![]() |
visoka temperatura
e ovako,imam malog liana i sad sam nabavio 8800 ultru koja je u idleu 65c i pošto je kučište mini ,grafa sve ostalo grije,nb i sb su topliji za 10c,sad je oko 45c...memorija je također dosta topla jer sam prstom dirao..brine me jer neam garanciju za mbo i proc(al sumljam da on može krepat)...
Pitanje: ako komp radi tako,pri dosta povišenim temp. 2 god. recimo da li mogu pokrepavat komponente samo zbog temp.? |
nb na 45? a load?
do nekih 60-65 ne bi smjelo biti problema dugoročno. može izdržati i više temperature. |
u everestu na senzoru od mbo je znalo pisat i 53c,sad je to nb ili sb,neznam
|
MBO senzor je uglavnom oko SB-a, daklem u donjem dijelu ploče. 60°C je nekakva max temperatura za ploču, dakle senzor na PCB-u, ne u nekom čipu. Mislim da bi trebao razmisliti o nekakvom ventilatoru da tu vrućinu istjera van.
|
nije da baš ima mjesta u kučištu....a da zaljepim neki 6cm vent na sb?
|
Pa sad hoće li pokrepivat za dvije godine pitanje je (mislim da bi morao gurati malo duže) ali da će se svim dijelovima skratiti radni vijek e u to sam potpuno siguran , ja baš i ne bih čekao toliko vremena i provjeravao temperature nego bih radije dodao nekakvi ventilatorić pa neka kompić radi veselo malo rashlađen :goood:.
|
Pa imaš 40mm fanove, on ti baš fine ide na NB/SB :)
|
Citiraj:
@valg-ma znam da,al opet je to jako puno ventova,najrađe bi uzeo stacker i amen |
ajd pogledaj moj review o lianu i reci mi gdje da vent stavim,a nemislim ništa rezat na stranicama
pa ako nećeš ništa rezati onda je već malo teže , evo sam upravo pogledao tog lianića :D Nisam vidio koji PSU imaš , ima li možda 120 mm vent sa podešavanjem vrtnje ovisno o temperaturi , možda bi neki takav bio još relativno tih a da bi više zraka izbacivao iz kućišta |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ma sad kad sam ga vidio ne bih ni ja rezao :D, bila bi prava šteta rezati , nekako zrači svojom minimalističkom ljepotom samo bi se pokvario izgled , to je sigurno
možda jedino ostaje opcija na dnu otvoriti ali ni to ne bih bilo bi mi ga žao :D, pa ostaje opcija sa jačim ventovima izvlačiti zrak kroz PSU ili možda sa zadnje strane poskidati sve limiće od PCI pa tu ako bi moglo jedan vent uvaliti? |
Citiraj:
|
probaš privremeno učvrstiti neki 80 ili 92 mm vent da kroz to upuhuje hladni zrak , malo mu bolje organizirati propuh pa vidi everest šta kaže , a koji vent ti je na PSU ? mislim da neko bolje sa 120mm bi pomoglo dosta:D
|
Citiraj:
|
ma krasno kućište ali malo više zatvoreno i eto celzijusića viška , ja bih probao staviti sa unutarnje strane onih pci otvora jedan vent i sa njim upuhivati hladni zrak u kućište a neka vent od psu ispuhuje van kao što je i red pa se možda dobije nešto malo propuha ovako mi se čini da je do sada isti vrući zrak se samo vrtio unutar kućišta a bez propuha
|
vent bi stavio kod pci ali da izbacuje zrak je ultra ima rupe na plastici i kroz njih ide toplina van...tj.ako bi stavio vent da upuhuje zrak onda bi samo vrtnju zraka napravio.....mislio sam možda te rupe pokrit tako da zrak iz ultre ide direkt van da ne ostaje u kučištu
|
mislim da onda dobiješ sve ventove koji pušu prema van a kako je to kućište kako sam vidio prilično zatvoreno (mislim front panel nema nikakvih otvora ) tako onda nema odakle pristizati hladni zrak i nema nekog efekta , baš zato bih ja stavio vent na pci da upuhuje unutra , onda će ultra nešto iskoristiti za sebe (usisati će svojim ventom na svoje hlađenje što je dobro) ali veliki dio od te upuhane količine zraka mora proći pored nje dalje na ostale elemente i tek onda neka taj zrak pokupi psu i izbaci ga van , znači nekakav zamišljeni propuh bi bio: usis na pci otvorima -grafa-sb i nb- proc-ikroz psu van
|
oke,thx na savjetu budem isprobao,al imam još zvučnu gore tako da sumljam da će stat 8cm vent
|
ma probaš privremano pričvrstiti iz vanjske strane onako samo za probu pa ćeš najprije viditi koji su efekti se dobili sa upuhivanjem i sa ispuhivanjem a kasnije ako to valja smišljati kako trajno uvaliti vent , nadam se da će ti malo pomoći jer tolike temperature svakako nisu zdrave na duži rok :chears:
|
Ne znam što bih ti rekao, kućište je koma za hlađenje. Ovako nabrzinu mi pada na pamet razdvojiti kućište u dvije zone. Granica te dvije zone neka se nastavlja s PCB-om grafičke. S donjom zonom je sve OK, ali sa gornjom baš i ne. Početak tunela bi trebao biti ispod optičkog uređaja, a kraj na otvoru za kartice. A sad, kako ćeš to riješiti, tebi dajem na izbor.
Privano, zaboravljaš kako je riješeno hlađenje grafičke - kosi se s onim što si ti rekao. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Šalu na stranu , par malih pokusića sa ventom na ovaj način pa malo na drugi način i onda sve provjeriti everestom i ako ima poboljšanja onda se odlučiti na koje riješenje :goood: ali i dalje mislim da bi upuhivanje friške arije na donjim otvorima bilo solidno jer je kod mene nešto slično i radi mi ok , samo ovo je gori slučaj :D |
ma nisu ovi u lianu budale,na sve oni misle,ovo bi bilo jako korisno
http://www.lian-li.com/v2/en/product...34&ss_index=83 |
to su naknadno osmislili neku vatrogasnu mjeru kad se pokazalo viška celzijusa :D, ali bilo bi od pomoći sasvim sigurno
|
bi da,samo to nema u hr i oko 100kn je
|
Mislim da imam negdje u ormaru jedan vent koji je prišarafljen na pci limić tako da vuče zrak iznutra i šiba ga van. Ne znam kako bi to opisao. Zamisli to kao fan ne nekoj ATI dual slot grafi.
|
Citiraj:
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57. |