![]() |
Ubojito slabe perfomanse
Zbog cega? zaigrao danas gta san andreas. I razocaranje, steka, zatrzava a rez.640*480, sve na low.
comp. 2.4 ghz celeron, 1 gb ram, ati 3650 512 ddr2,assrock maticna stvarje u toem da je meni san andreas klizio na 800*600 prije godinu dana na ati 9800 i 512 rama,asus maticna. i istom procesoru. U cmeu je problem? i nije samo san andreasu neg i u svim igrama sam primjetio znatan pad... gta III mi cak zna zatrzat na 640*480 neznam koji mu je. i zasto mi ddr 400 radi na 266 mhz? po biosu |
a cuj mozda imas nesto sto se vrti u pozadini.
i da procesor ti je jako usko grlo tako da ga to koci vjerovatno . |
Proc ti je usko grlo.
|
bemti ko papagaji ste...kakvo bozje uzko grlo kada covjek kaze da mu je na staroj konfi radilo normalno s istim procesorom. Istina da je isti crkotina ali ako je gurao prije mora gurati i sada.
Prije ce biti da se radi o neptimiziranom smecu zvanom renderware engin na koje dodamo ocajne ati drivere kada su stari naslovi u pitanju... a i memoriju si namjesti u biosu na pravu frekvenciju, nije da ces dozivjeti boom performansi ali nece skoditi |
Da ti windowsi nisu u banani?
Citiraj:
|
Probaj prvo windowse reinstalirat, stavit nove drivere, možda bude bolje
|
probaj stavit vecu rezoluciju. Vidio sam slucajeva na slabijim konfama da radi bolje na 1024x768 nego na manjim rezama.
|
pogotovo GTA 3, sjecam se kroz maglu da sam u njegovo doba imao athlona, vjerovatno 1400, 256mb rama. Grafe se ne sjecam, mislim da je bila ona 128bitna MX440 (al je ta bila teska za nabaviti kada sam je uzimao :D). I upravo to, bolje je radilo na 1024 nego na nizim rezama.
|
evo da se jeavim :D
u stanju mirovanja je stanje- 176 mb, 0-1% procesor. Moglo bi se rec da je to ok. jel? Probao sam sad igrati i u nekim trenucima je trzanje tolko izrazeno da je nemoguce igrati. Jos kad sam u taskmag.stavio high prioritet...e cim taknem mis odma komp pisti kao kad se stisnu tri tipke odjednom. Gledao temp. sve ok Iritira me cijela ova situacija. skoro pa mi tetris trza |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:53. |