PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Kako skinuti HSF sa NBa na Abit plocama? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=12314)

pogi 25.08.2004. 07:41

Kako skinuti HSF sa NBa na Abit plocama?

Puno ljudi na forumu ima Abitove ploce (NF7 serijal primjerice) pa pretpostavljam da je netko skidao hladnjak sa NBa. Naime kada oslobodim hladnjak od onih plasticnih drzaca sa oprugama kojim je pricvrscen za plocu jos uvijek ga nemogu skinuti sa NBa. Rotirajuci hladnjak osjecam nekakav otpor kao da je ispod zaljepljen nekakvom zvakacom gumom a ne termalnom pastom, strah me to zavrnuti do kraja da pocistim smece i stvaim normalnu pastu.

Kako ste to skidali?

Moja ploca je KD7A ali hladnjak je pricvrscen na isti nacin kao i na NF7 plocama.

LorD ClockaN 25.08.2004. 09:49

Između HSFa i NBa ti je jadna termalna pasta, tkz. žvaka.

Možeš slobodno vrtit HSF i čupat prema sebi. Nakon toga će ti najveća muka biti očistit to sranje sa HSFa, a da ne spominjem NB.

Stavi nakon toga AS5 i imat ćeš par stupnjeva manje sigurno

pogi 25.08.2004. 11:02

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN

Možeš slobodno vrtit HSF i čupat prema sebi. Nakon toga će ti najveća muka biti očistit to sranje sa HSFa, a da ne spominjem NB.

Znaci da vrtim. Iznenadilo me koliko je to cudo zilavo na torziju. Mislim se da to sada obavim jer kad ugradim plocu nema sanse da je vise vadim van.

LorD ClockaN 25.08.2004. 11:21

Preporučam svakom ko se planira bavit OCom da na ploči zamjeni "žvaku" sa nekom boljom termalnom pastom

ćiber_manija 25.08.2004. 11:22

Ta "žvaka" ti ako se ne varam dolazi na procesorima umjesto termalne paste tako da se pri velikim temp raztopi, ja kad sam stavljao novu pastu sam morao čistit i bogme sam se namučio

pogi 25.08.2004. 12:39

Citiraj:

Originally posted by LorD ClockaN

Aceton i etanol cine cuda (za HSF). Barem sam tako ocistio "gumu" sa box coolera od Celerona.

NB valjda ziletom jos neznam.

tor 25.08.2004. 17:51

Ma samo vrti. Teško ide ali ide. Samo polako, da ne pretjeraš.

Isus 25.08.2004. 19:54

Citiraj:

Originally posted by pogi
Aceton i etanol cine cuda (za HSF). Barem sam tako ocistio "gumu" sa box coolera od Celerona.

NB valjda ziletom jos neznam.

Najbolje za skidanje zvake je WD i ulje za finu mehaniku.

NF7 nema zvaku nego pastu al samo pol NBa ima paste na sebi.

pogi 26.08.2004. 13:05

Citiraj:

Originally posted by Isus

Nema sanse da su bolji od acetona koji je puno bolje (kemijski gledano) otapalo od oba. WD je previse univerzalan, a ulje je ulje, dakle podmazuje.

Uz sve to aceton ishlapi, a oba tvoja kandidata malo sutra.

Naravno ogranicenje je da se aceton koristi samo na metalne povrsine. Plasticne na vlastitu odgovornost.... naime da nebi i nju otopilo. :D

EDIT: Ufff da nebi sad nekoga tesko zahebo. Namoci se krpica i onda se s njome cisti.

LorD ClockaN 26.08.2004. 19:58

Aceton služi mojim sestrama za skidat lak za nokte :beer:

Bome, ja sam njim i skidao (strugao) epoxy dvokomponentno ljepilo sa mem čipova

bude 28.08.2004. 15:11

Citiraj:

Originally posted by Isus

NF7 nema zvaku nego pastu al samo pol NBa ima paste na sebi.

Da pola.. Bolje reci 1/4 :D
E da.. jos je debela oko 1 mm tako da zujalica dodiruje samo sredinu NB-a

Lifo 28.08.2004. 18:13

Negdje samo citao da je zakrivljen nForce2 northbridge, ne mogu se sjetit di, no lik je stavio smirgl papir na heatsink i osmirglao northbridge, stvarno je bio izbocen na sredini..

pogi 28.08.2004. 19:23

Skinuo sam ga, pocistio smece i stavio AS Keramiku (nisam imao 5), ali me strasno razocarao taj Abitov HSF na NBu. Tako je lagan i nikakav. Bude li zahebavo ode on u smece.

Isus 28.08.2004. 20:19

Citiraj:

Originally posted by Lifo
Negdje samo citao da je zakrivljen nForce2 northbridge, ne mogu se sjetit di, no lik je stavio smirgl papir na heatsink i osmirglao northbridge, stvarno je bio izbocen na sredini..
najslabiji kontakt ti je na NB u sredini je rsu svi cipovi malo udubljenjoi. Glupo al kaj ces.
NB lapping znam vidio sam sick...

Isus 28.08.2004. 20:27

Citiraj:

Originally posted by pogi
Skinuo sam ga, pocistio smece i stavio AS Keramiku (nisam imao 5), ali me strasno razocarao taj Abitov HSF na NBu. Tako je lagan i nikakav. Bude li zahebavo ode on u smece.
Sacuvaj ga zbog garancije.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:23.