![]() |
komp se više ne pali
pozdrav svima!
imam jedan veliki problem i svačiji savjet i pomoć ću znati cijeniti. ovako: prekjučer sam najnormalnije surfao netom, gledao filmić na youtubeu i čitao sportske vijesti na indexu kad mi se komp potpuno zblokirao. nijedna tipka, trzaj miša nije radio, caps lock i sve se smrznulo. stvar sam rješio resetiranjem, onda je sve bilo ok. sve do drugog dana.. nakon što sam ga prethodnog dana ugasio komp se idući dan više nije htio upalit. mislio sam da bi problem mogo bit u kablu, ali provjerio sam kod frenda i radio je normalno. micao sam žice za napajanje i ponovno ih ukopčavao na matičnu ploču ali ništa nije pomoglo. ovo mi se nikad prije nije dogodilo i zato neznam kako da rješim ovaj problem. imajte na umu da je komp star oko 6 godina i da dosad nisam imao sličnih problema, bar ne onih koje nisam znao sam rješit. molim vas sve za pomoć! |
99% je problem u napajanju!!!
|
Probaj od nekog posudit napajanje pa isprobaj, sve smrdi na napajanje.
|
Ili napajanje ili ploča...
|
Nije napisao ali da je ploca onda bi se barem ventilatori na napajanju procu i grafickoj zavrtili, napisao je da nece upaliti. stoga bi ipak rekao da je napajanje.
|
si probao zdrmat kuciste, onak lagano ga bubnut sakom :D
tak je moj stari palio komp jedno vrijeme moze bit da je do graficke, pregrijava se, vent zastekao ili nesto.... |
Citiraj:
|
Citiraj:
a) Matična tako da prenese signal proizveden spajanjem dvaju pinova na njoj samoj b) CPU svojim tajnim AI c) Elektra preko mreže d) Psionička sila korisnika sa svjesnom komandom - upali se ili si gotov Molimo kandidata za odgovor ili želi uzeti joker... :D Istina je da u debeloj većini slučajeva kad ploča rikne ostane intaktan dio zadužen za signaliziranje i paljenje napajanja ali uvjek postoji onaj ostatak koji nije takav... |
Nisi naveo komponente računala...
1. Ventilatori se zavrte, ploča daje zvučne signale, nema slike: Provjeri ispravnost komonenti. 2. Ventilatori se zavrte,nema slike nit se matična javlja: Matična prohuhujala s vihorom. 3. Ventilatori se ne pale: Napajanje i/ili matična + procesor, ali vjerovatnije napajanje. 4. Ništa se ne dešava: Nisi priključio kablove u utičnicu. :D |
Citiraj:
rjesenje; izvaditi memoriju, malo ocistiti kontakte/probati drugu memoriju po svim slotovima i u svim mogucnim kombinacijama. ako i dalje maticna ne pokazuje znakove zivota, 99% da je odapela. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:18. |