PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Članci (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   DFI X48-T2R & X48-T3RS - DDR2 vs. DDR3 (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=122047)

Jelc 07.10.2008. 16:47

DFI X48-T2R & X48-T3RS - DDR2 vs. DDR3

Vidim da polako nastupaju mlađe (bogme i mršavije:D) snage (barem kaj se tiče Kreše i Ozrena:p)

Razerov prvi članak na PCE, tema je malo nezahvalna budući da će DDR3 tek pokazati kaj može ali trud, volja i znanje postoje:)

Pa zato hvalite, kudite i komentirajte, sve će to pomoći da budući testovi budu još bolji...

tor 07.10.2008. 17:01

Puno previše novaca, s obzirom što se dobije. Nek je to DFI, ja bih prije kakvog high-end foxcona :D
BTW; Razer - odličan članak, dobrodošao...

Milentije 07.10.2008. 17:14

Sve u svemu zanimljivo uradjeno. Za razliku od poseldnjih par testova/osvrta koji su završavali na drugoj ili trećoj stranici (a nerijetko i prvoj) ovo je već nešto što se može nazvati testom/recenzijom.

Temao kao tema jako zanimljiva i korisna.

Bravo Razer nisi više nevin. :D

Wolverine 07.10.2008. 17:21

Citiraj:

Autor tor (Post 1157210)
Puno previše novaca, s obzirom što se dobije. Nek je to DFI, ja bih prije kakvog high-end foxcona :D

Da samo kaj high-end Foxconn košta još i više :D
npr Foxconn X48 BlackOps

Pupo 07.10.2008. 17:33

Citiraj:

Autor Wolverine (Post 1157235)
Da samo kaj high-end Foxconn košta još i više :D
npr Foxconn X48 BlackOps

Kod nas u našim trgovinicama.

Razeru svaka čast, dobro obrađeno iako malo nezahvalno za uspoređivati 2 različite "platforme" tj. ddr2 i ddr3. A što se tiče tekstova mislim da razer već duže vrijeme nije nevin :)

tor 07.10.2008. 17:34

Ne, ne treba mi to. Neka regular s X48, ove ostale điđe me ne zanimaju. DFI je odličan, da se razumijemo, no ne treba mi.

Milentije 07.10.2008. 17:45

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1157243)

Razeru svaka čast, dobro obrađeno iako malo nezahvalno za uspoređivati 2 različite "platforme" tj. ddr2 i ddr3. A što se tiče tekstova mislim da razer već duže vrijeme nije nevin :)

Kažem za ovaj dio PCE-a.

Wolverine 07.10.2008. 17:51

Citiraj:

Autor Pupo (Post 1157243)

Vani je DFI cca $300, a BlackOps cca $400

iskreno X48 mi uopće ne treba ali sad nećemo zalazit u OT

P35/P45 sasvim dovoljni ;)

timmy 07.10.2008. 20:23

Da te malo pohvalim i ovdje, svaka čast. :D
Mislim da je ovo smjer u kojem trebate ići, a ne oni rivjuičići od 1-2 strane.
Dajte čovjeku još hardwarea. :D

joco7 07.10.2008. 22:19

svaka cast dobar pocetak

thedream 08.10.2008. 12:07

Evidentno je da je spalio dvije ploče:D,a nije htio priznati,zbog vjerodostojnosti reviewa.Sjajan početak,Rejz..Samo tako!

Inače,nije mi financijski dostupna..samim time,lijepo za pročitati,ali uz cijene DDR3 memorije naspram iste količine DDR2..i performansi..još neko vrijeme ću ostati na p35,ddr2 kombu.

Bravo 08.10.2008. 12:13

Evo moram priznati da sam se malo iznenadio testu. Malo je opširniji nego inaće, nisam obračao pozornost na autora review-a, a još manje sam znao da je Danijel-Razer. Test je ok, al zašto nema nikakve igre na testu.?:chears:

Optik 08.10.2008. 13:46

Citiraj:

...Uvijek je lijepo vidjeti SATA utore postavljene pod 90 stupnjeva tako postavljenih radi lakšeg razmještaja kablova u kućištu, od njih šest, četiri se nalaze na Intelovom ICH9R kontroleru...
ICH9R podrzava max 6 portova, a ona 2 su na dodatnom kontroleru.

Eto sokre pa ispravi kad stignes, da nebi bilo poslje zabune :)

Danijel-samo naprijed, bravo ! :chears:

Bullet1 08.10.2008. 14:26

Na predposljednjoj stranici (ali i drugdje) ima par gramatičkih grešaka (onak, primjetnih) tako da, šokre baci oko.

