PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Komp se rusi [Bsodovi, restartanja] a star par dana (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117012)

ShAd0w_dAnCeR 21.08.2008. 18:58

(riješeno) Komp se rusi [Bsodovi, restartanja] a star par dana

eto... kupio sam novu konfu pred ~tjedan dana, a nemrem igrat cod4/wow pola sata... nekad se samo monitor ugasi (rijede), nekad se slika smrzne i krene bzzz i onda moram "grubi" restart (rijede), a nekad se samo restarta (cesce)... mislim da sve informacije imate pod "moj komp", ako jos sta trebate samo recite... :zdero2:

e da, fan speed od grafe je stalno na 40%...

Dizel 21.08.2008. 19:31

Temperatura? Ram? PSU? VGA? Stvarno si se jako potrudio da sam svojom tikvom skuzis sto te prca u kompu. Nekima glava samo za frizuru sluzi, pas mater.

shadow 21.08.2008. 23:05

Citiraj:

Autor ShAd0w_dAnCeR (Post 1116700)
eto... kupio sam novu konfu pred ~tjedan dana, a nemrem igrat cod4/wow pola sata... nekad se samo monitor ugasi (rijede), nekad se slika smrzne i krene bzzz i onda moram "grubi" restart (rijede), a nekad se samo restarta (cesce)... mislim da sve informacije imate pod "moj komp", ako jos sta trebate samo recite... :zdero2:

e da, fan speed od grafe je stalno na 40%...

puno bi pomoglo da napišeš ako uhvatiš BSOD poruku ako ne pusti neka to spremi u memory dump pa to možeš postati meni na mail, prilikom restarta u bios pa pogledaj temperaturu procesora, pošto imaš dva keksa od Kingmaxa izvadi jedan za početak pa probaj ako se ponaša isto onda ih zamjeni.
kad to sve napraviš javi da lise kaj riješilo.

pozdrav

sipe 22.08.2008. 00:58

Winkey+pause>advanced>startup and recovery>settings>makni kvačicu pod automatic restart i napiši što dobiš u bsod

Valg 22.08.2008. 01:16

Meni se čisto čini da je problem u tome što nisi postavio parametre u windowsima, odnosno da ti memorija radi na više od 800mhz.

Napajanje je jako dobro, pa to ne dolazi u obzir. Eh sad, provjeri stvarnu frekvenciju memroije (cpu-z everest itd), te podesi djeljitelje da ti radi na 800 i/ili manjoj frekvenciji, jer kingmax keksi nisu baš sa OC, tj ne rade baš dobro na povišenim taktovima.

Jesi li dobro priključio napajanje od GPU-a? Pogledaj dali je sve dobro "sjelo", zna se desiti d aimaš veliki prijelazni otpor na konektoru, ipak si rekao da ti se zna monitor isključiti tj "zblesirati" računalo.

Kakvi su ti uvjeti u kućištu? Stavi bar jedan hladnjak za usis, i jedan nazad za ispuh tako da imaš lagani "propuh" kroz kućište, puno znači.

Eto, ne znam čega bi se još mogao sjetiti, ali nadam se da će pomoći...

GL!

ShAd0w_dAnCeR 22.08.2008. 11:12

idemo redom...

sad gledam i vidim da nema mog posta kojeg sam (htjeo) metnuo odma iza Vin EuroDizelovog...

u kratkim crticama sto sam napisao:

Citiraj:

-grafa u full loadu ne prelazi 70c, na stock taktovima je (vent je uvijek na 40%); na proc nisam obracao paznju

-skinuo sam memtest a sutra (odnosno danas) cu ga odvrtit [20 puta je dovoljno?]

-sumnjam da je corsair

-malo sam trazio po forumu i pronasao kako da mi bsod ne traje 0.5 sec >.>, ovaj error sam uhvatio:

***STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0x00000000, 0xAA227468, 0x00000000
pa sam kasnije nasao ovo:

http://icrontic.com/forum/showthread.php?t=50966

sad idem izvrtit memtest prvo (skinuo sam najnoviju verziju, sprzio na cd, 20 puta cu vrtit, valjda je to dovoljno) i onda se idem poigrat sa ovim sto pise na icrontic.com...

a vi bacajte dalje prijedloge....:fiju:

:fala:

Dizel 22.08.2008. 14:52

Cuj macak, memtest86+ ti moze puknut errore i zbog sjebanog napajanja, FYI. A i M$-ove error codove bolje ne citaj, odvest ce te uglavnom u krivom smjeru.

spawn 22.08.2008. 17:56

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1117436)
Cuj macak, memtest86+ ti moze puknut errore i zbog sjebanog napajanja, FYI. A i M$-ove error codove bolje ne citaj, odvest ce te uglavnom u krivom smjeru.

cuj macketino :D ,ako prodje memtest ,to pokazuje da je bar ram i ram socketi na ploci ispravni ne?

ShAd0w_dAnCeR 22.08.2008. 20:43

problem je rijesen...

igrao sam vise od pola sata cod4 i pol sata wow i nijedan crash...

flash biosa ftw.... :wink:

(hint: imao sam f5, a flashao sam pomocu qflasha na f8... u change logovima pise da se tek u f6 i f7 poradilo na kompatiblnosti s memorijom... :beer: )

thanks svima na pomoci.... :fala:

Dizel 22.08.2008. 21:56

Citiraj:

Autor Bruno_Rv (Post 1117623)
cuj macketino :D ,ako prodje memtest ,to pokazuje da je bar ram i ram socketi na ploci ispravni ne?

Naravno mackice, ali ako je napajanje u Valhalli onda moze lutati danima i citati stupidne M$ error kodove sa BSoD ekrana. :)

shadow 23.08.2008. 20:53

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1117787)
Naravno mackice, ali ako je napajanje u Valhalli onda moze lutati danima i citati stupidne M$ error kodove sa BSoD ekrana. :)

Stvarno ne razumijem u 18 godina koliko sam u informatici nikad nisam nešto nazvao stupidno, a BSoD codovi su jako pomogli u otklanjanju ne samo hardware-skih problema nego i problematičnih drivera i ostalo.
Sorry ali morao sam komentirati

pozdrav,
Shadow

Dizel 23.08.2008. 22:55

Stvarno? E pa vidis kad imas napajanje koje malo radi i malo ne, pa ti nekad udje u win, a nekad ne, nekad u win opizdi error zvucne, pa nekad rama...i tako ukrug, pa ti opizdi error diska...i onda lunjas po M$ siteovima i odlazis u 100 krivih smjerova i sve vise se zatupljujes. Da ne spominjem error kodove sa neispravnim ramom kad pocne lupati gresku HDD-a, a ustvari ram odapne u nekom trenutku iako radi i boota sistem normalno...ali naravno ti si u IT bransi i ides na raftinge i slijepo slijedite Billa kud god on posao.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:31.