![]() |
A-data ili kingmax
Prica je ovakva..
Nasa san A-data module od 2 x512Mb (500mHz) za 2100kn, e sad mene zanima dali mi se vise isplati uzet 4x 256 (A-data) za 1600kn ili 2 x512mb. Kao alternativu tome moze kingmax 2x512(hardcor 500MHz). Koji rami su boli i koji se vise daju OC. |
A- data je najbolji za intela. I zemi si 2 X 512 , jer možda u budučnosti kupiš još tolko;)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Gle, gle moj 200-ti post. :clap: (Svi imaju više od mene. Stvarno sam jadnik.) |
Re: A-data ili kingmax
Citiraj:
Puno se bolje OCa sa 2 sticka, nego sa 4. Šro više stickova, veća temperatura, i više je voltaže potrebno za memoriju |
nikad od mene normalnog odgovora :)
iako se reklamiraju kod nas i radim s tim modulima više od godinu i pol dana i najbolji su mi moram reći da pogledaš kaj kupuješ. ako je TinyBGA kingmax odmah kupi nećeš požaliti, ali ako nisu ja bih razmislio o a-dati |
Citiraj:
Gledaj to ovako, malo para + puno sreće = dobar modul! Dakle, uzmeš špil kingmaxa, zaroštiljaš, pa izvučeš-ovisno o faktorima, gorenavedena jednakost će vrijediti ili ne... As simple as that! Gledajući po memorijama, ponuda i cijene u HR DEBELO zaostaju... |
jedanpunt mi je prijatelj posudija 2x 512mb kingmax(500MHz; zelene), sandra i aida su dale oko 4800mb/s-download a za upload se nesican. e bili a-data bile sta brze bar 20-30% jel 400 kuna je razlika u cjeni. I sta je to TinyBGA kingmax???
|
Re: A-data ili kingmax
Citiraj:
|
Svakako pazi i na garanciju KingMax daje 3 g. što nije za baciti;)
|
Citiraj:
|
Kingmax ima vlastite memorijske čipove čiji se package naziva TinyBGA. Svi drugi proizvođači koriste standardne čipove koji su napravljeni u TSOP package-u.
u čemu je caka... kingmax npr. golden dragon je rađen s TinyBGA čipovima i odlično radi jer TinyBGA ima manju potrošnju, daleko se manje zagrijava, i daleko je fleksibilniji u pogledu tajminga i frekvencije. ali kingmax proizvodi i module u TSOP package-u koji su na puno nižoj razini po kvaliteti... eh sad zakaj zabuna- zbog marketinga. neka serija se zove Super Ram i onda u njoj imamo DDR433 module. Ali kingmax pod njih trpa i TSOP i TinyBGA module. i naravno da nigdje nije naznačeno kaj se dobiva, tako da po slobodnoj procjeni šalju u zemlje poput naše, točnije distributerima poput naših, module s TSOP čipovima. naravno da našim medijima šalju samo TinyBGA memorije tak da dobiju dobru reklamu i naprave škrtom i lijenom distributeru više prometa. |
Citiraj:
Probiravanje primjeraka, slanje najboljih na recenziju-a onda puštanje škarta u prodaju:smoke: Pročitaš-mrak!Dobiš-s**t!Horza, ima li negdje zasigurno uopće ovih valjanih? |
Citiraj:
|
Citiraj:
znaci taj skor je sasvin prosjecan( ili nije???) kad san radija test proc ni ram-i nisu bili OC |
1 privitaka
Uzmi si Kingmax i to zeleni jer se dobro kloka.
|
Citiraj:
Ovaj rezultat koji sam naveo mozes na i865PE ploci dobiti sa modanim BIOS-om, ali sa normalnim ne (naravno govorim o neclockanom stroju). Ploca s i875 chipsetom, modanim BIOS-om i DDR500 memorijom bi mogla (pretpostavljam) davati enormne rezultate kod memory read/write... |
i kingmax (zeleni moduli) i a-data na 500 mhz memorije koriste iste cipove, ja imam a-data-u i gore su hynix-ovi HY5DU56822CT - D5
|
Onda je najbolje zet Hynix jer je najjeftiniji.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:14. |