![]() |
Arctic Ceramique!?!wtf
Pozdrav!
Ovako kupio sam CM Hyper TX2 cooler i stavio ga na q6600 (GO), asus P5Q sa onom njegovom pastom sta bude vec stavljena i temp su bile ok otprilike 25* dvije a druge dvije 2-3* vise uglavnom u razmaku od 25-32* na idleu a na full loadu na 2.8 ghz dolazio je lagano do 50*.Potom sam stavio Arctic Ceramique u nadi da ce se spustit temp bar za koji stupanj posto sam citao da ti stickeri nisu bas nekaj pouzdano.Na opce iznenadjenje temp su sad CPU 19 °C (66 °F) 1. CPU / 1. jezgra 32 °C (90 °F) 1. CPU / 2. jezgra 34 °C (93 °F) 1. CPU / 3. jezgra 33 °C (91 °F) 1. CPU / 4. jezgra 33 °C (91 °F) na idleu a na full loadu ide i do 55* tad sam prekinuo.Nije mi jasno kako sad na full loadu temp tako jako i tako brzo skace nasprom onog stickera pa me zanima u cemu je problem?Da nije mozda pasta dobro nanesena (iako mislim da je) il da je nama dosta?Uglavnom dosao sam ovdje da pitam vas strucnjake.Cilj mi je bio da CPU radi na 3.0 ghz 24/7 al me sad zabrinjavaju ove temp.:respekt: HVALA! |
po meni temp. su i vise nego ok, i popuni "moj komp"
|
Hehe evo taman punio dok si ti odg.
Ma znam da su ok nego zanima me zasto sa tom kao "mocnom" pastom su temp za skoro 10* vece nego s onim sto dobijes vec na cooleru?I kad je na full loadu (bez OCa) skace do 45-50* dok s onom starom je skakala na 45-50* kad je bio OC 2.8 Ghz i ono su bile normalne temp na idleo na 2.8 ghz Jel bi pomogla kaj Arctic Silver 5? |
Možda zato jer na tom cooleru nije kiki bombon pasta nego malo bolja, inače ceramiq je ok pasta ali ima i puno boljih od nje kao i puno lošijih...
|
Citiraj:
Mindfreak mozda ti nije cooler dobro sjeo. |
Samo se opusti i uživaj.Da imaš 25° temp jezgre bi značilo da živiš u hladnjači što znači kako su senzori u banani.Quad inače i do 70 podnosi bez problema,tako da su ove pod load i vjerodostojne donekle,ali ove za idle su laž.
|
Da ali dok je bila ona njegova pasta bilo je 25* koda sam u hladnjaci doslovno sa 100 programa provjeravano i svi govore 25*, samo meni nije jasno zasto je ova sad veca nasprom one.S onom sam OC na 2.8 ghz bila je full load temp ko sad na 2.4* full load a idle ko sad idle na 2.4ghz
Sto se tice tog da nije dobro cooler sjeo ko zna al nemoze nesjest dobro, nije ni klimav ni nista drzi se ko pijan plota...Ja sam htjeo da radi na 3.0 ghz al s ovom arctic ceramique nemogu ni 2.8 :fuming: :hitthewal: Imam ja jos neku pastu opce nije neka marka isto ceramique al nije kao kiki bombon nego je malo rijedja, nije onak gusta ko arctic ceramique da probam s njom? |
Ne vidim razloga zašto proc nebi mogao na 3GHz jer senzori i dalje lažu :stoopid:
Temperatura ti nemože bit 25°,nikako. Proc može samo što ti prekidaš na 55° što je za njega pičkin dim temperatura. |
Ma pusti ga nek zivi u svom laznom uvjerenju da mu je kvadas procesor hladniji od sobe :)
|
Hehe ok kako vi kazete.Zile ti kazes da je to za njega pickin dim a zasto mi se onda na 3 ghz kad sam test radio Pojavi blue screen na 54* otprilike?A sad mi se blue screen pojavi na 2.8 ghz :D zasto?
|
Ako je nova pasta pod coolerom, obicno treba neko vrijeme da "formira" svojstva. Pa tako ovaj link kaze:
Citiraj:
|
Citiraj:
|
...a mozda je i na ramu napravio spaljotku ako je dizao sinhrono s procesorom :D
|
Ako nije dirao napone, nema sanse da je nesto spalio (osim ako se pregrijalo uslijed neke vise sile)...
