![]() |
Kako skinuti HSF sa NBa na Abit plocama?
Puno ljudi na forumu ima Abitove ploce (NF7 serijal primjerice) pa pretpostavljam da je netko skidao hladnjak sa NBa. Naime kada oslobodim hladnjak od onih plasticnih drzaca sa oprugama kojim je pricvrscen za plocu jos uvijek ga nemogu skinuti sa NBa. Rotirajuci hladnjak osjecam nekakav otpor kao da je ispod zaljepljen nekakvom zvakacom gumom a ne termalnom pastom, strah me to zavrnuti do kraja da pocistim smece i stvaim normalnu pastu.
Kako ste to skidali? Moja ploca je KD7A ali hladnjak je pricvrscen na isti nacin kao i na NF7 plocama. |
Između HSFa i NBa ti je jadna termalna pasta, tkz. žvaka.
Možeš slobodno vrtit HSF i čupat prema sebi. Nakon toga će ti najveća muka biti očistit to sranje sa HSFa, a da ne spominjem NB. Stavi nakon toga AS5 i imat ćeš par stupnjeva manje sigurno |
Citiraj:
|
Preporučam svakom ko se planira bavit OCom da na ploči zamjeni "žvaku" sa nekom boljom termalnom pastom
|
Ta "žvaka" ti ako se ne varam dolazi na procesorima umjesto termalne paste tako da se pri velikim temp raztopi, ja kad sam stavljao novu pastu sam morao čistit i bogme sam se namučio
|
Citiraj:
NB valjda ziletom jos neznam. |
Ma samo vrti. Teško ide ali ide. Samo polako, da ne pretjeraš.
|
Citiraj:
NF7 nema zvaku nego pastu al samo pol NBa ima paste na sebi. |
Citiraj:
Uz sve to aceton ishlapi, a oba tvoja kandidata malo sutra. Naravno ogranicenje je da se aceton koristi samo na metalne povrsine. Plasticne na vlastitu odgovornost.... naime da nebi i nju otopilo. :D EDIT: Ufff da nebi sad nekoga tesko zahebo. Namoci se krpica i onda se s njome cisti. |
Aceton služi mojim sestrama za skidat lak za nokte :beer:
Bome, ja sam njim i skidao (strugao) epoxy dvokomponentno ljepilo sa mem čipova |
Citiraj:
E da.. jos je debela oko 1 mm tako da zujalica dodiruje samo sredinu NB-a |
Negdje samo citao da je zakrivljen nForce2 northbridge, ne mogu se sjetit di, no lik je stavio smirgl papir na heatsink i osmirglao northbridge, stvarno je bio izbocen na sredini..
|
Skinuo sam ga, pocistio smece i stavio AS Keramiku (nisam imao 5), ali me strasno razocarao taj Abitov HSF na NBu. Tako je lagan i nikakav. Bude li zahebavo ode on u smece.
|
Citiraj:
NB lapping znam vidio sam sick... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:23. |