![]() |
Napajanje ili...?
Imam problema sa stolnim računalom. Ne pali. Jednostavno ne reagira. Što bi sve moglo biti?
|
Ako se nijedan ventilator nije pokrenuo, onda je napajanje.
|
Provjeri prvo jesi dobro sve spojio,ako ima prasine ocisti je itd... ;)
|
Ne mogu znat je li ventilator kada ništa ne reagira, ne pokreće se apsolutno ništa.
|
Jesi novo spajao, ili se ne može uključiti nakon par mjeseci rada?
Ako je ovo pod 1, nisi dobro spojio kontakte za uključivanje na pinove. Ako je pod 2, ili je napajanje vrisnulo, ili osigurač na napajanju (ako ga ima uopće).. Da je ploča, ventovi bi se vrtili, da je proc, ploča bi vrištala... |
Citiraj:
ali ne vjerujem da je do procesora. ili je krivo spojeno, ili je maticna totalno krepala, ili je napajanje vrisnulo (tip na napajanje). |
Nije novo računalo. Dakle nije ništa krivo spojeno. Ne reagira nikako. Na dan kad je se pokvarilo računalo cijeli grad je doživio nekakav električni udar
|
onda krenes od napajanja
|
Citiraj:
|
Izvadi ATX konektor napajanja iz ploče (veliki bijeli sa 20 ili 24 pina), napajanje neka bude uključeno u struju i upaljeno (ako ima prekidač iza), uzmi komadić žice i spoji zelenu na ATX-u (jedna jedina je) i bilo koju crnu sa tim komadićem. Ako napajanje proradi (zavrti se ventilator u njemu), onda je vjerojatno ok.
|
ciljam da je matična otišla...ili jednostavno uzmi napajanje pa spoji kod frenda
|
ja imam isti problem, s tim da sam uzeo novo napajanje (iz dućana), spojio i cd rom i matičnu i hdd i floppy, al nije ništa dalo znakove života, ni ventovi ni floppy, ni cd, ništa?!?Šta da radim
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:36. |