|
Ma nije nista skureno rame sam ja bio spustio na 800mhz kad sam OC radio naravno kad ga OCam na 3.0ghz rami su vise manje oko 1111mh ja mislim bez pol beda.A napon na procu mi je namjesten bio na auto tako da je vjerojatno on sam sebi dao napona kolko mu treba, a ako nije kolko onda napona treba za 3.0 ghz.Al ako nije do temp baco blue screen do cega je?I kola je otprilike temp na 3.0ghz jezgri u idleu i full loaddu?ako neko ima iskustva
|
Sva tvoja pitanja u stvari nemaju cvrsti odgovor, sve ovisi od komponente do komponente, od situacije do situacije, od primjerka do primjerka... procitaj sticky-e o overclockingu i puno stvari bi ti trebale biti jasne. Najlakse je zapitkivati, a sve je servirano na tacni.
|
|
Citao sam to jedno 2-3 puta :D
Al nema nista u vezi da se pojavi blue screen i zasto :D:respekt: |
Pa blue screen je znak nestabilnosti neke karike u sistemu, odnosno koljaze nekih drivera. Ako je OC uzrok BSOD-u, jedini lijek ti je spustati kariku po kariku blize tvornickim vrijednostima. Meni se cini da si previse dignuo memoriju, lupi neki djelitelj da dodje sto blize defaultnom taktu/latencijama/naponu.
|
To su 1066MHz deklarirani moduli.Bilo šta ispod ili jednako 1066 će služit u ovom trenutku.I kad je na auto,ne stavlja sam sebi napon kako mu paše :D
|
Citiraj:
A kad radi na 2.8 mema radi na 1040 brijem zato kaj je dizem s 800 mhz nediram nikakve napone a kad je na 3.0 ghz mema je na 1111 brijem opet al budem sutra dizao memu sa 600 mhz pa cu vidit oce li blue screen bacat.A kolko ste vi rekli do temp nije.A jel moguce da je u Biosu negdje tvornicka postavka da se komp gasi nakon sta ja znam bla (otprilike govorim) 55*? |
Citiraj:
|
Ma meni je jasno da ja moram dizat napone sve to stoji sve je ok citao sam guide par puta a i od prije znam nesto nego sad me taj blue screen stema na nekim sugavim frekvencijama OCa pa pitam jel zna itko do cega je al eto vidit cu sutra s memom od 600 mhz krenut pa javim ovjde.A kolka bi otprilike bila temp u full loadu koja bi bila pozeljna na otprilike 3.0 ghz onako bukvalno 55?60?65?...100*?:D
|
63,8
|
Ok znaci 63,8 stepena :D ajd vjerovat cu ti na rjec (ako se ne zajebavas?)
EDIT: Evo samo za zileta i kompaniju ss o temp mjerenima danas ujutro na idleu iako je komp radio cjelu noc pa sad ja tu neznam ko pije ko placa. Hladnjaca teza :D http://img221.imageshack.us/my.php?image=tempsqg2.jpg EDIT2: Evo sad na OCu od 3.0 ghz temp na idleu pa me zanima sad jel to ok? http://img67.imageshack.us/my.php?image=temps2tv7.jpg Sad cu test provrtit pa cu vidit oce li se srusit.Rami su na 1004 Mhz EDIT3: Pokrenuo test preko wprime i u par sekundi skocilo do 70* gdje sam ja odmah prekinuo test xD.Na ovoj pasti mi temp skace prebrzo i previsoko nasprom stickera onog s coolerom |
Jos cekam odgovor :D
|
Prestani prekidat testove jer smo ti već objasnili da sonda laže.Ako sve ostalo zakaže,a zakazalo je,popipaj što bliže bazi kulera ili ako uspiješ doći do onog metalnog kućišta od socketa.Ako temp stvarno je 70°,što 99% nije slučaj,pozdravi se sa kožom s prsta.
|
Ok ako ti kazes da sonda laze onda laze jer meni je to isto malo prenisko.Budem nekako probao zavuc ruku dole al puno ventova ima i zeznuto je al potrudit cu se pa javim opet ovdje :D
Al ovaj cooler sa ovom pastom u antec 900 kucistu bi trebao na 3.0ghz bez problema kaj ne?I kako cu ja sad znat koje su mi temp ako sonda laze?U biosu na 3.0 je ja mislim CPU temp 30-35* jel to ok? EDIT: Evo sad sam ga digao na 2.8ghz i pokusao sam stavit ruku na CPU block nisam uspio sad bas na njega al jesam sa strane bloka i nije nimalo toplo vise manje hladno,topljikavo lagano ma skoro da se ni ne osjeti toplina jel to u redu?Temperaturu na testu je pokazivao 70* i nekaj sitno al opet zajebi ti to nebi se ja bas igro kad neznam kolka mi je temp.Bios na 2.8ghz kaze CPU temp 30 jel to u redu? |
Taj Ceramique je jako gusta pasta i jako lako se pretjera s njom. Treba je razmazati u skoro proziran sloj za dobre rezultate.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:48. |