PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ljudi pomagajte! Bios PaO (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=12043)

Master Neo 13.08.2004. 12:50

Ljudi pomagajte! Bios PaO

Ej ljudi pomognite, bio sam jucer upajdirno novi bios na svoju plocu(Abit NF7-S V2.0) i najedamput nestane struje i padne sustav!1
Sada ne mogu uopce pokreniti nista!
Kada upalim komp trazim mi biose ;
Ucita ih s diskete , prvo awdflash i onda krece upajdirati, ali stane jer Pise Surce File Not found!
SRanje : ! ! !
De mi recite sta moram snimiti na disketu!
Snimim biose, raspakiram (tako da kliknem na bios fajl) ih i jos snimim awdflash823 i nece pokreniti uopce pise Surce File Not found!!
Pomagajte, kompo mi treba pod hitno ali ne radi!

CatKiller 13.08.2004. 13:02

Pošalji HEPu pismo zahvale :D

Šalu na stranu, možeš se dogovoriti sa nekim forumašem koji ima istu ploču (a hvala bogu takvih ima ko pljeve) ,da napravite hot-swap biosa tj. on boota, izvadi svoj bios i stavi tvoj te ga flasha, radio sam to par puta i stvar hoda...

Master Neo 13.08.2004. 13:19

Pa dal se moze nekako drugacije napraviti!
Gle ovako- on meni ucita disketu...pokrene awdflash...sve je ok ali kada treba flesati on napise Surce File Not found! Sta je taj Surce File...mozda on fali na disketi!?

CatKiller 13.08.2004. 13:45

probaj nazvati file sa biosom "bios.bin" možda ga onda nađe...

dpajur 13.08.2004. 15:24

odnesi disketu kod nekog kom radi komp i pogledaj kaj pise u autoexec bat-u.

vjerojatno poziva awdflash sa nekim parametrima, jedan od njih je ime bios fajla kojeg trazi.. vrlo vjerojatno bios.bin ko sto je catkiller reko.

onda fino stavis gore novi bios i preimenujes ga i problem gotov.

Master Neo 14.08.2004. 15:04

Ma nista,,,sve sam isprobavao i ono nece!
Stalno trazi/kaze Surce File Not found ?:confused: ?
Imam garanciju, da li bi mi priznali garanciju ako plocu odnesem?
Kupljena je u hg-spotu :( ?

vga killer 14.08.2004. 15:30

Odi u Hg-Šrot, oni će ti to popravit bez problema. :rolleyes:

Šalim se. Odi tam iz uz bog mater reci da oćeš novu ploču.

Isus 14.08.2004. 16:11

Samo nemoj niš govorit kaj je bilo, jer bi mogli kenjat sam reci da ne dela.

Stalker 14.08.2004. 18:24

Dečki nemojte tak na glas šaptati, da vas nečuju u HG šrotu:D

Master Neo 16.08.2004. 18:26

DEcki sredio sam! Zapravo jedan moj frend :D ...on je Freek za pc, studira FER u zg...
Majstor stvarno rastura... Kole Hvala! ! ! Piva te ceka! :beer: :beer: :beer: :D

virty 17.08.2004. 09:37

Citiraj:

Originally posted by Master Neo
DEcki sredio sam! Zapravo jedan moj frend :D ...on je Freek za pc, studira FER u zg...
Majstor stvarno rastura... Kole Hvala! ! ! Piva te ceka! :beer: :beer: :beer: :D

Pa reci ljudima šta je napravija da svi znamo :)
Pozdrav

Nammoth 19.08.2004. 07:47

Citiraj:

Šalu na stranu, možeš se dogovoriti sa nekim forumašem koji ima istu ploču (a hvala bogu takvih ima ko pljeve) ,da napravite hot-swap biosa tj. on boota, izvadi svoj bios i stavi tvoj te ga flasha, radio sam to par puta i stvar hoda...
Za hot swap ne trebas imat istu plocu. Napravio sam hot swap sa Lucky Star 6abx2v i nekom PC-Chips 817 plocom (to su awardow i ami bios). Finta je u tome da EPROMI moraju biti iste velicine (1M ili 2M).

btw. ako ikad budete radili hot swap OBAVEZNO PAZI NA KOJU STRANU UBADAS BIOS (ako upiknes na krivu bios ce izgoriti (doslovno) u cca 3-4 sekunde :) )

Sto se tice bios updatea na disketu trebas snimiti autoexec.bat, bios (rom) i awardow flash. U autoexec.bat trebas natipkat isto sto i upises kad ides normalno flashat bios (npr. awdflash bios.bin /ps /py)

Nadam se da sam bio od pomoci, HF.

tihomir 19.08.2004. 20:35

Citiraj:

Originally posted by Nammoth
Za hot swap ne trebas imat istu plocu. Napravio sam hot swap sa Lucky Star 6abx2v i nekom PC-Chips 817 plocom (to su awardow i ami bios). Finta je u tome da EPROMI moraju biti iste velicine (1M ili 2M).

btw. ako ikad budete radili hot swap OBAVEZNO PAZI NA KOJU STRANU UBADAS BIOS (ako upiknes na krivu bios ce izgoriti (doslovno) u cca 3-4 sekunde :) )

Čime vadiš čip iz socketa?

Nammoth 19.08.2004. 22:23

Prstima :)

tihomir 21.08.2004. 20:16

A šta je s ovim?

Nammoth 21.08.2004. 21:30

ma nema to nikakve veze. mos bios vadit pimpekom ako oces :) finta je u tome ako si trljao nesta npr. svilu ili tako da bi staticki elektricitet sa sarafcigera ili prstiju mogao unsititi eprom. prije vadjenja se uzemljis i gotovo.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:49.