PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Prespor internet? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=119986)

kripton 18.09.2008. 23:09

Prespor internet?

Donedavno sam koristio WLAN i nisam bio zadovoljan, kako sam udaljen od routera nekih 15tak metara - jos sam na katu iznad signal je bio tek na 15-35%. Vise na 15%. Jucer sam provukao UTP lan kabel od 20 metara, spojio sam routerom od Max TV-a i na moje cudjenje nema razlike.

Kao primjer, koristim Operu i kada ukucam www.google.com - otvaranje te stranice traje izmedju 25-35sekundi a PCE foruma da ni ne govorim. Takodjer, u LAN je spojeno 4 kompa dok je jedan preko WLAN-a sad.

Koristim Vistu Ultimate, neznam moze li do sustava biti? Na kompu u dnevnoj kao i kod buraza u sobi internet radi brzo, bas onako kako treba dok meni ne.

Neznam kako to mogu provjeriti i otkriti problem? Vise me pocinje provocirati, nemogu ni FEAR Combat igrat, svi me sad kolju koliki LAG imam:fuming:

Standardan ADSL - 2mbita + Flat Rate preko T-Coma.

m4dm4n 19.09.2008. 00:39

Ček , 4 računala u LANu koriste internet istovremeno + još jedan wireless ? Pa što se čudiš :) Router ili nema opciju QoS, ili nisi malo to sredio, drugim riječima buraz ti potegne sav promet, a ti tu i tam uletiš. Zasad mi to prvo pada na pamet. Jesi testirao sa speedtestom, bwm.carnet.hr, ping unutar LANa, itd... Ajmo krenuti redom.

kripton 19.09.2008. 01:47

Recimo da se 2 slabo koriste, stari svoj lap preko WLAN-a spoji i to jednom tjedno an 20min a stara svaki treci dan po 40min.

Jedino je buraz svaki dan online....ali opet mislim da nebi smjelo tako sporo raditi?

lordVerdranius 19.09.2008. 04:46

Jeli kaj downloadaš još istovremeno?
I koju vrstu kabla si sprovukel do svog pc-a?

kripton 19.09.2008. 14:03

UTP kabel. Lan kabel do routera, zasto?
Da skidam, ali to sve zajedno ne prelazi 30-40 kbps.

Old Iggy 19.09.2008. 14:08

Citiraj:

Autor kripton (Post 1141137)
Donedavno sam koristio WLAN i nisam bio zadovoljan, kako sam udaljen od routera nekih 15tak metara - jos sam na katu iznad signal je bio tek na 15-35%. Vise na 15%. Jucer sam provukao UTP lan kabel od 20 metara, spojio sam routerom od Max TV-a i na moje cudjenje nema razlike.

Kao primjer, koristim Operu i kada ukucam www.google.com - otvaranje te stranice traje izmedju 25-35sekundi a PCE foruma da ni ne govorim. Takodjer, u LAN je spojeno 4 kompa dok je jedan preko WLAN-a sad.

Koristim Vistu Ultimate, neznam moze li do sustava biti? Na kompu u dnevnoj kao i kod buraza u sobi internet radi brzo, bas onako kako treba dok meni ne.

Neznam kako to mogu provjeriti i otkriti problem? Vise me pocinje provocirati, nemogu ni FEAR Combat igrat, svi me sad kolju koliki LAG imam:fuming:

Standardan ADSL - 2mbita + Flat Rate preko T-Coma.

Jesi siguran da si odspojio WLAN na svom racunalu?

kripton 21.09.2008. 14:26

Naravno, nije spojen, sad je na drugom kompu

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:45.