PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mediji (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=34)
-   -   USB- Prog koji dozvoljava samo citanje.. (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=132244)

kresso 29.12.2008. 22:21

USB- Prog koji dozvoljava samo citanje..

E ovako, dali postoji prog (i koji) koji bi mi omogucio da snimljene podatke na USB mogu zastititi od kopiranja, tj. da drugi korisnik recimo moze samo citati a ne i iskopirati sebi isto.

thx unaprijed.. :chears:

zmikic 30.12.2008. 15:07

Pa i samo citanje je kopiranje jer kompjuter preba prebaciti sadrzaj u RAM da bi ti ga prikazao.

kresso 30.12.2008. 17:46

Ha da, stvar je u tome da jedna osoba preko sticka "iznajmljuje" glazbu, i to na nacin da snimi na usb i ostavi ga tamo,ali ovi nemaju mogucnost da tu istu glazbu sebi presnime..e sad,ne ulazim u detalje je li se to moze ipak presnimiti nekim zaobilaznim putem, ali ocito postoji prog,kao recim za zastitu CD-a.. zato i pitam dali netko nesta zna o tome...

zmikic 30.12.2008. 19:15

Valda je muzika kodirana i kljuc ili funkcija dekripcije se nalazi u samom programu. Kako pokrecete tu muziku sa usba?

RisingPower 30.12.2008. 19:34

Uvijek postoji alternativa. Jednostavno pomoću odgovarajućeg programa snimi zvuk tj. tu glazbu. :D

EDIT: Recimo da postoji neka "zaštita" od kopiranja, i što ako korisnik jednostavno odluči klonirati stick? Meni je to sve djeluje debilno poput stranica koje "blokiraju" desni klik...

kresso 30.12.2008. 21:53

Pa u tome i je stvar, sto ne znam. Mozda ima "poseban" usb s tom funkcijom, a kao sto si rekao mozda ima na usb-u neki program... Zato i pitam dali ima neko programsko rijesenje,koje je jednostavno...jer ovo sto mi je do sada padalo na pamet je muka za raditi..

zmikic 30.12.2008. 22:59

Ako youtube ne može zaštititi svoj video, last.fm svoju muziku,
dvd svoj video, cd svoju muziku, wma sa drm svoj audio nes moci ni ti.

Ali pada mi na pamet ideja...znaci ovako

Nabavis najsporiji usb stick na svijetu. Neki koji je bas napravljen da
nije brz pri citanju,ali je pri pisanju. Dal ima nest takvo?
Ako nema, bacam se na proizvodnju, vec vidim kupce kako naviru...

Provjeris koji mi mu je read speed

Kodiraš mp3 sa toliko bit/sec da je kopiranje sa stika 1,5 puta brze
od velicine kodiranja.

npr. ako je citanje 200 kbits/sec ti ga kodiras na 100 kbit/sec i
tako ako lik želi slusat mp3ce ok, a ako ih zeli kopirat kopirat ce
ih 5 dana...

za 1Gb mp3-ca kopirat ce oko 11 sati. Mora pustati muziku sa njega pa
nece stici kopirati nista...mozda neki mali dio... SUPER

RisingPower 31.12.2008. 12:43

Citiraj:

Autor zmikic (Post 1234742)
npr. ako je citanje 200 kbits/sec ti ga kodiras na 100 kbit/sec i
tako ako lik želi slusat mp3ce ok, a ako ih zeli kopirat kopirat ce
ih 5 dana...

Naslućuje li možda još netko u gornjem postu budalaštinu stoljeća, ili sam ja jedini? :wtf2::lol2:

M.Vlahovic 31.12.2008. 13:08

Citiraj:

Autor RisingPower (Post 1235148)
Naslućuje li možda još netko u gornjem postu budalaštinu stoljeća, ili sam ja jedini? :wtf2::lol2:

3 puta sam čitao ne bih li shvatio što je pisac (zmikic) htio reći ali mi nije pošlo za rukom, u svakom slučaju dobar vic:D

AiM 31.12.2008. 15:36

mozes kopirat, nemres brisati -MOGUCE. samo to , a ovo da nemos kopirati a mos citatije nemoguce..

Sultan 31.12.2008. 15:46

How can I mark my USB storage devices as read-only?

spawn 31.12.2008. 17:11

Citiraj:

Autor Sultan (Post 1235293)

ovo je ok ,ali samo na PCU na kojem editiras registry. Na drugom pc-u to nece radit. Jedino ako napravis neki autorun file,nekakav batch koji ce to instalirati u registry cim ubode stick u svoj ili neki drugi PC.

EDIT: napravio sam jedan batch i jedan registry file (mozes koristit ili jedan ili drugi,oba nema smisla jer rade istu stvar,ja prferiram batch file jer radi bez pitanja :D ), unutra ti je i autorun s kojim sam eksperimentirao,ali je tesko natjerati usb stick da radi autorun neke aplikacije. Izvolite link pa eksperimentirajte.

http://rapidshare.com/files/178504424/run.rar.html

NOTE: Taj batch ubacuje gornje vrijednosti u registry. Unutra je i batch koji brise key u registry.ju,ako ne obrisete taj key svi usb stickovi koje ubacite ce biti zasticeni

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50.