![]() |
BGA pasivci
Gdje ima kupiti pasivaca za BGA memoriju(na grafulji)?
|
Kupi one coolermasterove aluminijske pasivce i naljepi po 2 na modul, sport će te koštat 45kn, lijepo izgleda i dobro hladi!
:beer: |
Nabavi stare P3 coolere,reži pripo(napola) i jedan pasivac ti pokriva dva čipa,meni hladi jebeno:beer:
|
Citiraj:
|
Alu 45kn, Cu - 90kn
Možeš i pola-pola ;) |
Citiraj:
Ja sam ih kupio po 50kn ili tak nekaj. |
A kako odlijepiti stare pasivce na gainwardovoj 5900XT ???
|
Citiraj:
|
Citiraj:
upali grfau tak da se ljepilo smeksa, zagsi komp zvadi garfu van i drmaj po njima dok se ne skinu ostatak ljepila skini s WDom |
Citiraj:
Ajde se ti prvo otrijezni :beer: sad za ozbiljno ... kako da ih skinem :beer: |
Citiraj:
|
Buaaaa .. ne hvala ... ja sam mislio da je on :beer:
Budem ja digao frekvenciju memorije na 1500 pa če otpast sami :clap: |
Ali još nitko nije napisal gdi ih ima za kupit!:clap:
|
hgspot vemil links .. ni reklama
|
Citiraj:
A ovaj tvoj radi za dobivanje plavog dima.:burn: |
Citiraj:
ispravak: plavo-bijelog dima :D dopuna: neces ga se 5 dana moc rijesit, cak ni uz sirom otvorene prozore (majku im njihovu, kaj mora bas tolko smrdit :rolleyes: ) |
Citiraj:
|
a kad je meni riklo napajanje, ono puuufff i puuuuuno dima, a soba 3x4m, smrdi za popizdit....
|
decki ja vec vidim kak vi mozete fine nofce zaraditi. ljepo u diko pa umjeto onog plina vi odite napajanje palit:D :D
|
jedino cega mi nebi bilo previse zao da se skuri je grafa :D
proc sam si neki dan spoliro, sjaji se ko pesja muda :D, fakat bi mi bilo zao da se zdimi (a nije bas ni jeftin bio :rolleyes: ) |
Jedina stvar koje se nemožeš riješit mjesec dana je izolacija na zavojnicama od matične ...
Ovako je to otprilike bilo. 110V (slučajno prebačen prekidač) pušing, pušing i pušing ... mjesec dana sam mirisao ABIT KD7 :smoke: :gringo: :beer: |
Citiraj:
Jesu to ovi? http://www.links.hr/photo/0780CM-CRC-U01.jpg I malo ste se sjebali u prvih par postova, jer u priči nema nikakvih modula već 9800PRO koja će promijeniti ime u XT... :D |
Da to su ti ti pasivci, trebas 2 kompleta i na cvaki chip stavi po 2 kom.
Slobodno uzmi one Al, puno su jefiniji i laksi od Cu, a isto skoro hlade. Ja sam si bas te stavio i osjeti se neka razlika. |
Aluminij ima veći toplinski kapacitet od bakra ... upravo provjerio
Toplinska vodljivost ALUMINIJ = 229 J/m BAKAR = 385 J/m Toplinski kapacitet ALUMINIJ = 896 J/kg BAKAR = 392 J/kg Temp. koeficijent otpora ALUMINIJ = 0,0043 K na minus prvu :beer: BAKAR = 0,0039 K na minus prvu :beer: UŽIVAJTE :smoke: |
Citiraj:
|
Ajde, jednostavno zaljepite bakrene pločice na memoriju i to je to (ak nešto ne zmrdate).:fuming:
P.S. Pozdrav punoljetnom gospodinu CatKilleru :rolleyes: |
Citiraj:
BGA je malo širi od TSOP, ali tsop je duži, tak da to igra bez frke! |
Koju karticu imaš?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:40. |