![]() |
RaBit 1.3
Ovaj program se bogme non-stop nadograđuje i poboljšava:)
Azarov Evgeny aka Jaz has updated his RaBit ATI Radeon BIOS editor. The archived date is July 12th, 2004. I have no idea about the actual changes, but better Windows XP integration is evident though. For advanced users only. Unique ATI Radeon BIOS editor with a number of great features: - Real adjusting of 17 (!) memory timings. - Adjusting BIOS memory bus width (32/64/126/256 bit). - BIOS description string editing. - Toggling the type of memory (SDR/DDR). - Adjusting BIOS memory size. - Comprehensive BIOS info logging. - Traditional BIOS Editor controls: Device ID, chip/memory clocks, TV-out options and checksum correction. Adjusting memory timings allows user to gain "free" performance in 3D-games and applications and/or to gain better overclocking results. http://mr-1677.v-mirror.spb.ru/bios/util/RaBiT-1.3.rar |
Jel ima još netko ovdje osim mene koji je mijenjao latencije memorije pomoću ovog programa ili su ovakvi topici nepotrebni???
|
A napiši nešto o rezultatima, možda i nekog od nas ponukaš da probamo ;)
|
Da pogledaš prijašnja 2 topica sa Rabitom, onda bi možda i znao.
|
vidi vidi tak nekaj sam ja tražio sad kad mi se grafa vrne s reklamacije ćemo ić na štelanje latenicja.
|
Citiraj:
Dakle-i BIOS editor i ispravno prikazivanje tajminga i ispravno upisivanje u BIOS kad stavljaš nove postavke. Meni je u stvari korisniji kao BIOS editor sa par dodatnih điđa. Eventualno bih malo "zategnuo" memorijske postavke na default frekvi-čisto da vidim da li ima kakvog ubrzanja. Imam 9800 non-pro flashanu u XT...ide do 430/365, svako kemijanje bez da obezbijedim dodatno hlađenje bi bilo čista perverzija:) Kaj-živcira te soft:D Ti bi rađe lemio:clap: |
Citiraj:
Kemijam nešto da stavim vodeni blok na grafu, pa će i hard-modovi doći na red ;) |
Citiraj:
(osim voltmoda naravno :D ) |
Evo dečki-na linku je jedna mala gujda o RaBitu i kaj je zanimljivije jedan je benchao svaku stavku posebno i objesio rezultate.
Vrijedi pogledati. http://www.rage3d.com/board/showthread.php?t=33770434 |
Ja bi se malo igrao sa tim postavkama memorije, može li se kako vratiti stari bios bez PCI grafičke jer ju nemam, ako bude kakvih problema.
|
Citiraj:
Ono-ako ti je kad piskaraš u DOS-u npr. točka pod đ na tipkovnici i slične stvari. |
Citiraj:
|
Nakon 5 sati zezanja sa tim postavkama, rezultati su sljedeći 3DMark03:4333 prije 4322, a Aquamark3
GFX:4.069 prije 4.056. |
:clap: a smanjit latencije, pa više clockat mem?
|
Citiraj:
|
Ja sam si namjestio latencije PRO kartice i dobio nešto više od 200 novih Marka (ne DEM)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:11. |