PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   comp se restartira ! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11891)

vslama 04.08.2004. 20:16

comp se restartira !

Više puta mi se već desilo da se comp restartira.
Pogledao sam u Event Viewer System u kojem je prije samog restarta :

Erorr Source "sojubus"

Zna li netko kaj se to dešava :confused:

giga 04.08.2004. 21:30

mozda se pregrijava,pogledaj temp...eto toliko dok ne dode netko ko se vise razumije....ja sam vec bio kod dva covijeka ovog ljeta kojima se komp gasio prilikom igranja.Svi su bili novi i naravno zavuceni u neki stol koji su kupili,a naravno to mjesto za komp je bilo usko i bez protoka zraka.Nakon sta smo izvukli komp van temp je ok i komp se ne gasi...

dr.fiksi 04.08.2004. 23:43

Najčešći uzroci:
prevelika temp cpua, napajanje, ram...
a može biti uistinu svašta i do softwarea.
Nije sad lako smao reći komp se resetira i to je to, takvi problemi mogu biti jako komplicirani za riješiti u nekim slučajevima.
provjeriti prvo navedeno.

vslama 05.08.2004. 08:35

Hmm:(

Konfiguracije je stara 6 mj i do sada toga nije bilo.
U kučišti su tri ventilatora, a na procu je turbina CoolerMaster sa bakrenom jezgrom.
Da nije možda MBO.
Ruši se kod rada u Wordu, a ne kod nekih zahtjevnih stvari !:confused:

ßellerophon 05.08.2004. 15:43

sto radis u tom trenutku osim worda?
jel mozda nesto vezano sa snimanjem cd-a?

vslama 05.08.2004. 18:32

Ne samo WORD ( supruga je lektorica ), a i jedan puta se desilo dok je comp samo stajao, supruga i ja smo pili kavu u kuhinji i čuo sam ga kako je otišao u restart :fuming:

MentalHarikiri 05.08.2004. 23:40

http://www.nforcershq.com/forum/view...hlight=sojubus

Citiraj:

Yeah, I got the same error. It's the virtual cd of the latest version of Alcohol 120% (it appears as a SCSI device). That error is a problem with the SW IDE drivers. Just install the MS ones and reinstall Alcohol.
Citiraj:

OK. It is some problem with Alcohol 120% v1.4.7.1005 (latest version). If you uninstall it and go back to Alcohol 120% 1.4.6.711 (previous version), all will be well...
nadam se da sam pomogao...no ipak bi ti preporučio clean install OS-a i frišku verziju drajvera za matičnu (4.24 ili 4.27 ista stvar)....iili bar defragment + novi drajveri

:beer:

ßellerophon 06.08.2004. 00:12

isprobaj par antivirusa - ako nista ne nadu -nesto je otislo kvragu - nova instalacija... sta ces...:beer:

MentalHarikiri 06.08.2004. 00:20

Citiraj:

Originally posted by ßellerophon
isprobaj par antivirusa - ako nista ne nadu -nesto je otislo kvragu - nova instalacija... sta ces...:beer:
mislim da je ipak prije do IDE SW drajvera....ak je IDE disk to bi vrlo lako mogao biti razlog restartu čim se i mala količina podataka očita s njega

desmozgenes 11.08.2004. 16:55

i meni se slicna stvar dogadja vec poduze vrijeme.. neko vrijeme mi se komp restartirao dok radim najobicnije stvari, slusam mp3ce, radim u wordu, surfam na netu, ali i dok igram recimo warcraft 3.. samo se resetira
no, po novom, prije reseta pocne mi dumpat physical memory onto HDD i naravno postotak 0 1 10 100% blabla.. i onda se tek resetira.
na tom blue screen of deathu nesto sere da probam iskljucit u biosiu memory shadowing ili caching ili da pokusam zamijeniti video adapter.. te pise nesto:

winacub.sys pa neke adrese u memoriji izbaci..

sto mislite, jel to do RAMa? meni se nekako cini da je.. ako vi ne znate sto taj winacub.sys sere i sto se dogadja onda cu morat pokusat zamijeniti sve zivo pa vidjet tako.
eto, tnx unaprijed.

p.s. postao sam ovdje jer je moj problem slican ovom u original threadu.

-cheers :)

dr.fiksi 11.08.2004. 17:53

Citiraj:

Originally posted by desmozgenes
i meni se slicna stvar dogadja vec poduze vrijeme.. neko vrijeme mi se komp restartirao dok radim najobicnije stvari, slusam mp3ce, radim u wordu, surfam na netu, ali i dok igram recimo warcraft 3.. samo se resetira
no, po novom, prije reseta pocne mi dumpat physical memory onto HDD i naravno postotak 0 1 10 100% blabla.. i onda se tek resetira.
na tom blue screen of deathu nesto sere da probam iskljucit u biosiu memory shadowing ili caching ili da pokusam zamijeniti video adapter.. te pise nesto:

winacub.sys pa neke adrese u memoriji izbaci..

sto mislite, jel to do RAMa? meni se nekako cini da je.. ako vi ne znate sto taj winacub.sys sere i sto se dogadja onda cu morat pokusat zamijeniti sve zivo pa vidjet tako.
eto, tnx unaprijed.

p.s. postao sam ovdje jer je moj problem slican ovom u original threadu.

-cheers :)

A kakva je konfiguracija?
Kakav je ram?itd...
U pravilu je najjeftinije reinstalirati win, nabaciti najnovije drivere
i vidjeti kako stvari rade!Kako se čini, nije napajanje, ali ništa nikad nije 100% sigurno.A proc?Kakva je temperatura?

desmozgenes 11.08.2004. 18:15

intel bonanza d875pbzlk
intel 2.4@800MHz , Northwood
infineon samsung 2x512 rama@400MHz
ibm deskstar iako ne vjerujem da je bitno to.
konfa je fino slozena i nisam imao problema dosad osim napajanja koje je bilo riknulo prije mjesec dana i sad imam novo, tak da ni ja ne vjerujem da je to
temperatura proca je od 40-43.. sve ovisi kolke su vrucine i to.

stvarno me vec zivcira, prije nije bilo cesto resetiranje a sad na dan po 10-15 puta. helpppp evo jos se nije resetiro :P

edit: a ove tvoje dve konfe su za mene san snova.. pogotovo prva *DROOOOOOOL*

njammmiiiiiiiii :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:53.