Svaka čast na prvoj recenziji na PCE portalu. Iako me ova DDR2 sa DDR3 usporedba nije baš impresionirala no o tome smo već pričali tako da neću i ovdje.

Priče da je DDR3 skup - Priče za malu djecu. Kod nas je, no vani nije nimalo. Na tržnicama se daju naći DDR3 memorije (2*1GB) sa GTR čipovima za 25-50$ što mislim da je prejeftino. No eto, trebat će neko vrijeme da se DDR3 udomi i spusti cijene kod nas.

:beer: za trud ;)

thedream 08.10.2008. 14:50

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1158036)
Na predposljednjoj stranici (ali i drugdje) ima par gramatičkih grešaka (onak, primjetnih) tako da, šokre baci oko.

Svaka čast na prvoj recenziji na PCE portalu. Iako me ova DDR2 sa DDR3 usporedba nije baš impresionirala no o tome smo već pričali tako da neću i ovdje.

Priče da je DDR3 skup - Priče za malu djecu. Kod nas je, no vani nije nimalo. Na tržnicama se daju naći DDR3 memorije (2*1GB) sa GTR čipovima za 25-50$ što mislim da je prejeftino. No eto, trebat će neko vrijeme da se DDR3 udomi i spusti cijene kod nas.

:beer: za trud ;)

Dolar je onda valjda 20 kuna kod nas..

Bullet1 08.10.2008. 14:54

Nisi boldao glavnu riječ a to je "na tržnicama" ;)

tor 08.10.2008. 14:56

Citiraj:

Autor Bravo (Post 1157885)
Evo moram priznati da sam se malo iznenadio testu. Malo je opširniji nego inaće, nisam obračao pozornost na autora review-a, a još manje sam znao da je Danijel-Razer. Test je ok, al zašto nema nikakve igre na testu.?:chears:

A kojeg smisla imaju igre na testu ploče? Čist da se popune grafikoni, što se mene tiče, praktički beskorisni za bilo što drugo.

thedream 08.10.2008. 15:31

Citiraj:

Autor Bullet1 (Post 1158071)
Nisi boldao glavnu riječ a to je "na tržnicama" ;)

Ae :D..nikako drukčije..Baš ću pogledat cijene novih modula vani,pa plus poštarina..ili iz SAD+Overseas,pa koliko bi došlo...pa usporedit s našim cijenama.

jedino zajeb garancija.

D-I-A-B-L-O 08.10.2008. 19:03

Hehe, lijepa recenzija nema šta, pohvale Razeru za dobar članak, ali ploče su definitinvo preskupe.
Ja sam se jednom zeznuo i to sa ovom pločom iz siga i više nikad nema teorije da kupujem ploče koje koštaju preko 1000kn, radio sam to jer sam nadobudno mislio da će mi ta ploča dobro i dugo poslužit za daljnji upgrade u smislu procesora (x4) pa sad svaki put kad pročitam kakvu recenziju ploče sa novijim sb-om dođe mi da plačem u šta sam lovu ulupao, a tek kad vidim koliko sad mogu dobit za nju, pih, najrađe bih ju bacio :)
Mislim, ali to sam samo ja, da se i DFI uspavao na lovorikama, pa sad prodaju svoje ime a ne kvalitetu, barem kad uzmemo u obzir ne baš bajne mogućnosti OC-a na pločama iz gornjeg cijenovnog ranga.

Razer 08.10.2008. 22:35

Hvala svima :beer:

@Bullet - priče za malu djecu sigurno nisu. Živimo u Hrvatskoj a ne Irskoj (aludira na MemC) ili neznam gdje (aludira na tržnicu XS-ovog foruma), gdje je situacija takva kakva je, u skladu s kakvom se i pisao članak. S druge strane, lijepo sam na kraju naveo kako je situacija sve bolja, osvrnuvši se na odličnu kupnju Kingmaxa 1333MHz sa JNM čipovima.

Baja 001 09.10.2008. 01:27

Evo samo dio rečenice, volio bi da netko pregleda i editira sve:

Citiraj:

U Everestovom testu ćitanja se oćituje drasticna razlika između DDR3 i DDR2
Sigurno ima još toga, ali sad nemam vremena ni truda gledat, idem leć :D

BTW Razer :beer: za test

Razer 09.10.2008. 01:30

Inače nemam problema s gramatikom i pravopisom, no čini se da sam malo kiksao ovaj put. Budemo popravili ;)

krešo 09.10.2008. 08:02

Ispravljene greškice, thx na upozorenjima.

Inače, Razer je odradio odličan posao i očekujte još puno recenzija sa njegove strane...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:37.