PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   CPU, MBO or RAM problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=128094)

Problem 26.11.2008. 22:44

CPU, MBO or RAM problem

kupio kolega novi komp (x2 5000+, nexu foxcon mbo i 2gb ram-a, ostalo staro), sve mi to fino spojimo i ne sljaka (no video input, tak nekaj veli ekran). Nista, promijenimo mi napajanje, isti k. Zvadimo grafcku, spojimo onboard opet isti k. Onda smo skuzili da disk cudno radi, tj. uvjek kad se komp upali on ko da se "zatirava", a nikak da se gene. Kad ga otpojimo sa maticne normalno disk se zavrti. Jel moguce da je nova MBO neispravna???

Melani 26.11.2008. 22:51

pretpostavljam da se radi i ide disku i da ste obrnuto okrenuli kabel.tak se ponaša kad se obrnuto spoji disk.probaj pa javi.

Problem 26.11.2008. 22:53

disk je SATA...

Melani 26.11.2008. 22:56

ček kad odspojite disk on se zavrti..
A jel matična i sve drugo krene kad je disk odspojen ili?

Problem 26.11.2008. 22:58

ak mislis na ventove -da. Banana je sto nema case zvucnik pa ne cujemo dal sta bipa.

Burko 26.11.2008. 23:01

raskopajte sve i spojite negdje na stolu.

za pocetak napravite clear cmosa, resetirajte bios.

spojite sistemski zvucnik na plocu (ako nema onboard), upiknite procesor sa hladenjem, ram, i napajanje. jos bolje ako ima integriranu graficku, nemojte stavljati bas graficku. i kresnite tako spojen komp.

ako nema nikakvog zvuka na zvucnik - maticna ili procesor ne rade kako treba. ako se pokrene maticna i procesor, ali i dalje nesto zeza - sistemac bi trebao reci sto.

edit.
pa iscupaj iz nekog drugog kompa sistemac, to je minuta posla. ja ih imam barem 10 komada.
a i moze posluziti bilo koji zvucnik, sto manji - to bolji.
ili odite u neku trgovinu sa servisom, najvjerovatnije ih imaju i oni.

Melani 26.11.2008. 23:02

koja je opće mbo u pitanju?
jel ona podržava taj x2 5000+

Problem 26.11.2008. 23:09

@Burko - to sam vec sve probao (osim zvucniko kojega nemam gdje nabavit, moj je fiksni)
@Melani - samo sam si zapamtio da je foxcon, sad koji nemam blage. Pa valda mu nisu prodali mbo koja ne podrzava cpu, posto im je rekao da oce taj proc i plocu za njega.
Ah nista, ide sutra na reklamaciju...

Dizel 29.11.2008. 09:37

HDD nema nikakve veze s prvim inicijalnim screenom gdje se inicijalizira VGA kartica, ja bi rekao da ploca pravi probleme. Naci nekakav buzzer za plocu i odslusati sto svira, to je jedini nacin.

Problem 29.11.2008. 10:10

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1204474)
HDD nema nikakve veze s prvim inicijalnim screenom gdje se inicijalizira VGA kartica, ja bi rekao da ploca pravi probleme. Naci nekakav buzzer za plocu i odslusati sto svira, to je jedini nacin.

pa znam da nema hdd nikakve veze, uostalom komp je na reklamaciji sad pa nek si oni glavu razbijaju :)

Dizel 30.11.2008. 08:48

Sad kad ti ga posalju natrag i kazu da ste vas dvojica "A je to" krivo pospajali i frendu opizde racun za servis :D

Ja tim servisima ne vjerujem ni 5%, radije bi sam kupio polovnu plocu i sve ponovno prespajao da budem 100% siguran da je rikavela, tek onda ide na reklamaciju...

Problem 30.11.2008. 11:15

Citiraj:

Autor Dizel (Post 1205232)
Sad kad ti ga posalju natrag i kazu da ste vas dvojica "A je to" krivo pospajali i frendu opizde racun za servis :D

Ja tim servisima ne vjerujem ni 5%, radije bi sam kupio polovnu plocu i sve ponovno prespajao da budem 100% siguran da je rikavela, tek onda ide na reklamaciju...

onda su to mogli odmah zakljuciti, a ne nakon 3-4 dana servisa. Nabijem ja njih, samo neka se usude nesto takvo reci :fuming:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:58.