![]() |
Ne ucitava SATA hard drive
uzeo sam nov komp, i vec problemi a nisam ni instalirao winze...
uglavnom, pri pokretanju kad ide 'detecting drives...' jednostavno stoji tako. nikako da ucita hard disk i przilicu. moja maticna je: p35-DS3R gigabyte hard disk: seagate sata 250GB ps. ne, nisam pokusavao sa updejtanjem BIOS-a kako nemam ni nacina da to trenutacno ucinim :S nadam se da je problem neka gluparija za koju ja sam ne znam i da ce mi netko ipak biti od pomoci. zahvaljujem unaprid :chears: |
Otkači jedno pa probaj. Siguran si da su ti oba uređaja ispravna? Resetiraj BIOS na defaultne postavke.
|
...a przilica je? Da nije mozda SATA? :D
|
pokusao sam iskljuciti i jedno i drugo, ne ide.
i ne mogu resetirati bios kako ne mogu u isti ni uci.. stalno pise detecting drives i to'e to. a nemam sta ni resetirati na default, jer nisam nista ni mijenjao kako nisam u bios mogao ni uci. dal inace ovakvih problema sa sata hd-ima ima ? malo sam guglao (bezuspjesno) i vidim ekipu sa raznim problemima. Citiraj:
|
Onda ti je disk u kurcu. Odstekaj taj disk i onda ces vidjet hoce li ti proci POST i mozes sa DEL uci u BIOS ;)
|
nisam se onda ranije dobro izjasnio. probao sam i to. i nije proslo :(
|
Pa jesi napravio Clear CMOS?
|
ako ti post screen ne prolazi, onda ni ne mozes flashati bios, jer ti ni flopi ne moze naci. jer ne prolazi post, jel.
Citiraj:
ako ni ovo ne pomogne, najvjerovatnije nekako smrdan bios. malo cudno, ali ne nemoguce. |
Citiraj:
kako pravim clear cmos? i jumper mi postoji i na mom sata disku, no na disku samo pise da pomjeranjem dobivam 1,5 ili 3 gb valjda protoka hd-a, cega li vec. dakle, ajmo redom. kako da napravim taj clear cmos ?:) i da, zahvaljujem na posvecenmo vrimenu do sada. svaka vam dala momci:chears: |
Jumper za Clear CMOS se nalazi NA MATICNOJ PLOCI i on resetira BIOS, tj. vraca EEPROM na tvornicke postavke.
Ako hoces saznati gdje se tocno nalazi jumper citaj prokleti manual maticne ploce i tamo ti je detaljno objasnjeno kako se to radi. |
tj, u manualu potrazi naslov:
CLR_CMOS (Clearing CMOS Jumper) procitaj koliko puta ti treba za sve informacije, sve pise. i obavezno vrati jumper u "normalni polozaj" nakon resetiranja (cca 5-10 minuta, ako i toliko). |
Ma minuta je i dosta. Samo je bitno iscupati kabel od napajanja kad to radi.
|
hvala vam puno. clear cmos je sve uredno postavio, upravo se instaliravaju winzi :)
|
Nemas frke. Uzivaj ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |