![]() |
(riješeno) Komp neprepoznaje novi disk
Bok svima
danas sam u svoj komp stavio Seagate Barracuda 250 GB (ST3250820A) Medjutim u biosu mi ga neprepoznaje,zamijenio sam kabele,pratio instrukcije sa seagate sajta al neide pa neide. Pored toga imam jos i jedan vanjski usb hard disk kojeg uredno prepoznaje kao i moj stari disk! Pomozite,hvala puno |
Jumper settings are very important when configuring a Parallel ATA (IDE) hard drive.
* |
Bok
hvala na odgovoru ali nerazumijem gdje i kako ovo napraviti "Jumper settings are very important when configuring a Parallel ATA (IDE) hard drive" Hvala |
|
|
Bok
hvala svima na savjetima.Napravio sam i postupak sa jumperima al opet neide pa neide |
|
Hvala na trudu ali ovaj tvoj post nema smisla jer necitas sto sam ja napisao priije.
|
Jesi stavio disk kao jedinog na kablu (pokušaj onda stavit jumper na Master ili Cable Select)?
|
Bok
ma ja bi htio sa ovog starog diska prebaciti na ovaj novi zato ih zajedno ostavljam u komp |
Pa onda dalje sa onog linka Check Power and Data Cables, Check BIOS Setup…
Citiraj:
|
Bok
eto isao sam do kraja i sve provjerio al neide. |
Ploča je iz Moj komp? Koliko diskova ukupno imaš? Vrti li se uopće taj novi Seagate? Uzmi ga u ruku i vidi je li vibrira...
Citiraj:
|
Na novom hardu stavi na Master i na zadnji priključak na kablu, na slave stavi stari hdd i prištekaj na srednji. pogledaj u Biosu da li radi...
domy_os infraction double post :] ^^ |
1.provjeri bios matične ploče i napravi upgrade
2. spoji disk umisto staroga i instaliraj OS. nakon toga spoji stari disk umisto optike ( na drugi ATA kanal ) i iskopiraj podatke 3.vrati optiku a sa starim diskom radi šta te volja |
Pozdrav
hvala na savjetima.Sve probah al neide odustajem nosim ga u pc servis |
Citiraj:
|
LoLčina, sad ce ga ozenit za minimalno 100kn za 10 sec rada :D Dobro je dok ima ovaca za sisanje.
|
Pozdrav
lijepo napisah da sam probao sve ovdje nabrojano oko harda i ako mi neide sto da radim!? Najlakse je se praviti vazan i pametan i napraviti "za 10 sec" kako da ne. |
(Rijeseno) komp neprepoznaje novi disk
Bok
hvala svima na savjetima i pomoci.Problem danas uspjesno rijesen! |
ajde podjeli s ekipom kako si rijesio :D
nije vrag da si na servis nosio ^^ |
Bok
na kraju ipak jesam jer nije bio problem samo u pravilnom spajanju ,nego napajanje,kabeli,poremeceni windows,bios itd |
Zanimljivo, kao da to sam nisi mogao sredit, koliko su te ozenili u servisu?
|
No comment :D
Tišina govori sve :D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:28. |