![]() |
Napajanje ili ploča
Donesem komp od lika koji me zamolio da mu sredim neke spyware sa kompa, i na njegovo kuciste spojim sve svoje stvari i komp se ne upali.
1h prije kod njega sve radilo normalno! Probao sam promijeniti uticnicu i kabel od napajanja i ne radi i dalje, međutim kad stavim kabel u napajanje svijetli lampica na ploci i lampica od lan kabela. Kompjuter je star 5-6 godina sigurno. Da li mogu svoje napajanje staviti na njegov komp da provjerim da nije njegovo napajanje otislo ? Da li moguce da se nesto pomjerilo god gumba za paljenje dok sam nosio? Ili neke druge ideje ? |
Provaj sve kabele iskljucit ukljucit da koji ne stoji labavo,ako ne pali probaj sa svojim napajanjem..
|
to se zove lan-party bolest, obicno zahvaca low-end kucista. otvori ga i gurni sve kartice da sjednu u slot
|
Sve sam ih malo jace stisnuo... i dalje ne radi!
Ali ovo sa napajanjem tek trebam probati ! |
cek, ne pali na dugme ili ne pali ako kratko spojis pinove na ploci ili se upali ako ne boota? ako je prvo probaj drugo jer meni i dalje smrdi na tu lanpary bolestinu :D
|
NE pali kad stisnem na dugme... bit ce da je napajanje
|
spoji pinove na ploci srafcigerom ili necim vec, mozda je samo dugme riknulo u transportu. ne bi bilo prvo :D
|
E to sam i ja mislio e daj mi molim te objasni kako se to radi i di se nalazi
Probao sam drugo napajanje i ne radi... a ja isto mislim da je dugme! E kad to napravim onda samo maknem taj šaravciger da se ugasi ? |
a ona dva pina na koje spajas dugme kratko spoji na trenutak.
ugasis tako da ih spojis na 5 sekundi ili jos lakse - iscupas kabel iz napajanja :D |
Di se nalaze ?
Kod dugmeta ili tj. di na maticnoj ? |
Na ploci dva pina na koja spajas power bottun,ta dva pina kratko spojis i vidi je li pali..
|
Pa jesam napravio sam to i ne pali!
Znaci ploca je prdnula a da nisam nista ni skrivio... Kako sad covjeku da objasnim da mora kupiti novi komp? Jos cu sutra probati sve maknuti sa ploce i ponovno spojiti i ako onda ne proradi... Ceka me objasnjavanje i pregovaranje! |
isti moj problem... kako si to riješio?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:40. |