PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   pomozite! thompson speedtouch problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=121745)

suzi 04.10.2008. 22:09

pomozite! thompson speedtouch problem

dakle...primjetila sam da je puno problema sa ovim routerom al nisam naišla na moj, odmah se ispričavam ako ovakva tema postoji a meni je promakla. problem: želim se spojiti sa laptopa na dotični router, i na laptopu je sve korektno podešeno sigurno, i nikako da mi nađe dotičnog, ali nikako podesiti kako treba sve sa ovim modemom. u onom konfiguratoru modema uspješno sam podesila bežičnu mrežu i onda bih trebala u control panel i pod network conections bi trebalo stajat wireless network al to nikako da dođe tu. što da radim? di griješim? molim vas za pomoć!?:hitthewal:

the_ghost 04.10.2008. 22:11

Citiraj:

Autor suzi (Post 1155050)
dakle...primjetila sam da je puno problema sa ovim routerom al nisam naišla na moj, odmah se ispričavam ako ovakva tema postoji a meni je promakla. problem: želim se spojiti sa laptopa na dotični router, i na laptopu je sve korektno podešeno sigurno, i nikako da mi nađe dotičnog, ali nikako podesiti kako treba sve sa ovim modemom. u onom konfiguratoru modema uspješno sam podesila bežičnu mrežu i onda bih trebala u control panel i pod network conections bi trebalo stajat wireless network al to nikako da dođe tu. što da radim? di griješim? molim vas za pomoć!?:hitthewal:

Jel su ti instalirani driveri za bezicnu mreznu karticu? Jel ti je wireless ukljucen?
Glupa pitanja, al tak izgleda ako nemas wireless network connection u network connectionsima.

suzi 04.10.2008. 22:17

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1155053)
Jel su ti instalirani driveri za bezicnu mreznu karticu? Jel ti je wireless ukljucen?
Glupa pitanja, al tak izgleda ako nemas wireless network connection u network connectionsima.

oprosti, al možda ću te pitat još gluplje pitanje, jel to pitaš za laptop il za komp. na laptopu sigurno sve štima jer sam probala u susjeda se spojit i ide, njega prepoznaje. Dakle, ja na stolnom računalu posjedujem samo ovaj dotični router!! a na router uredno svijetli da je wireless uključen. a što se tiče bežične mrežne kartice, veliki upitnici su iznad moje glave???

Problem 04.10.2008. 22:21

znaci na drugi router se možes normalno spojit svojim laptopom?

suzi 04.10.2008. 22:25

Citiraj:

Autor Problem (Post 1155059)
znaci na drugi router se možes normalno spojit svojim laptopom?

točno tako. susjedov router mi odmah nađe. i u konfiguratoru modema fino mi piše da je wireless uključen al kao šta sam rekla nema wireless network u network conections?!

the_ghost 04.10.2008. 23:04

Pa gdje nalazis susjedov router i kako znas da je to susjedov router?
Kako se spajas na njega?

thopok 04.10.2008. 23:10

Windows XP will show an icon with a notification that says it has found wireless networks.
The steps below apply only if you're using SP2.

suzi 04.10.2008. 23:10

Citiraj:

Autor the_ghost (Post 1155092)
Pa gdje nalazis susjedov router i kako znas da je to susjedov router?
Kako se spajas na njega?

znam da je njegov jer sam otišla do njega, on je skinija zaštitu i odma ga je moj laptop pronaša.

the_ghost 05.10.2008. 08:54

u cemu ga je nasao? Jel ti iskocilo kaj? neka ikonica u trayu?

Problem 05.10.2008. 09:47

hmm, ako se ne varam odma kod paljenja wireless-a (aj ne bas odma :))bi treba ikonica popup-ati u trayu da su pronađene mreže. Jedino ako je ta ikonica iskljucena, al ne vjerujem kad kod susjeda sve sljaka. Probaj se žično spojit na router pa vidi sta veli.

wlcasemodding 05.10.2008. 10:30

vjerojatno je ukljucen neki drugi program za upravljanje wlan karticom.
control panel-- administrative tools--- services, i tamo nadji wireless zero configuration, klikni na njega i na start tihs service. Nakon toga bi ti se trebala pojaviti ikonica wireless networks

ghostrider44 05.10.2008. 12:30

meni je to ukljuceno i opet nista:(

thopok 05.10.2008. 12:59

A onda postavke Wireless Access Pointa?
Network Name (SSID)
Broadcast Network Name

Wireless Auto Configuration is Enabled and a Third-Party Wireless Configuration Tool is Installed?

ghostrider44 05.10.2008. 13:21

Gdje se to nalazi

thopok 05.10.2008. 13:36

Koje? Zaštita WLAN uređaja
Citiraj:

Verify that you are using either Wireless Auto Configuration or a wireless network configuration tool provided by the wireless network adapter vendor, but not both.

ghostrider44 05.10.2008. 14:52

nerazumijem eng

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:50.