![]() |
Kako da ubrzam bootanje xp-a ?
Cjelu noć se igram sa time, probao sam dosta toga što sam pro googlao, no nema nekog napredka...
Uglavnom kad butam, i pokaže mi se onaj crni ekran od xp-a sa onom loading trakom, treba mu 11 puta da prođe da bi došo do welcome ekrana, nekad mi je trebalo 3 puta :/ Onda kad se pokaže welcome ekran odsvira muzika, onda mu treba dobrih 30 sekundi da mi uopče izbaci desktop, onda moram čekat jednu minutu nakon koje on još zašrota, i tek je ta da spreman za rad, u protivnom ako počnem micat miša, klikati, otvarati prozore, počne se smrzavati i pomaže jedino restart... Inače mi komp radi super brzo, otvara foldere , fajlove ko i prvog dana, jedino me kolje to bootanje, čišćen je i cc cleanerom, adawareom, nod 32, koristim o&o defragment, pogasio sam startup pizdarije koje mi netrebaju... neznam više šta da probam :/ |
Reinstall Windowsa
|
Nemogu to, jer imam previše podataka (300gb) koji nisu nigdi drugdi pohranjeni, nebi ih htio izgubiti :(
|
onda kupi 300gb ext.hdd pa reinstall ;p
hmmm...provaj tuneup utilities 2008 pa s njim ocisti registry, defragmentiraj disk i diskcleanup napravi...to bi valjda trebalo raditi... |
pocni koristiti linux
|
Citiraj:
Citiraj:
|
sve su ti rekli momci kaj da napravis, a ako boota sporo mozda je zato jer ti nije fixni ip :)
pa onda adsl uspori boot! |
Citiraj:
I da napomenem, komp kad se digne je brži nego kad sam ga prvi dan upalio, leti, otvara sve brzinom misli, samo me kolje to bootanje... |
eh da onda je to to... samo si postavi fixni ip i stvar rjesena :) ako neznas kako obrati se na pm :D
|
Evo ti sve tu za ip adrese KLIK
|
E hvala !
Sredio IP, sad nakon stiskanja power buttona, pa sve do toga da se može radit treba mu 1:20 , jel to ok ? |
to je dost oke razultat, ak mene pitaš. ja sam se isto svojevremeno bio bavio tim da mi se xp brzo boota i brzo radi. više manje sam i ja bio došao do takvog nekog rezultata. :D
|
onda dobro, sad radim an tome da kupim hard, pa da mogu nove XP lupit, da ih malo osvježim" :) Ovak radi godinu i pol, bez formatiranja :)
|
a da ga jednostavno staviš na S3 standby, "skoro" je iskljucen, a upali se za 5sec :)
|
Također preporucam S3 standby...
Hibernacija vs Shut down computer |
Da mi malo pojasnite, ne kužim se u to tolko :)
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:37. |