PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Zeleni, rozi ekran (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=126177)

metalshegy 10.11.2008. 19:32

Zeleni, rozi ekran

Imam problem:
Nekoliko mi se puta nakon ukljucivanja racunala i podizanja windowsa, prije pojavljivanja desktopa, pojavio zeleni ekran. Drugi put mi se prilikom igranja jedne igrice pojavio rozi ekran, zvuk se i dalje cuo i stiskajuci lijevo tipku misa cuo sam kako se lik u igri krece, znaci sve je radilo osim ekrana koji je postao roze boje. Porbao sam stisnuti ctrl,alt del, alt+F4 no nista se nije desavalo osim sto je na trenutak prestao zvuk iz igre (kad sam stisnuo ctrl,alt,del), nakon sto sam stisnuo tipku na misu opet se zvuk cuo. Znaci nista nije blokiralo. Pretpostavljam da je problem u monitoru, sumnjam da je u grafickoj kartici jer imam novo racunalo, a na starom mi se neki put znao pojaivit crni ekran. Molim vas pomozite mi ako znate
:fala:

bluefluid 10.11.2008. 19:43

99% da ti je monitor u banani, imao sam jednog lg crt-a i dva puta sam ga nosio na garanciju zgog takvih slicnih stvari, prikaz ostane bez jedne boje i onda se nish ne mijesa dobro, pa dobijes zeleno ili roza ili plavo...
ugl, najbolje bi ti bilo da od nekog posudis neki mon i da isprobate

raf 10.11.2008. 19:45

provjeri da ti se kabel nije malo istekao iz monitora ili iz PCa

metalshegy 10.11.2008. 19:59

ok, ponovo sam ustekao kabel tako da ako je bio problem u tome vise ne bi trebao biti, ako mi se to bude jos desavalo posudit posudit cu necij monitor. ali problem je sto se to skroz rijetko desava pa nikad neznam kad se moze desit a ne mogu posudit na vise od 2 dana monitor

metalshegy 16.11.2008. 21:25

evo ponovo mi se pojavio rozi ekran, uspio sam na "slijepo" izaci iz igre i onda je postao crni. zatim sam stisnuo "menu" na monitoru pa se pojavio meni, onda sam ga upalio i ugasio ali meni se nakon toga vise neije pojavljivao pritiskom na tipku. Provjero kabele da li su dobro ustekani (bili su) i onda sam cuo onaj "beep" kao kad mi se pali komp. I nakon toga mi se svakih 30-ak sekundi cuo taj beep. ima li to kakave veze?

zoki003 16.11.2008. 22:09

Vjerovatno je u pitanju kabel od monitira probaj ga zamijeniti ako mozes,znaci negdje u ulazu u monitor probaj ga micati kad ti pocrveni vidjet ces da li daje kakve znakove.

metalshegy 17.11.2008. 07:38

Citiraj:

Autor zoki003 (Post 1193874)
Vjerovatno je u pitanju kabel od monitira probaj ga zamijeniti ako mozes,znaci negdje u ulazu u monitor probaj ga micati kad ti pocrveni vidjet ces da li daje kakve znakove.

kako mislis da pocrveni? a probao sam micat kad mi se to deesilo ali nista. probat cu ga zamijenit. ako imate jos kakvih ideja kazite
:fala:

Misek_Chipsy 17.11.2008. 09:19

a u par slucajeva sam vidio takve stvari i bio sj... RGB kabel.... posudi od frenda,daj njemu ovaj da proba i to je to....ako ne..isto napravite s monitorima :D ako nije, papa graficka.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:11.