![]() |
Problem s zaleđivanjem PC-a
Uglavnom jutros sam ukljucio PC ostavio ga da radi, i dosao doma iz grada nakon 40tak minuta. Ekran je bio zaleđen. Resetirao sam, i onda se opet zaledio odmah cim se podigao MSN(iako mislim da msn nema veze s time). Nakon toga sam otisao u safe mode, isto se zaledio nakon 1-2minute. I treba mu jako puno da ucita sve(aplikacije itd.). Evo sad je trenutacno sve ok ali necu jos nista od aplikacija pokretati jer bi se mogao zalediti ili mu treba puno da se "odledi". Napravio sam memory test iz control panela ali izgleda da je sve ok prema njemu što se memorije tiče.
1. Jel moguce napraviti repair Viste? Ono ako je neki file corruptan? Ako ga napravim hoce li vista prebrisat i staviti stare drivere od maticne,graficke itd? Ako postoji takva opcija,kako da je napravim,jel se isplati i hoce li ona usporiti sistem ili ona jednostavno doda i ispravlja fajlove windowsa koji nedostaju ili su corruptani? 2. Jucer sam obrisao par registry keyeva ali to su bili od nekih programa(tocnije advanced repair rar za rar fileove) i mislim da je to nevezano za to jer ranije jutros je sve bilo ok a to sam jucer napravio i jucer je bilo sve ok(ali eto ipak navodim). 3. Dali ovo moze biti vezano uz memoriju? Posto je tako usporeno pri otvaranju aplikacija? Kako da provjerim? Isto tako sam skuzio da PC radi bez zaleđivanja po par minuta i onda opet.Neznam,to su moje prve impresije mogu napraviti testove koje zelis, i naravno da to probamo riješiti ... recimo na startupu kad idem otvoriti start dolje ljevo treba mu puna minuta i vise da mu otvori i kad stavim mis na taskbar, pretvori se u onaj krug kao da se nesto radi, i sad mi zna nekad zna zastat text. U task manageru pise da imam 4gb memorije znaci prepoznaje je ali cemu ovo zastajkivanje po minutu,dvije tri?? EDIT : Igre rade bez problema...sve moguce i vrlo zahtjevne tipa Crysis,Fallout 3 itd. Pomoc... http://www.pcplay.hr/forum/images/smilies/icon_sad.gif |
Cist ti je komp nisi nista pokupio s neta?Jesi gledao task manager u tom trrnutku dok treba 2 minute dok se strat otvori,je li koji proces zeder CPU?Testiraj memoriju memtestom...PS.u event vieweru nema nikakvih errora pod system/applications?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:47. |