![]() |
Thomson Speedtouch 780 WL & wireless lan usb adapter problem
Imam veliki problem sto se tice wlan modema i wirelles lan adaptera...
Naime neki dan sam dobio thompsonom wlan modem i sad mi trenutno radi na zice:(No imam wireless lan usb adapter i zelim ga spojiti na wlan bez zica,a takodje sam na t com-ovoj ip adresi podesio sve konfiguracije i kako kaze u upustvima kako bi mogao imati wlan mrezu.kada ubacim wirelles lan adapter normalno ocita ga i sve pojavi se problem.U upustvima pise kliknite na wirelles lan konekciju i stisnite refresh kako bi nasao moj modem.Naime nema sanse.Vec 3545 put pokusavam da mi nadje wireless lan adapter moj modem da se mogu bezicno spojiti.Nece i nece naci.U cem je problem ne kuzim.Na lan konekciji kad se stisne refresh ustvari bi trebala se pojavit slicica kao neka antena i da ima signala i kad se klikne na to upise se user name i pass i wlan mreza je spremna no kod mene se ta antena nece pojaviti.. evo pogledajte prizor. http://img264.imageshack.us/img264/6342/12121wf1.th.jpg Molim vas pomoc.:care::care::care::care::care: |
Dole u taskbaru imaš ikonu za wireless koja je sa crvenim x - om. Jel to isključeno?
Probaj koristit original software od wireless adaptera. Često on isključuje WZC, mogu radit ili jedan ili drugi. Od čega ti je MAC Bridge (vidi se na slici)? |
da iskljuceno je bro to je i problem.treba biti connected a i vidis na slici da mi ne nalazi modem....:(:( a connected i taj x da se makne moze samo jedino ako mi nadje modemo inace nope...a i ima i ovo od usb adaptera
http://img399.imageshack.us/img399/9619/45ed6.th.jpg |
Mozda ti nije wireless inteface upaljen na Thompsonu.. Po defaultu nije upaljen, ali vjerujem da si upalio, ali eto da ti skrenem pozornost.
|
Pa prije nego upreš Rescan botun treba uključit wireless. Mora negdi biti wireless on / off - enable / disable izbor (npr. meni na desni miš na ikoni u trayu).
Ako ne nađeš onda probaj deinstalirat sve šta je vezano za taj stick + reboot + instalacija po proceduri (vidi manual). Dobro rakanisshu govori, wireless na Thompsonu uključen? |
Citiraj:
|
De nam jednu slikicu svih mreznih adaptera, jel tamo si sve prikrio. Pa se ne vidi. A gle uz to sve, probaj DISABLE local area network (LAN) - zna biti problema i s time.
|
|
Da, kao sto rekoh, samo probaj diseable obje "local area networks" . I mozda ti onda nadje bez problema. Dogadjalo mi se miljon puta.
|
Staro pravilo kod uspostavljanja bežične veze je da se prvo osposobi veza dakle bez ikakvih wep/wpa zaštita (u ruteru isključi), pa tek kad tako proradi onda uključuješ zaštitu. Provjeri koje podržava router a koje wifi stick.
Gore sam ti rekao makni / remove Network Bridge, netreba ti, isto može biti razlog problema. |
Istina sto kaze nikky, za prvi puta bolje bez zastita. Ali svakako probaj sa disable LANa.
|
kako da disabliram...xD
btw pise kao da ak iskljucim zastite nece se moc povezati nikako. |
Desni klik na LAN te LAN 1 i disable (onemoguci). Jedan ti je Nforce a drugi Realtek. I brijem da ce sve radit.
|
ma nema boga nece opet....stisnes use ra zero configuration i nece nece....jednostavno nece naci
|
hmmm. Svasta. Ajd probaj uninstall onda svega.. Reboot, pa onda Add new hardware, pa onda have disk, pa ga lociras na CDu, i ne stavljas njegov software ako je moguce.
|
LOOLL iskljucio sam zastite i nasao ga je...sad cmo vidit dalje
|
Ako i to ne radi onda je vjerovatno u pitanju ne ispravnost uređaja. Ili jednog ili drugog. Jel imas jos neki uređaj doma koji ima wireless, mozda s njime mozes uspostaviti kontakt, tipa neka mobitelcina nabrijana sa wirelessom ili nesta slicno. Laptop mozda.
|
Eto... Sad ce sve radit.
|
da nadje ga macan i kad stisnem connected treba se pojaviti network key no ne pojavi se i nije connectirana opet..
i samo ovo vrti http://img524.imageshack.us/img524/1108/eruo8.th.jpg |
Koju si zastitu stavio de nam taj screenshot!
|
new station are aloved automaticly
evo spojio se wlan ali ne na nacin koji treba znaci jos ne mogu bezicno.. [img=http://img513.imageshack.us/img513/5075/2121to9.th.jpg] |
Gle sorry nisam mislio taj screenshot... Mislio sam na postavke u ruteru. Kako si tamo postavio i koji si key stavio... Taj screenshot. Onaj full view, di sve pise, tamo di postavljas zastite.
|
|
Gle, probaj promijeniti vrstu zastite, te kanal na 6 umjesto 11. Mozda to pomogne.
|
nece
|
Pitaj onda neke druge korisnike foruma, vjerovatno oni znaju malo vise nego ja. Ili probaj uci kao administrator, a ne kao user, i sve to onda nastimaj. Stvarno vise nemam ideja.
|
Kakvo je stanje u Detected Device(s)?
Your computer is properly connected to your modem, router, or wireless network, but your router is misconfigured or there is a problem between your modem and the Internet. |
neznam kako mislis...kad mi wirelles nadje modem trebalo bi bit konekted a kao sto vidis na slici nema to nego ne aquiring tak nes..ima slika gore sam postavio
|
Pa pogledaj nalazi li se na popisu i s kojim IP-om(Home > Home Network > Devices) kad si žično spojen.
Citiraj:
Citiraj:
|
Jel mislis na onoj ip 192.168.1.1 ako to mislis nista mi ne pise..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:00. |