![]() |
Samsung 971P, crni polutonovi
Uzeo sam si Samsung 971P, 19" LCD standardni format slike s PVA ekranom.
Pišem ovaj post na njemu pivotiranom za 90 stupnjeva i sve radi fine. Prošao sam kalibracije slike i postavio si sve kako želim. Dojam: izvrstan kontrast, bogate boje i prikaz vrlo oštar :care: Fora je način na koji ga se pali i gasi (samo dotaknuti gumb), a i podešava se bez ijednog gumba odnosno u aplikaciji u Windozama (što mi je osobno bolje nego šugave tipke ispod monitora). Ipak, iako je definicija prikaza bolja, 931BF ga prilično opere u gledanju filmova. Spora matrica se tu dosta osjeti. Međutim, da li mi se to čini ili taj monitor ima malo problema s prikazom crnih polutonova, bar onih najcrnijih. Interesira me kako su vlasnici 971P riješili praktički nepostojeće crne halftonove - da li kombinacijom MagicTune/Natural color softwarea koji se dobije s monitorom ili nekim trećim softwareom?? Podigao sam gammu, ali to nije do kraja riješilo problem. |
sto se tice "crnih halftonova", na VA matricama oni ne postoje, nema skoro crne boje, ili je crna ili je ocito siva.
evo slike sto je jedan clan hardforum.com-a napravio, na slici je rijec TEST, na IPS matricama je jedva vidljiva dok na VA monitorima je vrlo jasno citljiva (i na TN takoder, ali napravljena je za provjeru kod panel lotterya s odredenim modelima da ljudi lakse provjere sta kupuju) pokusao sam uslikat usporedbu na 2 skoro pa podjednako kalibrirana monitora, jedan ips, drugi mva, ali se vrlo slabo vidi i ono sto uostalom vidi fotoaparat ne izgleda isto kao ono sto vidi ljudsko oko, nazalost |
Arghhh. Ovaj 971p stvarno jako svijetli. Bit će tu još podešavanja.....
|
@antrax, zanimljiva slika, na mom lenovu nije čitljivo i ne vide slova osim ako ne gledaš sa strane.
To je sve ovisno o kalibraciji... smanji brightness. |
Upotrijebio sam MCW za kalibraciju ekrana i wawaweewa! :roller:
Tek sad mi je postalo jasno zašto su toliko pjevali o tom monitoru :goood: |
Citiraj:
edit: kalibrirano |
Meni ne pravi nikakav zvuk kad ga micem, baš se ništa ne čuje.
Ja "TEST" vidim bez problema. Kalibriraj ga s MCWom i sve 5 ;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:23. |