![]() |
weird plave (i žute) linije po ekranu
Pozdrav svima, imam problem koji me već dva dana pila, pa reko da pitam vas ak vi imate kakvu ideju..
Prvi put se dogodilo iznebuha, a ima tri dana šta sam napravio ful reinstall windoza. gledao sam film i pojavilo se par plavih linija (ko neki čudni pikselizirani pattern) koji bi nestao kad bih pomaknuo kursor miša i opet se pojavio nešto kasnije. počelo se događati i normalno, dok surfam ili čak ništa ne radim. Reko ok, skino i instaliro atitools i napravio scan artefakata a kad ono odjednom se počinje pojavljivati puno istih patterna (plavih i žutih), a atitools na javlja nikakve artefakte. OK, maknuo sam omega drivere (očistio ful), stavio zadnje nvidijine a kad ono ista stvar. Izvadio grafičku, raspuho prašinu, vratio, prebacio DVI kabel u drugi utor na monitoru i opet isto. čak sam i memtest provrtio i niti on nije našao neki problem. U par navrata su se vidjeli i neki weird pikseli na bootu tak da sam nekak odbacio mogućnost da su driveri za grafičku. malo toga je ostalo, zadnje mi je da probam neku drugu grafu, sam kaj baš i nemrem doć tak lako do neke AGP-ice.. Konfa je AMD AthlonXP 2600, MBO Gigabyte 7N400S, 1.5 GB rama (512 kingmax i 2*512 GoodRAM), Galaxy 7600GS (AGP), Fortron ATX 350PNF, monitor HP LP 1965 A evo i kak to zgleda: http://img224.imagevenue.com/img.php..._122_552lo.jpg Kolko sam skužio, nisu uvijek na istim mjestima, i nekad ih je više, nekad manje.. Sad ću još očajnički probat directx9 zadnji instalirat, mada čisto sumnjam da bu to nekaj napravilo. |
Nema puno pomoci. Ako si uklonio uzrok temperature, onda ti je otisla memorija na grafi. Moras nositi na reklamaciju.
|
hehe, malo je stara grafa :D
mislim, bilo bi sjajno da je grafa, a ne monitor.. probao sam i downclockat sa 400 MHZ na 300 (memoriju i GPU) al je ostalo sve isto.. niš, probat ću neku drugu grafu dobavit.. |
Probaj drugi monitor, ali po tome sto si napisao, to je to. Bilo je vec takvih situacija. Cak se i meni događalo na x1950pro.
|
S trgovinom se selite na PM ili tržnicu, ovdje neće ići...
|
Citiraj:
|
eto, grafička otišla na reklamaciju u diskont24, uspio negdje iskopat račun i skužio da ima još mjesec dana garancije, pa javim kak je prošlo, za slučaj da će netko u budućnosti imat sličnih problema :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:31. |