PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Kliješta za krimpanje RJ45, RJ11, RJ12 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122809)

tihomir 13.10.2008. 23:41

Kliješta za krimpanje RJ45, RJ11, RJ12

Dečki, evo kliješta za sva tri konektora za sitnu lovu, poštarina za Hrvatsku je besplatna...

http://cgi.ebay.com/RJ45-RJ11-RJ12-W...d=p3286.c0.m14

Bubba 14.10.2008. 00:04

Hmpf, Hong Kong. Dodje mi da "kupim", pa da ispusim 10$ na opcenarodno veselje, kao, za vise dobro, jel, da drugi ne nasjednu... :)

borisko 14.10.2008. 00:08

Javi se na PM, dogovorit cemo nesto :)

tihomir 14.10.2008. 00:30

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1163230)
...kao, za vise dobro, jel, da drugi ne nasjednu... :)

Insinuacija na moje tobožnje loše namjere?

m4dm4n 14.10.2008. 00:39

Ne, nego na namjere prodavača. Drugim riječima, htio si pokazati kako ima nešto i jeftino na tome e-bayu ? Tko se to bavi poslom da mu trebaju sve tri vrste rupa koje kliješta podržavaju, a da nema novaca kupiti poštena kliješta ?
Sve pet ;)

Bubba 14.10.2008. 07:04

Citiraj:

Autor tihomir (Post 1163252)
Insinuacija na moje tobožnje loše namjere?

Ne, nego na tvoje neiskustvo kupovanja na ibeju... ;)

tihomir 14.10.2008. 16:33

KK...:chears:

borisko 14.10.2008. 20:56

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1163300)
Ne, nego na tvoje neiskustvo kupovanja na ibeju... ;)

mislim da pojma nemaš o čemu pričaš...

Bubba 14.10.2008. 21:38

Citiraj:

Autor borisko (Post 1164007)
mislim da pojma nemaš o čemu pričaš...

Kupio si i dobio?

Jasno ti je da nema sanse da samo postarina do Hrvatske ispadne manje od 10$ kako god frajer slao?

Koliko si puta narucivao preko Ebaya iz Hong Konga po ovakvim uvjetima?

...

Da, i mislio sam si...

IcyTexx 14.10.2008. 21:44

A i ovak imas jeftina klijesta za krimpanje vec dopremljena iz Hong Konga.

borisko 16.10.2008. 12:16

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1164042)
Kupio si i dobio?

Jasno ti je da nema sanse da samo postarina do Hrvatske ispadne manje od 10$ kako god frajer slao?

Koliko si puta narucivao preko Ebaya iz Hong Konga po ovakvim uvjetima?

...

Da, i mislio sam si...

Odličan si :) postavljaš pitanje i odgovaraš za mene u jednom postu :lol2:

Eto, pod sličnim uvjetima...točno 5 puta sam naručio i DOBIO (u roku 20-25 dana) iz HONGKONGA

Čim platiš PayPalom, 100% si siguran. Ako item ne dođe, PayPal vrati lovu...

Plaćao petnajstak puta PayPalom, nikakvih problema. NI-KA-KVIH

walbandon 16.10.2008. 18:26

hmm, znaci ta klijesta bi dok dodju meni doma na ruke me trebala kostati manje od 50kn? zanimljivo ako je tocno..
hmm, nomislim da ovo baca HR u vodu We ship to PayPal's address ONLY. Please make sure your address in PayPal is matched with your shipping address before you pay ...ako se ne varam u HR se nemoze verificirati adresa....

Bubba 16.10.2008. 19:15

Citiraj:

Autor borisko (Post 1165688)
Odličan si :) postavljaš pitanje i odgovaraš za mene u jednom postu :lol2:

Dakle, kao sto sam i rekao... Znaci, mozemo zakljuciti da nisi kupio krimpalicu od HongKonzana i da ju nisi dobio na kucni prag.

