![]() |
Asus P6T Vanilla/Deluxe/V2 Info Thread
Izašla je nova verzija ploče, bez da je asus išta rekao o tome i zbog čega....
Vidljivo je samo da je maknut SAS kontroler (stavljeni su sata portovi), a sve ostalo je isto. Sad nije to tolko strašno ali pitanje je da li će se raditi novi BIOS-i i za staru verziju :fiju: U drugom mjesecu sam ju htio kupiti, a ovako ne znam.... http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=179 |
Čini se da je ovo neki novi trend...ubacivanje SAS kontrolera na high end X58 pločama, na BR je također prisutan Marvellov.
|
Poanta je da su na novoj verziji ploče izbacili SAS.....kao zbog troškova proizvodnje... :fiju:
|
Isplati li se uzimati ova ploca? Za OC ako nisu pare u pitanju za i7 proc, koja ploca daje najbolje rezultate? Vase preporuke?
Dosta ljudi uzima Gigabyteovu ex58 extreme... |
Bolje idi na Gigabyte.
|
Asus P6T Deluxe V2 iz vlastitog iskustva - problemi sa memorijama
na dvije ploce (jednom je odmah na pocetku mjenjana) i nakon 2 x 20dana u linksovom servisu zamjena za "ASUS RAMPAGE II EXTREME"(u tom trenutku alternative nije bilo) koji bar za sada radi bez greske,memorije su sve sa popisa preporucanih memorija od asusa,sad dal sam imao peh da bas naletim na ukomirane ploce ili su ploce po defulu koma - neznam. |
Asus jos iz doba P4C800 nije napravio postenu i stabilnu plocu, samo maskiraju svoja brljavljenja sarenim slotovima, masom bakra i svjetlucavim prekidacima po cijeloj ploci.
|
Glavno da abit jest. :D
|
Abit je cak i propao...
To sve govori... Nema opravdanja za to... |
Citiraj:
|
Ni abit isto nije imao poštene ploče nakon IC7...
|
Zato je i propao. Neki to shvate na vrijeme, a neki ne :D
Ipak je AI7 bila bolja od IC7 serije, puno bolja. Asus zivi na staroj TUSL2-C i P4C800 slavi, te OEM trzistu. Ali ne jos zadugo. |
dok god ima ekipe koja kupuje Asus jer je to Asus (a takvih ima jako puno) i onih koji pate na Uber super mega killer Rampage Headshot imena..... neće propast
btw po meni normalne (Vulgaris) verzije Asusa su OK |
Citiraj:
ma nemoj :D a A7N8X-E Deluxe ? ta ploča je meni radila ko zmaj u paru sa mobilcem i OCZ Platinum rev.2 mermerijom, a kasnije sa Supertalentovim keksima po gigu sa UCCC chipovljem. :D nikada si neću oprostiti što sam je prodo, al trebale su pare za DFI LanParty UT nF4-D :D Što se tiče P6T Deluxe, čitao sam na Asusovom forumu da se dosta ljudi žali na nekompatibilnost sa mermerijama, ali im technical support obećavaju pomoć u vidu novih BIOS-a. a neki useri su čak rekli da su nekim beta BIOS-ima riješili stvar. Čak su neki imali issues sa Kingmaxom, koliko sam vidio :D @Cromen Ako već nisi, "učlani" se na onaj njihov vip.asus.com sajt, ukucaj serijski broj i di si kupio i sve ostalo i imaš forum. tamo sam ja puno stvari našao za svoju P5Q-E, a kupio sam ju čim je izašla pa sam isto imao pizdarija sa njom. :D |
Citiraj:
prva stvar koju sam napravio bila je prvo na forumu "CORSAIRA" pogledao dali ima resenja a zatim na "vip.asus.com",s obzirom da nije bilo -servis,da bi na kraju ovi u linksu napokon odustali i ponudili zamjenu ploce mala zamjerka njima za to im je trebalo 2 mjeseca,brijem iz razloga sto je links ujedno i uvoznik te ploce. nakraju samo sam htio cijelom pricom rec ako trebate x58 plocu u ovom trenutku mislim da bi bilo bolje nesto drugo izabrat,mada koliko vidim ni druge nisu bas imune na musice. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Meni samo nije jasno zbog čega ploče imaju problema sa memorijama. Budući da se memorijski kontroler nalazi u procesoru, po nekoj logici bi X58 ploče trebale imati manje problema sa memorijama nego dosad. :stoopid: |
Citiraj:
Memoriju mjenjas i u jednom i u drugom slucaju jer ti je to najjednostavnije. Jeftinija je i od maticne ploce i od procesora. |
Sve 5, to stoji, ali mi nije jasno kako još uvijek neke ploče mogu imat problema sa memorijama, a druge ne.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
uj :D
pa naravno da bi imam, 2 doktorata i 4 dizertacije o maticnim plocama i opet mi nije jasnoo :lol2: ma da mi pucko-seljacki objasni, jer i najkopliciranije stvari se daju jednostavno objasnit ako se oce :chears: |
Citiraj:
da preporucaju memoriju i da vecina neradi,po logici stvari ako preporucas onda si valjda i provjerio,osim ako im proizvodjaci memorija ne kesiraju da ih stave na popis. ponavljam bas nijedna memorija iz ponude linksa a da je bila na popisu preporucenih memorija nije radila,tek na "RAMPAGE II EXTREME" i to nakon nadogradnje biosa i uz njihovo kemijanje od tjedan dana je proradila 3x 2GB, CRUCIAL mada po iskustvu sa asusom i u proslosti sa relativno novim plocama sam imao uvijek nekakvih problema do 5 -6 biosa,a onda je uglavnom uvijek sve perfektno sljakalo,ali u ovom slucaju komp je bio totalno neupotrebljiv,svi testovi prolaze bez greske,niti plavog ekrana niti je nesto zapisano u event vieweru osim da je komp nasilno ugasen nakon restarta. sve mi se nesto cini da cu ili cemo dobrano zapamtiti taj x58 chipset |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:12. |