PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Cudan zvuk tijekom bootanja wina (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=136179)

SnakePriest 27.01.2009. 16:17

Cudan zvuk tijekom bootanja wina

Zivjeli.bili su neki radovi u mojoj sobi i najvjerojatnije je neki seronja od majstora okacio moj komp a moji starci sute i prave se blentavi.naime,kad ga upalim,cuje se neki ruzan i cudan zvuk tijekom bootanja wina.i onda nekih 2-3 minute nakon podizanja wina prestane.ja sumnjam na hard disk ali me zanima vase misljenje.

Brown Acid 27.01.2009. 16:21

Ma lako moguće da ti rikava vent na procesoru ili negdje drugdje..obično tako bruji i nakon par sekundi prestane. Otvori komp pa malo vidi.

SnakePriest 27.01.2009. 16:24

nemoguce da je vent na ventilatoru.kupio sam procesor sa tim ventom prije mjesec dana.jedino gdje ga je mogao udarit jest na prednjem dijelu kucista a tamo mi je jedino hard i przilica....

Brown Acid 27.01.2009. 16:51

Citiraj:

Autor SnakePriest (Post 1261723)
nemoguce da je vent na ventilatoru.kupio sam procesor sa tim ventom prije mjesec dana.jedino gdje ga je mogao udarit jest na prednjem dijelu kucista a tamo mi je jedino hard i przilica....

Imao sam ventova koji su iz kutije dolazili neispravni..tako da je lako moguće da je i tvoj prozujao. Postoji još jedna mogućnost da ti neka od žica dotiče vent i time daje takav zvuk..
Pržu možeš lako isprobati..izbaci cd dok se dižu windowsi..

SnakePriest 27.01.2009. 16:58

ali prestalo je zujanje.prestaje zujanje kad se komp ugrije u tih 2-3 minute.da je vent u pitanju,procesor bi mi se brze grijao.ali meni vent radi normalno.kad ne igram igricu,proc je na 20 stupnjeva kao i prije.kako da izbacim tray dok se dizu windowsi???

Brown Acid 27.01.2009. 17:08

Citiraj:

Autor SnakePriest (Post 1261763)
ali prestalo je zujanje.prestaje zujanje kad se komp ugrije u tih 2-3 minute.da je vent u pitanju,procesor bi mi se brze grijao.ali meni vent radi normalno.kad ne igram igricu,proc je na 20 stupnjeva kao i prije.kako da izbacim tray dok se dizu windowsi???

Tray izbaciš da klikneš tipku za izbacivanje :D
Eto, upravo ti o tome pričam..ventilator nakon šta se ugije prestane proizvoditi zvukove..on vrti i radi sve normalno tako da i nemožeš primjetiti razliku u temperaturi, samo tih minutu-dvije dok se ne zagrije bruji..

SnakePriest 27.01.2009. 17:14

jel se moze procesor ostetiti zbog takvog hladnjaka???

krimos 27.01.2009. 23:30

Nema šanse da rikne...to kaj malo zuji niš se ne boj nije to od slame napravljeno:)Da ti čuješ kako se čuje kuler na mom starom amd-u...pol kuće zuji:)...samo je glavno da se ne prestane okretat...a i da ti se digne temp proca automatski će se zgasit komp

coconut 28.01.2009. 07:38

Komp ti je pod garancijom. Nosi na servis neka ti to otklone.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:21.