Citiraj:

Eto, pod sličnim uvjetima...točno 5 puta sam naručio i DOBIO (u roku 20-25 dana) iz HONGKONGA
Sto su slicni uvijeti? Kupio si item cija cijena ne premasuje cijenu shippinga? Imas li konkretan primjer?

Citiraj:

Čim platiš PayPalom, 100% si siguran.
N'da...

Citiraj:

Plaćao petnajstak puta PayPalom, nikakvih problema. NI-KA-KVIH
Placao si ono sto si narucio "točno 5 puta" "petnajstak puta PayPalom"? Bunis mi se malo... Placao sam ja puno vise od 15ak puta PayPalom, potpuno mi je jasan njegov mehanizam, ali mi nije jasno zasto bi frajer prodavao stvari koje vrijede manje od postarine, osim ako mu tetka ne radi u Honkoskoj posti pa muljaju nesto. Gledam iteme od lika i jednostavno ne shvatjam (najjeftiniji je 2$) na koji nacin bi mu se ista od toga isplatilo...

Evo, uzeo sam od lika jednu sitnicu koja bi mi mogla ustrebati, pa yebesh 20kn ako ih i ispusim. Kad (ako) dodje, pokrivam se usima a Visage je obecao da te casti Honkonskim tofuom prelivenim sokom od avokada u moje ime.

Facelessone 16.10.2008. 19:22

Naručivao je Borisko nešto za mene iz hong konga. Cijena Paketa $20, poštarina $3. Veličina paketa~ 30x10cm težine malo ispod kile.

Plačao je paypalom, znači PLAČAO, ne nužno i naručivao preko ebaya.

borisko 19.10.2008. 19:05

Citiraj:

Autor walbandon (Post 1166014)
hmm, znaci ta klijesta bi dok dodju meni doma na ruke me trebala kostati manje od 50kn? zanimljivo ako je tocno..
hmm, nomislim da ovo baca HR u vodu We ship to PayPal's address ONLY. Please make sure your address in PayPal is matched with your shipping address before you pay ...ako se ne varam u HR se nemoze verificirati adresa....

Varaš se, može. Makar moras znati razliku između Confirmed adress (koju mogu imati samo U.S. acc holderi i između verificiranog accounta i iste adrese na koju naručuješ i ona koja piše u PayPalu.

Fora je u ovome što neki prodavači NE ŽELE slati na drukčiju adresu od one koja je napisana u tvojem PayPal računu. Neznam koji je razlog, ali ne žele. Dok drugi hoće i nema apsolutno nikakvih problema. Konkretno, Facellesoneu sam naručio na tu foru, ja platim svojim PayPalom i postavim njegovu adresu i onda prodavač šalje na nju. Sve je došlo uredno.
JEDINI problem je to što ako naručujete iz HongKonga - Kine, Tajvana itd...trebate si dopustiti da vam se ne žuri, shipping traje jedno 20-25 dana i treba strpljenja...

Nakon što prođe 30 dana, upozorite prodavača, ako nema odgovora, odmah negativan feedback i dipute se ulaže PayPalu za povratom love. (rok je 45 dana)

borisko 19.10.2008. 19:26

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1166065)
Dakle, kao sto sam i rekao... Znaci, mozemo zakljuciti da nisi kupio krimpalicu od HongKonzana i da ju nisi dobio na kucni prag.

Krimpalica mi stvarno netreba, iako bi je baš naručio jer imam fetiš na takve stvari. (konvertere, kablove, adaptere, alate...), ustvari imam još jednu malo skuplju 17$, ali s njom dobijem i testere kablova odmah. No dobro da ne skrećem s teme.

Ukoliko itko želi krimpalicu, neka se javi u ovaj topic, i dogovorit cemo se za uplatu (55kn) na moj racun i narucim vam. Uvjet da kad mi stigne (30ak dana), dođete po nju u Samobor.

Citiraj:

Sto su slicni uvijeti? Kupio si item cija cijena ne premasuje cijenu shippinga? Imas li konkretan primjer?

