![]() |
Athlon 64 ploča
Et , trebam ploču
Nakon što mi je lanparty otišao u vječna lovišta, i dobio mogućnost da uzmem drugu ploču umjesto DFI-ja, odlučih se prešaltati na Athlona 64 Stoga - koju ploču i koji proc da uzmem ??? mora bit klokabilan narafno :D Help ,trebam hitno odlučiti... |
Abit AN7
|
Citiraj:
|
Sjebo sam se. Mislio sam na onu drugu Abitovu ploču za A64
|
Re: Athlon 64 ploča
Citiraj:
Vidi ovdje: http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2198 Malo se strpi, though, kazu da ce zbog potraznje dostupnost biti upitna. |
yes, ali kad će ona doći...:(
a komp mi raščerupan ko stara kokoš...:D A koji proc ??? Gdje ih ima ??? |
od ovih MBO TRENUTNO dostupnih kod nas :
EPOX 8KDA3 J ili + od ploča na nvidia nforce3-250 chipset-u ili ABIT KV8-MAX3 od ploča na VIA K8T800 nvidia chipset-u (Chaintech VNF3-250 i Gigabyte K8NS Pro su isto OK ,izbjegavaj MSI) meni se 3000+ nekako činio trentno najisplativijim procom (1291KN) |
da, čitao sam test epoxice ovdje na stranici.Valjda su rješili onaj problem locka VGA
Volio bih da mi preporuku da taj dečko kuji je testirao nju. A proc sam mislio Athlon 64 3400 .... Šta mislite ???? |
Citiraj:
...ufff ak se ima para za 3400+ onda obavezno uzmi clawhammera (1Mb cache)..jer ih se još da naći po gradu (za razliku od 3200+ clawhmmera) ako se kupuje newcastle onda IMO razlika u cijeni između 3200+ i 3400+ nije opravdana |
ufff, polako.
koja je razlika između clawhammera i newcastlea ????? cijene ?? |
clawhammer ima 1Mb cachea , newcastle ima 512kb cachea
clawhammer-i se više ne proizvode ,ali da se naći još pokoji primjerak 3400+ (2.2GHz)...cijena oko 2300-2500KN newcastle cijene se kreću : 2800+ (1.8GHz) >> oko 1100-120KN 3000+ (2 Ghz ) >> oko 1300-1400KN 3200+ (2.2GHz) >> oko 1700-1800KN (sve cijene su odokativne :D ) ...mislm da je to uglavnom najvažnije |
taman u linksu piše da clawhamer dolazi. 2454.
Onda uzimam njega i epoxicu. Hvala mental. mucho si pomogao... |
Citiraj:
,ali taj 3400+ u linksu nije claw već newcastle (ima 512kb cache-a) |
da, sad sam zvao...
Pa gdje ima sa megom keša ??? i piše im claw... jebo ih :fuming: |
http://www.nabava.net/katalog/katalo...roizvod=300232
pa zovi jednog po jednog....samo se nemoj čuditi ako ti svi kažu da ih više nema niti će dobivati probaj prvo s nitelom...kad sam ih zvao prije 2-3 tjedna još uvijek je bilo 3400+ sa 1Mb |
sad me lik iz splita zbunio totalno...
Kaže da odjebem socket 754, da se on neće više razvijati itd. nego da čekam 939 da spadne cijena... Nigdje nema sa megabajtom keša...a kažu da je svejedno pošto ovaj sa 512 radi na 1000mhz , dok je ovaj na 800 mhz.. Zbunjen sam totalno :confused: :confused: :confused: |
socket 939 će još barem 4-5 mjeseci biti neisplativ...tek kad se nforce4 ploče uhodaju i cijene proceva padnu na 2000KN (a ne 5500KN koliko je sad) će s939 biti isplativ...
IMO će ti kombinacija 3000+ ili 3200+ sa npr. 8KDA3J biti i više nego dovoljna...ja sam mjenjao mobilca i nf7-s za ovo u sigu i nisam požalio |
Citiraj:
Dje nadje ZNF-250 & quando dinero? |
naj se prijetiti troll :D
bila je prva nagrada tu na nagradnjači...osvojio ju je Black Dragon...ja uzeo od njega za 800KN ;) :D |
Citiraj:
Vidim da se fino clocka. Kako radi taj VIA Envy? |
ide proc i 2.5Ghz (250x10 ,4x HTT) ,ali moram ga još malo "rashodati" ;) :D jer postane nestabilan u prime/super pi.....
ploča je odlična..po kvaliteti izrade bih se usudio reći da je bolja od ovih Abitica koje su kod nas (vcore @ 1.55V i ne mrda)...jedno nema baš overclocker friendly bios postavke vcore 1.7V , Vdimm 2.9 (što nije bed jer na a64 ni nesmije puno više 24/7) envy je bolestan....IMO podosta bolji od soundstorma...jedini bed je kaj nemam zvučni sustav koji bi mogao spojiti na digitalni izlaz da izvučem max iz čipa (» 24-bit/192kHZ digital resolution support » 20-bit/48kHZ analog resolution support) |
I , kada možemo očekivati DFI lanparty s754 u Hr?
|
Citiraj:
Ja bih rekao ne prije kraja 10. mjeseca. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
naručio sam epox 8kda3+
comment ??? |
Citiraj:
|
Citiraj: