![]() |
Gainward 7600GS GLH pci-e
Ovako, pokušao sam flashat bios na navedenoj grafičkoj sa nvflash utilitijem, no dogodilo se da umjesto uspješnog flashanja sredim karticu...naravno backup nisam napravio...e sad jel ima šanse da se to oživi?
|
Eto sad ti stvarno ide "Goes Like Hell" :D LoLčina. Baci to u smece i naucio si skolu.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Probaj, možda uspiješ, a možda i ne...
|
Jesam...ali ništa, kad bi mogo nać negdje oriđiđi flash od te kartice, imaš kakvu ideju možda?
|
Imam ja originalni bios ako je u pitanju ova karta. Također imam i modani bios za nju, njen originalni no sa uređenim frekvama i profilima za fan, 2D i 3D.
Ja sam je sasvim normalno fleshnuo sa "nvFlash.v5.40" no mora se prvo maknit zaštita sa eproma pa tek onda fleshnuti bios. Koraci: 1. nvflash --protectoff 2. nvflash mojbios.rom Nadalje, odakle ti ideja i sa kojim ciljem si išao fleshati grafu koja nije referentni model 7600GS ni blizu.., neznam joj ni jednu jedinu sličnu jer 99% gs-ica su sa ddr2 memorijom a ova ima gdr3 i taktove maltene kao 7600GT. Inače ta sama grafa ide bez ikakvog beda na 560/1400, 3 primjerka sam imao i pucale su na 575MHz za gpu, crysis 1280x960 sve low - 30fps-a :smoke: Dakle ako želiš izvuć maximum iz te grafe onda se samo editira njen bios i ništa više. Grafa se može spasit 100%, i nije joj ništa osim što ima krivi bios na sebi te se to lagano vrati. Ako nisi siguran šta i kako treba nosi nekom iskusnijem da ti to odradi. |
Hm, bolje nvflash -4 -5 -6 bios.rom ... Flash na slijepo je moguć, samo treba polako raditi i slušati ponašanje floppy diskete :D Tipa kad prestane goriti lampica znaš da te pita nešto, a nakon unosa naredbe, to je pitanje jel želiš flashat itd...i onda samo stisneš "z" i onda on ronda opet i kad vidiš da opet prestane goriti lampica, reboot.
|
netreba ni floppy cak ja flasham tako da napravim malu fat32 particiju na hardu i digenm freedos sa cd-a i rokaj
i meni milijun puta nije bilo slike ni niceg ja reko gotovo al naravno samo flashash i pici dalje naravno uz obicnu PCI grafu sa 2-4mb :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:54. |