![]() |
Ne prepoznaje mi dodatni HDD, samsung 750 gb
Dakle kupio sam samung f1 750 gb 32 mb cache, sata, 7200, za stolno računalo, u biosu ga vidi, u windowsima ne... što da radim ?
Sata configuration u biosu je stavljen na enhanced, a configure sata as - je stavljeno na IDE... |
Formatiraj ga.
Desni klik na my computer, manage, disk managment i tamo ga formatiraj. |
e, pa nema ga ni tamo
|
|
u device manageru je samo Seagate , Samsunga ne vidi ...
edit: evo, čak sam i stavio windowse na novi disk, i u novim windowsima vidi oba diska, a u starima i dalje ništa :( |
Koji su 'stari', a koji 'novi' vindovsi?
|
joj, sry... "stari" su Windows XP Pro SP3, a "novi" su Windows XP Pro SP2.
|
Partition Magic? Hirens boot cd? Formtiran, posložene particije?
Ako i dalje ne radi miči to govno od trečeg SPa... |
Citiraj:
al mi glupo, šta da sam napravio externi hdd od toga, opet ga nebi vidio ?? |
Drugi sata utor ??
|
Citiraj:
evo stanje u partition magicu http://www.imagesforme.com/out.php/t256267_pm.JPG |
Ne tako, ne kroz winse. Uzmi Hiren's i boot u Paragon Partition Manager ili Acronis Disk Director Suite.
BTW, na danoj slici vidiš da je to Disk 1 (stari), ne vidi Disk 0 (novi). Na koje konektore si uštekao hardove, nisu svi sata konektori isti. Jedne kontrolira Intel ICH8R a druge JMicron, vidi manual. |
Citiraj:
disk je uštekan na sata 2 , stari je na sata1, imam 6 konektora, 4 su crvena i 2 crna, oba diska su na crvenim konektorima. |
gledao sam u manualu, ova 2 sata konektora što us crne boje, slue za salve funkciju, dok su crveni master, probao sam i na crni uštekati, ista stvar...
zatim sam probao otič na nove winse i kopirat film na njih (na novi HDD), pa sam napravio shortcut, na stari disk, kad pokušam otvoriti (u starim winsima) dobim sljedeču poruku : http://www.imagesforme.com/out.php/t257641_s2.JPGhttp://www.imagesforme.com/out.php/t257640_s.JPG |
Kakvi crni prečaci (shortcut)?
Prvo hd mora biti prepoznat od mobo (BIOS), zatim particioniran i formatiran, pa u winsima u Disk Managmentu prepoznat, pa na istom mjestu "dodjeljeno" slovo. |
Citiraj:
Nije valjda da je i za ovo kriv SP3.:nono: |
Citiraj:
|
Aj makni to smeće od SPa, ja sam do sad samo probleme imao s njim a ovo mi smrdi na još jedan....
|
neznam, htio sam na uninstal sp3, pa mi kaže kao sljedeči programi neče moč raditi, i onda ih brdo nabroji :/, da idem probat repair windows ?
|
Miči SP3 i ak neće radit programi idi na repair.
|
Eto "prilike" za "čisti" install SP2, ako hoćeš i na novi hd. Prethodno zaljepi driver od SATA kontrolera u install cd (ima u Sticky - ju).
|
probao sam repair, vratio je na sp2 i dalje ne pomaže :(, idem probat sata drivere skinut ...
|
Citiraj:
|
ma, kako ne, samo sa ovim repairom sam se ubio, nisam mogo na net, dok nisam skužio da mi ne radi mrežna, onda dok sam našo drivere, 3 sata izgubio :fuming:, onda mi otišli driveri od zvučne, yebo creative, pol sata im trebalo da se instaliraju
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:41. |