![]() |
Kako se riješiti D-Linka a da radi MaxTV?
"search" mi nije dao odgovore, pa da pitam ovako.
Koji bežični uređaj da uzmem kako bi se totalno riješio d-linkovog modema/routera koji je došao od T-Coma, a da radi Max TV? Naime, situacija je slijedeća: poznanik ima max adsl i dobio je taj d-link. sada je uzeo i max tv, ali kako reciever se mora spojiti na router, treba mu full dugi mrežni kabel jer se nalaze u drugim prostorijama, a d-shit stalno šteka. pa sam ja došao na genijalnu ideju da se uzme bežični router u kojeg će ići reciever od max tv-a, žica od telefona, a komp iz sobe će se bežično spajati na njega! e sad je tu problem jer sam čuo da max tv neće raditi s bilo kojim routerom. i drugi problem je da se ne zayebemo ko kad sam ja sebi uzimao canyona, koji nema ulaz za telefonsku žicu, nego sam morao i dalje koristiti Elcon! malo sam zakomplicirao...sorry :fala: |
Opet torent problemi samo upakirani malo drugačije?
Koliko računala je u "igri"? Provuci lan kabele za komp i MaxTv. Ako je samo jedan komp prebaci D-Linka (gore nisi napisao koji) u Bridge mode za net, na kompu napravi PPPoE Dial-Up i uživaj. |
Nije valjda dalje od 100 metara MaxTV ?Kod mene D-Link radi solidno ,to ovisi jako o THT mrezi (žicama).Imas na metre UTP kabla pa samo spojis stavis UTP utičnice ;:)
Pozdrav! |
ne, ne! kabela treba cca 20 metara (da ide oko ormara, po štokovima itd...)
nisam možda bio baš jasan: d-link, ne znam sad koji model napamet, uglavnom, želim ga se riješiti jer šteka! treba mi zamjena za njega, znači da funkcionira kao adsl modem + da je bežični, da se može 1 komp spojiti na njega. taj novi modem/router bi bio u dnevnom boravku žicom povezan za max tv reciever |
Citiraj:
P.S. Fizički ištekaj telefone... |
hvala, ali mi nismo još ni isprobali max tv jer nemamo toliko dugi kabel.
ja sam htio kupiti novi router, ali sam čuo da neće raditi s bilo kojim, sad ne znam da li je to istina ili trač... |
Citiraj:
|
Ima T-Com bežićni pa ih pitaj koliko bi dosao novi ruter.
|
Pretpostavljam da imaš D-Link 584T (žični model). Poznato je da taj model radi dosta problema u router modu i zato napravi što je Nikky predložio - prebaci ga u bridge mode.
Neka me netko ispravi ako griješim, ali MaxTV signal se ne može prenositi bežično između routera i MaxTV prijemnika, dakle osuđen si na lan kabel između njih i kupnja wlan routera ne rješava taj problem. |
Citiraj:
Citiraj:
|
delete!
|
10. postova i još nisi napisao koji uređaj sada imaš.
Nema tog rutera kojeg nećeš "ubit" torentima. To što želiš možeš postiči nabavkom D-Link DSL-G684T (vidi Tržnicu). Koliko se vidi iz postova, ti zapravo još nisi dobio MaxTv? Ovo pitam / konstatiram zato jer s MaxTv uređajem znaju slati i novi ruter (vjerojatno onaj Thompson sada). |
jooo..ajmo opet...
1. kakvi torrenti?! komp je od čovjeka koji šalje i prima mail i ne zna ništa više. 2. d-link je smeće (ne znam koji je model, ali to apsolutno nema nikakve veze!) 3. max tv je u KUTIJI bez thompsona, već 3 tjedna 4. tv je u dnevnom boravku 5. PC je u sobi (daleko od dnevnog boravka) 6. kako reciever od maxTV-a i ADSL modem moraju biti spojeni mrežnim kabelom, prdložio sam da budu jedan kraj drugog - u dnevnom boravku i da se PC iz sobe spaja wirelessom 7. budući da D-shit nema wireless, treba novi router, po mogućnosti da je i modem, po još boljoj mogućnosti da max tv može raditi preko njega, tj da bude ALL-IN-ONE, da nema 59876 miliona uređaja u dnevnom boravku. ništa izgleda da takvo nešto ne postoji i da ću morati prebaciti d-shit u bridge mode, canyona spojit na njega i nek se yebu! |
Nabavi wlan router. Nađi nekog polovnog Zyxella, Thompsona ili D-Linka G684T (ti imaš 584T) u oglasnicima ili na Tržnici. Svi oni imaju 2 lan priključka za pc, 2 MaxTV priključka i wlan te time zadovoljavaju tvoje potrebe. Naravno, treba još nabaviti wlan pci karticu, da bi se komp mogao spojiti na novi router.
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
|
taj canyon CN-WF514M je provjeren kroz zidove. :)
a ništa onda... :amen: hvala svima :fala: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:43. |