![]() |
ATI 9500 - problem
Imam sapphire radeon 9500 non-pro ( 256 bit, 128 ram ). Dok ju soft-modam u 9700 pojave mi se artefakti. Jel se mogu oni kako maknuti ?
|
Re: ATI 9500 - problem
Citiraj:
|
Artefakti su znak neuspješnog softmodanja:(
|
A ima li kakve veze sama graficka kartica ? Jel bi moglo biti na njoj sto lose pa da nece
|
Citiraj:
U samom GPU je jedna (ili više) pajpi oštećena. Da su svi ispravni-ne bi taj GPU bio na tvojoj 9500 nego na 9700. Nekima je taj mod i uspjevao, ali je češće situacija bila kao i kod tebe. |
Jednostavno nemaš sreće. :(
|
A dobro onda do koje frekve ju mogu clockat ?:cool:
|
PowerColor 9500NP 256 bit 128MB
Stabilno radi na 379,5/300 Soft-mod neuspješan |
Bila je neka fora sisključivanjem Z-Buffera.U Riva Tuneru probaj isključit 24bitni Z-Buffer i artefakti bi trebali nestati:beer:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
GPU sa dobrim hlađenjem da. |
Gore je infineon 3.3 ns, a na gpu je obicni vent
|
Citiraj:
Ta memorija ne ide skoro ništa gore, za GPU promjeni barem pastu(stavi neku bolju), Skini si Radlinker pa probaj malo-pomalo dizati clock memoriji i GPU-u. http://users.adelphia.net/~webspace/RadLinker1014.zip |
Sad cu probati sa rage3d, a sutra cu staviti pastu.
btw na gpu je zlatni hladnjak. Malo sam probao podici frekvenciju i radilo mi je na 345/280 :eek: |
Citiraj:
GPU ide samo trebaš dobro hlađenje.... |
Citiraj:
soft mod producira efekt šahovske ploče no ovome se može doskočit ak se isključe neki djelovi hyper z-a malo se treba poigrat s nekim tvikerom pa isključivat opcije dok ne proradi iako naravno garancije da će proradit nema |
A koji tviker ? Imam riva tuner i rage3d pa ne mogu naci te opcije. Pokusavao sam sve zivo
|
Citiraj:
bitan ti je hierarhichal z to probaj isključit |
Ma odustajem od svega. Kupit cu neki cooler za vga, clockat i to je to. Probao sam iskljucit hierarchicalZ, pa sve po starom. Valjda je ostecen neki pipeline pa nece. Btw jel je uobicajno da ja mi pokazuje da imam instaliranu 9500, a jos uz to 9500 secondary ???
|
Citiraj:
P.S. Jesi probao downclockirati malo grafu, možda se chip previše zagrije pa baca artifacte?? Neznam, stavi na 200mhz gpu pa probaj. Možda proradi! |
Probao, ne pomaze:mad:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:57. |