![]() |
Ljudi pomagajte! Bios PaO
Ej ljudi pomognite, bio sam jucer upajdirno novi bios na svoju plocu(Abit NF7-S V2.0) i najedamput nestane struje i padne sustav!1
Sada ne mogu uopce pokreniti nista! Kada upalim komp trazim mi biose ; Ucita ih s diskete , prvo awdflash i onda krece upajdirati, ali stane jer Pise Surce File Not found! SRanje : ! ! ! De mi recite sta moram snimiti na disketu! Snimim biose, raspakiram (tako da kliknem na bios fajl) ih i jos snimim awdflash823 i nece pokreniti uopce pise Surce File Not found!! Pomagajte, kompo mi treba pod hitno ali ne radi! |
Pošalji HEPu pismo zahvale :D
Šalu na stranu, možeš se dogovoriti sa nekim forumašem koji ima istu ploču (a hvala bogu takvih ima ko pljeve) ,da napravite hot-swap biosa tj. on boota, izvadi svoj bios i stavi tvoj te ga flasha, radio sam to par puta i stvar hoda... |
Pa dal se moze nekako drugacije napraviti!
Gle ovako- on meni ucita disketu...pokrene awdflash...sve je ok ali kada treba flesati on napise Surce File Not found! Sta je taj Surce File...mozda on fali na disketi!? |
probaj nazvati file sa biosom "bios.bin" možda ga onda nađe...
|
odnesi disketu kod nekog kom radi komp i pogledaj kaj pise u autoexec bat-u.
vjerojatno poziva awdflash sa nekim parametrima, jedan od njih je ime bios fajla kojeg trazi.. vrlo vjerojatno bios.bin ko sto je catkiller reko. onda fino stavis gore novi bios i preimenujes ga i problem gotov. |
Ma nista,,,sve sam isprobavao i ono nece!
Stalno trazi/kaze Surce File Not found ?:confused: ? Imam garanciju, da li bi mi priznali garanciju ako plocu odnesem? Kupljena je u hg-spotu :( ? |
Odi u Hg-Šrot, oni će ti to popravit bez problema. :rolleyes:
Šalim se. Odi tam iz uz bog mater reci da oćeš novu ploču. |
Samo nemoj niš govorit kaj je bilo, jer bi mogli kenjat sam reci da ne dela.
|
Dečki nemojte tak na glas šaptati, da vas nečuju u HG šrotu:D
|
DEcki sredio sam! Zapravo jedan moj frend :D ...on je Freek za pc, studira FER u zg...
Majstor stvarno rastura... Kole Hvala! ! ! Piva te ceka! :beer: :beer: :beer: :D |
Citiraj:
Pozdrav |
Citiraj:
btw. ako ikad budete radili hot swap OBAVEZNO PAZI NA KOJU STRANU UBADAS BIOS (ako upiknes na krivu bios ce izgoriti (doslovno) u cca 3-4 sekunde :) ) Sto se tice bios updatea na disketu trebas snimiti autoexec.bat, bios (rom) i awardow flash. U autoexec.bat trebas natipkat isto sto i upises kad ides normalno flashat bios (npr. awdflash bios.bin /ps /py) Nadam se da sam bio od pomoci, HF. |
Citiraj:
|
Prstima :)
|
A šta je s ovim?
|
ma nema to nikakve veze. mos bios vadit pimpekom ako oces :) finta je u tome ako si trljao nesta npr. svilu ili tako da bi staticki elektricitet sa sarafcigera ili prstiju mogao unsititi eprom. prije vadjenja se uzemljis i gotovo.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:49. |