![]() |
bežični router/modem/access point?
Pozdrav,imam jedno pitanje za one koji imaju više iskustva sa bežičnim internetom od mene...naime korisnik sa Optiminog dsl-a i koristim žičani Telsey modem,a sada sam u situaciji da imam i laptop kojeg želim koristiti putem WLAN-a a da postojeće desktop računalo bude i dalje spojeno žičanim putem(radi stabilnije veze i sigurnosti).E sad,da li meni treba samo bežični router kojeg onda žičano spojim na postojeći modem ili mi treba bežični router+modem sve u jednom tako da izbacim iz igre postojeći modem ili mi treba access point(koja je uopće razlika između routera i access pointa)?
Napominjem da Optima koristi annex A uređaje,a u slučaju da zadržim postojeći uređaj i na njega spojim bežični,može li taj bežični svejedno biti annex B,jer sam čuo da su dobri D-linkovi uređaji,a oni su koliko sam vidio annex B verzija... Malo sam zakomplicirao,pomagajte.... |
U svom pitanju imaš i odgovore. Kao i u nekim drugim slučajevima, željeno možeš realizirat na više načina. Opcije su:
1 - zadržavaš postojeći Telsey modem (konfiguriraš ga u Bridge mode ako već nije) + nabavka bežičnog routera bez integriranog adsl modema (prepoznaš ga po tome šta na ulazu ima WAN priključak) 2 - poatojeći Telsey modem ispada iz "kombinacije" + nabavka bežičnog routera sa integriranim adsl modemom (prepoznaš ga po tome šta na ulazu ima tel. priključak) Kako si i sam ispravno informiran, treba ti uređaj sa podrškom za adsl Annex A. D-Link proizvodi uređaje sa porškom za obje najčešće annex verzije. |
1. Uzmeš li čisti Access Point, imat ćeš samo jednu utičnicu , gdje žicom spajaš na Telseya, a taj AP samo u biti prebacuje žicu na wireless, niš više.
2. Uzmeš li Wireless Router , on ima integriran 4port switch u sebi i jedan Wan port (koji uštekaš u modem). Konfiguracija je malo kompliciranija, ali nikakav problem. 3. Wireless router + Modem u sebi, najbolja kombinacija. |
ok,shvatio sam,a koji bi mi router preporučili da je jeftin a da obavlja svoju zadaću kako treba,da je veza stabilna?u obzir ulaze obe kombinacije (samo router ili modem+router) -ako mi možete preporučit nešto iz ponude
www.hgspot.hr www.ve-mil.hr www.links.hr Napominjem da sam na Optimi tako da mi treba Annex A verzija,inače vidio sam negdje rabljeni D-link DSL-G684T(modem+router) za 250kn,a to je navodno dobra firma,ali je annex B verzija,tako da bi mogao koristiti router ali ne i modem |
http://www.nabava.net/trazilica.php?q=wag200&x=0&y=0
Zadovoljit će sve tvoje potrebe. Eventualno pitaj u HG-u jel imaju možda Annex A verziju. |
Kupi polovni D-Link G684T, prefleshaj ga u Annex A (5 min posla) i prikopčaj umjesto Telseya. Provjereno radi bez problema.
|
kako ga mogu preflashat u annex A?gdje mogu naći taj firmware?
|
Pretraži stare teme, sve je objašnjeno (uključujući opasnosti prilikom tog postupka).
|
Daj mi svoj mail na PM pa ću ti poslati sve potrebno.
|
još jedno pitanje:jel se može Zyxel P-660HW preflashat u Annex A?
|
Mislim da ne.
|
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:23. |