![]() |
Set Up Connection or Network na Visti
imam kuci 2 kompa i kad je na oba bio xp ladno sam ih mogao prikljucit...kablom su spojeni i da bi ih umrezio na oba dva sam trebao pokrenuti set up a connection or network wizard (dijeljenje printera, podataka, igranje LAN-a....)i nazvati workgroup oisto na oba dva kompa...sad kad je na jednom kompu vista a na drugom ostao xp, na xpu sve napravim ali na visti ne nadem gdje trebam kliknuti da bi pokrenio taj wizard...hvala unaprijed...
|
A što će ti wizard? :stoopid: Mislim, imaš ga i na Visti u Network and Sharing Centeru, ali uopće nije potreban. Samo uključi Network Discovery i File Sharing, ostalo po želji i to je to.
http://www.jacco2.dds.nl/networking/...ringcenter.png |
Citiraj:
Networking |
Citiraj:
ma namjesteno mi se taj file sharing i to, al u network mi i dalje nema tog kompa drugog, odnosno njegovih shareanih foldera... |
Da to se voli malo jogulasto(ne pitajte :D, to sam na faksu naučio iz predmeta mrežne usluge...) ponašat.
Probaj u windows explorer upisat umjesto putanje my computer ili c:\ \\192.168.x.x dakle ip adresu računala čije šerane direktorije ne vidiš. Te možeš mapirat iste. Ovo naravno stoji ako si manualno podesio ip adrese ili ti dhcp konstantno daje istim računalima iste... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:52. |