Cjepidlačiš, no nema problema. Uvjeti slični znače. Zemlja iz koje se vrši shipping je Kina, shipping je FREE ili maximalno 2-3$
Transakcija se obavlja preko PayPala, paket dolazi uredno.

Konkretan primjer bi bio
-neki set kistova za Facelessonea, tezina malo ispod kile kak on kaze (16$ item, +6$ shipping)
-stylusi za nintendo ds koji su kostali 2$, shipping besplatan
-bt dongle, item 3,57$ shipping 0,30$
-stylusi za w950, 4$ mislim, shipping besplatan
-sata kontroler, 10$, shipping besplatan

Citiraj:

Placao si ono sto si narucio "točno 5 puta" "petnajstak puta PayPalom"? Bunis mi se malo... Placao sam ja puno vise od 15ak puta PayPalom, potpuno mi je jasan njegov mehanizam, ali mi nije jasno zasto bi frajer prodavao stvari koje vrijede manje od postarine, osim ako mu tetka ne radi u Honkoskoj posti pa muljaju nesto. Gledam iteme od lika i jednostavno ne shvatjam (najjeftiniji je 2$) na koji nacin bi mu se ista od toga isplatilo...

Iteme preko Ebaya točno pet puta, plaćao općenito PayPalom petnajstak puta...recimo VIP access za TorrentLeech, VIP ili premium za Hattrick...itd, donacije (TemplateP2P, Demonoid), članstva itd...

Mislim da ti nije mehanizam bas jasan i mozda bi trebao znati da negdje drugdje u svijetu novac ima drukciju vrijednost, a tehnologija, kartice i sustavi kao sto su PayPal nam omogucuju da taj novac lansiramo kud god hocemo u kratkom roku.
Ovi naši nas kradu što se tiče marži, država uzima porez i trošarine, carine itd...
(ovakvi paketi se ne carine itd osim ako nisi baš jako loše sreće.
prodavač paket u pravilu označi kao gift i to ti je to)

Citiraj:

Evo, uzeo sam od lika jednu sitnicu koja bi mi mogla ustrebati, pa yebesh 20kn ako ih i ispusim. Kad (ako) dodje, pokrivam se usima a Visage je obecao da te casti Honkonskim tofuom prelivenim sokom od avokada u moje ime.

Eto, budući da si tako krasan momak, dajem ti jedan slatkiš item, moraš to imat :D veliki link na ebay

Dolazi ti otprilike za 20-25 dana, bit će mi zadovoljstvo upoznat Visagea i njegov Honkoski tofu preliven sokom od avokada. Nadam se da je probavljivo.

tor 19.10.2008. 21:45

1 privitaka
Bubba, moram te razočarati ili obradovati, kako već gledaš na to :D Naravno, naručio, dobio - sve 5....

borisko 19.10.2008. 21:52

Taj shipping je strasan!

Kad izume teleportere, ja cu bit najsretniji covjek na svijetu! :D

dadoremix 01.02.2021. 23:19

malo dižem temu

gdje kupujete rj45 na kile sad ?
pošto je ova korona sjebala sve dostave from čajna
Trebao bi jedno 2 kile rj45 kvalitetnih
skidač omota, da ga ogulim pa tester

moram svoju firmu donirat .. vrti milijune a mi u cijeloj fabriki imamo 3 konektora i sjebana klješta :D

lajchi 02.02.2021. 05:46

Amazon.de ako ne trebas 1000 kom. Kad vec uzimas novo, uzmi "pass through" konektore i klijesta, sistem je laksi za zivce od normalnog :)

A tester ako ti treba imam jedan viska, ali je realtivno skup...
Linkrunner
LRAT-1000

DSA 02.02.2021. 12:01

Citiraj:

Autor lajchi (Post 3488663)
Amazon.de ako ne trebas 1000 kom. Kad vec uzimas novo, uzmi "pass through" konektore i klijesta, sistem je laksi za zivce od normalnog :)

A tester ako ti treba imam jedan viska, ali je realtivno skup...

