![]() |
Thorton i OC kao nebo i zemlja
Za početak: konfa...
EPOX 8RDA3i Rev 3.3 XP 2200+ Thorton 256MB DDR PQI 333MHz Radeon 9100 128DDR 250/200 oc: Stavio sam FSB na 166, a množitelj je zaključan. Omjer memorije i FSB = 1:1, Množitelj je 13,5 :eek: Napon procesora je 1.725V Letencije 7,3,3,2.5 Frekvencija je 2241MHz i radi OK ... Nakon toga sam stavio FSB na 174, napon na 1.825V Letencije sam ostavio iste. Frekvencija je 2349 MHz Uđe mi u windowse, ali kad treba pokrenit neki test on se zamrzne. Što da mjenjam ??? |
Probaj malo olabaviti latenciju i povečati napon na NB.
|
Hm ja sam još uvijek novi na forumu ... NB ??
Ako misliš na napon na memoriji ... to ne bi htijeo dirati. Nemam nikakvo dodatno hlađenje. A letencije ne mogu smanjit na manje jer se komp neće ni bootat |
...
NB=northbridge.
|
misliš chipset ... e to ne diram
|
no risk, no fun : nono :
|
No risk, no damage :clap:
Ovo mi je Treća Epoxica (u prošlih 32 dana) Sad imam kod kuće (na laggeru :beer: ) Epoxive Rev 3.1, Rev 3.2 i Rev 3.3 Sva šteta nanešena je hardwerskim modifikacijama |
Citiraj:
Treba li nekakvo dodatno hlađenje za memoriju ako malo dignem napon ? |
Pa sve memorije bi trebale raditi do 2.8V bez beda(ne znam ni za jednu kojoj je ta voltaža naškodila...), preko već ne znam, treba probat...
|
Citiraj:
I još ti nije dosta ? :confused: Kolko hardwarea treba spaliti da kažeš "dosta" ?! Znam koliki je bio moj ceh, o tome drugom prilikom, OC je droga, jednom kad počneš samo želiš više i više, daješ 200, 300 itd, kn za novi cooler, pastu, ventilatore, godinu dana kasnije "koja sam ja bio budala" , naravno kod nekih je neizlječivo... :eek: |
Srecom skuzio sam to, pa sam odustao.... A i ne dobije se puno...kako kad.....
|
2368Mhz je lijepa brzina za Thortona, a PQI na 350Mhz isto nije loše
Hvala svima... Sad kažem DOSTA |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:10. |