PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   adsl prijava (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=127699)

m4x 23.11.2008. 18:54

adsl prijava

kod provjere dostupnosti za adsl dobim potvrdu ali za maxtv nemam mogućnost; pa je malo čudno adsl može a maxtv nemože

mislim prijavit dsl ali neznam koji uređaj da uzmem?i

imam matičnu ASUS P4SGX-MX pa neznam da li mogu spojit bilo koji WLAN uređaj i koji bi bio najbolji?

http://www.t-com.hr/privatni/kzona/p...bir_opreme.asp

ja kad otvorim control panel imam ikonu wireles network setup wizard?

hellboy152 24.11.2008. 22:11

lako moguće da nemaš dostupnost za maxtv zato što linija ne može postići dovoljnu brzinu

uzmeš bilo koji wlan router a vjerojatno ćeš dobit tompsona

m4x 25.11.2008. 19:21

Citiraj:

Autor hellboy152 (Post 1200680)
lako moguće da nemaš dostupnost za maxtv zato što linija ne može postići dovoljnu brzinu

uzmeš bilo koji wlan router a vjerojatno ćeš dobit tompsona

znači da mi matična podržava taj wireles? jer u device manager mi nema wireles ovako kako oni kažu već samo ethernet

Pepermint 25.11.2008. 19:37

nema ti matična wireless, to što imaš u control panelu je samo opcija windowsa da kreiraš novu mrežu. ako hoćeš bežično spojiti trebat će ti još dodatno neka wireless kartica ili usb da možeš spojiti komp s routerom, ako ti netreba bežično uštekaš preko mrežne i rješena stvar.

što se maxTV-a tiče ako ti nije dostupan vjerojatno nemaš dovoljno veliku propusnost na liniji(treba bit više od 6 MBita)

m4x 26.11.2008. 12:00

Citiraj:

Autor Pepermint (Post 1201467)
nema ti matična wireless, to što imaš u control panelu je samo opcija windowsa da kreiraš novu mrežu. ako hoćeš bežično spojiti trebat će ti još dodatno neka wireless kartica ili usb da možeš spojiti komp s routerom, ako ti netreba bežično uštekaš preko mrežne i rješena stvar.

što se maxTV-a tiče ako ti nije dostupan vjerojatno nemaš dovoljno veliku propusnost na liniji(treba bit više od 6 MBita)

ne kužim,kakva je razlika(bežično i sa mrežnom)čini se da nemam ni mrežnu karticu

coconut 26.11.2008. 12:09

Imaš mrežnu karticu (LAN). Za wireless ti treba i dodatna wlan kartica.
c/p
Manufacturer's product description

With the SiS 650GX chipset, the P4SGX-MX delivers exhilarating graphics performance. Combined with peak bandwidth of 2.7GB/s and 533MHz FSB support, SoundMAX digital audio, 10/100Mbps LAN and both DRAM and SDRAM technology, it is ideal for system integrators.

freddie 26.11.2008. 13:23

m4x ak nemožeš max tv uzmi si lijepo digi tv i nemaš brige , čak mislim da ti je to puno bolja varijanta

thopok 26.11.2008. 13:37

Citiraj:

pa je malo čudno adsl može a maxtv nemože
:stoopid:
Citiraj:

MAXtv uslugu mogu dobiti ADSL korisnici kojim linija zadovoljava tehničkim zahtjevima za MAXtv uslugu.
Citiraj:

Ukoliko telefonska linija ne omogućava maksimalnu brzinu, T-Com će isporučiti najveću moguću brzinu koju postojeća linija može podržati.
Install a wireless internal network adapter
Citiraj:

The type of adapter you install depends on your computer and your level of expertise.
If you are not comfortable opening your computer's case, you can have a technician install the hardware.

m4x 26.11.2008. 19:16

Citiraj:

Autor Pepermint (Post 1201467)

wireles znači bežično ili? gdje mogu nabavit wireles karticu?

