![]() |
kaj pritisnem?
pritisnem del, ide bios, strelice do cpu setings frekva i napon. onda neće strelicama na napon i frekvu, samo + - pa na 100 ili 133 na proc ili ramu. hoće 166 na procu ali ne na ramu. tad crkne...crno.
Aaa? |
wha? : lol2 :
|
Čekaj da konzultiram kristalnu kuglu, da vidim koju konfu imaš...:)
|
Pardon, zaboravih!
AMD2000XP+ na ploči ESC K7S5A, 266Mh 512 MB noname |
Eto, sam si rekao. ECS ploča... Uz Matsonic su valjda najgore za OCanje.
Jesi pogledao da nema neki jumper 100/133/166 ili nešto u tom stilu? Jel imaš neke "turbo", "expert" ili "manual" opcije u BIOS-u? |
Pojma nemam! Ništa od toga nisam vidio, misliš da je zakljuan?
|
Kad si kupio proc?
Koji čipset je na ploči. SKY zaboravio si PCChips.... Iako sam ja na MSI 745 ultra čipsetu imao opciju mijenjanja množitelja je da se niš nije događalo kad sam ga mijenjao al sam imao tu opciju. |
Mislim da to nije problem. Ako je proc zaključan, onda mu se množitelj ne može mjenjati, dok FSB može.
Koliko je star taj tvoj proc? Ako je stariji od 37 tjedna 2003, otključan je. Evo link, sličan je problem tvom. http://www.cybertechhelp.com/forums/...ad.php?t=49241 Samo, koliko mi se čini, ploča ne ide preko 133 (266) MHz FSB niti nema mogućnost otključavanja množitelja. Sorry. Nego, koji RAM imaš? Na kojoj nazivnoj frekvenciji radi? @ isus : mea culpa. Ne znam kako sam to mogao zaboraviti...:beer: |
Kupljeno je prije 10 mjeseci, znači zaključan? Ram je 2×256 PC400 u biosu kaže da je na 133.
Ako ne mogu OCloknut mogao bih nabavit jeftino 2400+ ili 2600+(266Mhz) , misliš da bi išlo na moju ploču? |
Moja ti je preporuka mijenjaj ploču za neku nForce2.
Za proc ne mora značiti da je zaključan. Trebao bi skinuti cooler s njega i pogledati kad je prooizveden. |
E, teško će ići to s pločom, mogu uložiti tek
400-500kuna, je...sirotinja. Problem je da mi je min konf za program na kojem radim 1.7 i 512 ram, pa je sve na granici, eventualno bih mogo dodat još 256? Ne zam kak bi radilo 3×256? |
kupi si neku kt600 matičnu za 500 kn i sa overclockom ćeš dobiti više nego sa novim procom pod uvjetom da ti athlon nije palomino.. Ploču kupi od nekog boljeg prouzvođača, npr epox ili sl. Nešto su ispod 500kn.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:36. |