Linkrunner

LRAT-1000

Mozes li dati preporuku za neka krimp pasa trough klijesta sa americkog amazona? Kucna/hobi upotreba, nista profi. Kakav je ovaj klein tools?

driftwood 28.01.2022. 14:12

Može preporuka za profi kliješta za krimpanje.
Kupim ove po 150-200kn, nakon kratkog vremena (meni kratko, niti 200 konektora nisu napravila) ne zakrimpaju dobro po neki pin.

Kruno M 28.01.2022. 14:31

Citiraj:

Autor driftwood (Post 3580095)
Kupim ove po 150-200kn, nakon kratkog vremena (meni kratko, niti 200 konektora nisu napravila) ne zakrimpaju dobro po neki pin.

https://www.conrad.hr/p/knipex-97-51...12-rj45-812558

https://www.conrad.hr/p/knipex-97-51...12-rj45-800118

Koristim jeftinija, lagana su, a bome traju.

adaksinjo 28.01.2022. 15:01

Citiraj:

daj molim te link na best buy od tih jeftinijih koje si koristio, meni u životnom vijeku neće trebati ukupno za 200 konektora, nek tolko traju i bit ću zadovoljan za kućne potrebe.

Cuky 28.01.2022. 15:11

https://www.chipoteka.hr/elektronika...dba-2634007022

Ja ti ova koristim na poslu i rade kako treba. Godisnje se nakrimpam pun k s njima, od cat 5 do cat 7 konektora i nikad problema.

driftwood 28.01.2022. 16:01

Citiraj:

Autor adaksinjo (Post 3580113)
daj molim te link na best buy od tih jeftinijih koje si koristio, meni u životnom vijeku neće trebati ukupno za 200 konektora, nek tolko traju i bit ću zadovoljan za kućne potrebe.

Mislim da su ova
http://www.holex.hr/alat-i-oprema-za...-pin-ht-2008n/
Probao sam i ove jeftinije (kao u postu iznad, zelena boja) par komada i nakon nekog vremena mi ne zakrimpa po neki pin.
Npr. sad mi zakrimpa 2-8, a prvi ne. Uopće mi nije jasno što se dogodi da neće taj prvi pin. Gledao sam da nije neka prljavština ili nešto da blokira, ali nema ničega. Uzmem druga i zakrimpa ok.
@Kruno M hvala na preporuci.

mann 28.01.2022. 16:49

Citiraj:

Koji puta nije do klijesta nego jeftinih kineskih shrot jackova. Jednom sam kupio na ebayu ono vagon tih jeftinih, sve ih pobacao koliko su lufta imali.

Kruno M 28.01.2022. 17:07

Citiraj:

Autor mann (Post 3580149)
Koji puta nije do klijesta nego jeftinih kineskih shrot jackova. Jednom sam kupio na ebayu ono vagon tih jeftinih, sve ih pobacao koliko su lufta imali.

Istina i to. Ista situacija, 100 komada pobacano nakon hrpe prekrimpavanja. Široke one plastike izmedju limića na konektoru. I tu gubilo kontakt jer nemoze sjesti zenaki dio kontakta unutra. Isto tako se limici savijali kad zakrimpaš.

driftwood 28.01.2022. 22:45

Konektore uzimam kvalitetne, baš zbog toga. :)
Mislio sam da je i to, ali jedna kliješta ne zakrimpaju prvi pin, a druga zakrimpaju sve. To me podsjetilo na onaj vic..."jbla te kliješta.."

Cuky 29.01.2022. 02:08

Ta koja lose krimpaju jedan od pinova su "kosa" klijesta (ne stiscu konektor ravnomjerno vec pod kutem s jedne strane) i zato ih treba po mom misljenju izbjegavat jer nikako ne mogu svih 8 pinova ravnomjerno stisnut.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:35.