Citiraj:

Autor coconut (Post 1202088)
Imaš mrežnu karticu (LAN). Za wireless ti treba i dodatna wlan kartica.
c/p
Manufacturer's product description

With the SiS 650GX chipset, the P4SGX-MX delivers exhilarating graphics performance. Combined with peak bandwidth of 2.7GB/s and 533MHz FSB support, SoundMAX digital audio, 10/100Mbps LAN and both DRAM and SDRAM technology, it is ideal for system integrators.

ok imam mrežnu ali ona je u sklopu matične? gdje je taj konektor za mrežnu?

i da li je svejedno ako idem bežično preko wireles wlan kartice i rutera ili preko integrirane mrežne kartice(LAN) i routera?

thopok 26.11.2008. 19:36

greg SE 27.11.2008. 00:53

Citiraj:

Autor m4x (Post 1202352)
wireles znači bežično ili? gdje mogu nabavit wireles karticu?
ok imam mrežnu ali ona je u sklopu matične? gdje je taj konektor za mrežnu?

i da li je svejedno ako idem bežično preko wireles wlan kartice i rutera ili preko integrirane mrežne kartice(LAN) i routera?

Wireless znaci bezicno. Ako ti nije bitno a ocito nije onda idi na zicanu varijantu. Jeftinije je, ne zahtjeva kupovinu nikakvog hardvera jer mreznu vjerovatno vec imas na ploci i prije svega je sigurnije i pouzdanije.

Pepermint 27.11.2008. 01:10

slažem se s gregom, ak ti nije problem staviti modem pored kompa, ili dovući kabel od modema do kompa, spoji ga žičano i miran si, samo ako dobiješ wireless router isključiš antenu da ti se niko drugi nespaja i to je to

a mrežnu imaš 99%, slična je telefonskoj utičnici samo umjesto 4 ima 8 kontakata, dakle malo većih dimenzija

m4x 28.11.2008. 20:16

Citiraj:

Autor Pepermint (Post 1202678)
slažem se s gregom, ak ti nije problem staviti modem pored kompa, ili dovući kabel od modema do kompa, spoji ga žičano i miran si, samo ako dobiješ wireless router isključiš antenu da ti se niko drugi nespaja i to je to

a mrežnu imaš 99%, slična je telefonskoj utičnici samo umjesto 4 ima 8 kontakata, dakle malo većih dimenzija

imam mrežnu,provjerio sam konektor na stražnjoj strani kućišta

nije mi problem stavit taj modem pored kompa,ali šta nemogu ja birat kod t-coma šta hoću,htio bih ić na ovo žičano,šta moram zahtjevat od opreme?

I da li ako spajam žično moram vuć kakav kabel do telefona ko za dial up modem?
I na kraju šta ako neću imat dobar prijem ili vezu koju sam platio a ugovor traje 2 god? Jer nisam u gradu i koliko znam nema dsl nitko u blizini

m4x 05.12.2008. 21:02

može netko odgovorit na ovo prethodno

na stranici http://www.t-com.hr/privatni/interne...sl/uredaji.asp
se spominju ovi uređaji ali neznam da li ih mogu koristit jer su za bežični pristup

m4x 13.12.2008. 19:28

bump

Kimi 13.12.2008. 19:36

sve su to uređaji s podrškom za wlan,ali naravno i obični lan tako da ih možeš spjit bežično i žičano

flajpan 13.12.2008. 19:38

Nisu samo za bežični, pogledaj - zar ti to nije dovoljno LAN priključaka?

P.S. Wireless je po defaultu isključen.

EDIT: Kimi me prestigao.

m4x 13.12.2008. 20:40

imam još jedno pitanje,prijavljen sam(uz t-com) na optimu telekom pa fiksni telefon plaćam OT(trošak) a pretplatu i dial up plaćam t-comu;da li bi bilo kakvih problema pri zahtjevu za adsl kod t-coma?

m4x 15.12.2008. 19:29

bump

greg SE 16.12.2008. 14:30

a da pitas direktno tcom za takve stvari umjesto sto ovdje 3 dana cekas da ti netko odgovori? pozivi sluzbama za korisnike su ionako besplatni :D

i da, ne bi trebalo biti nikakvih problema. Nadam se da se isplatilo cekati 3 dana na tu recenicu :)

m4x 16.12.2008. 17:53

ma neda mi se zvat a ići ću uskoro u t-com

malo se interesiram,koliko dugo mora proć da dobim popust na adsl,namjeravam uzet adsl od 1GB prometa? E da,koliko se mogu puta šaltat?

Vi koji imate dosta dugo dsl, FLAT plaćate oko 100kn ili slično? Jesam u pravu?

walbandon 16.12.2008. 22:31

99kn flat + 79 brzina....tcom

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:06.