![]() |
ADSL- Ethernet vs USB
ADSL- Ethernet vs USB
Iz iskustva ili misljenja, koji od 2 navedena uzeti u hrvatskim uvjetima.. Ko proizvodi usb a ko ethernet modeme? (mislim na one kaj daje HT) |
Znam da u ponudi imaš 1 Siemens i 3 Ericssona. Siemens je USB,
a ovi drugi, kako koji. Masovno rulja uzima te Siemense, ali stvarno nemam pojma kakvi su jer ih nisam imao prilike isprobati. |
Citiraj:
|
OK ajmo stvari postavit ovako:
najslabiji DSL, u praksi kolko je vidjen najbrzi konstantni download? sa kojim je to bilo modemom, na kolko se je na toj istoj liniji prije spajao analogni modem i koji (kolko je sa njim vidjen najbrzi konstantni download?:D |
Definitivno Ethernet, lakše ga je integrirati u mrežu, a i UTP kablovi idu do 100m dužine, a USB ide samo do 5m, a i to je upitno!
Eventualno USB, ali samo ako nemate mrežnu karticu... |
Citiraj:
|
SIEMENS santis 100-USB-max 360kb/s-max 39kB/s (384/64)
Ericsson(zaboravio sam model)-ETH-945kb/s max ,130kB/s(1536/192) Eto. Jednostavnost ugradnje je ista osim sto postoji mali problemcic kod ethernet modema. Naime,on je konfiguriran samo za bridge konekciju prilikom shareanja konekcija na recimo 10 kompa preko lana. Svi kompovi rade punom parom nekih sat vremena,poslije toga opada download/upload cak i na 3-4 kB/s. Objasnjenje iz HT-TCOM: Ethernet modem je konfiguriran samo za bridge konekciju i kad ukljucite 10 kompjutera na router direktno vjerojatno cete izgubit na uploada-u download-u. Vidi vraga,ako napravis bridge na kompu i share-as konekciju sve radi kako treba ali direkt na router-keine. |
ma pravilno kofiguriran router i radit ce ko urica :)
|
MA radi ruter super. ALi sat vremena .I onda pocne padat.
|
ja imam najslabijeg siemensa i šljaka ok!:gringo:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:36. |