PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Pitanja općenito o software i hardware (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=116034)

skater_7 11.08.2008. 21:03

Pitanja općenito o software i hardware

Ovako, nadam se da ćete mi pomoći.Unaprijed Vam hvala svima.

Imam nekoliko pitanja u koje sumnjam na odgovore a vrlo su mi važi jer moram nešto položiti a oni su mi potrebni za uvijet.Još jednom hvala svima.
Samo trebam točne odgovore, tj. koji su sigurno točni.

1.HTML je:
1.programski jezik višeg reda
2.protokol za transport podataka
3.Authentication protocol
4.web jezik za generiranje internet stranica

2.Koliko mogućih HOST-ova može biti u jednoj mreži sa SUBNETMASK-om 255.255.248.0?
1.256
2.2046
3.2048
4.2480

3.Koji od ponuđenih servisa nije internet servis:
1.FTP
2.WWW
3.Usenet
4.SMTP

4.Na poslu imate 15" monitor i windows xp Prof OS.nakon nekog vremena rada na računalu primjetili ste da slika titra i ne možete raditi dugo za računalom.Kako ćete promijeniti Refresh Frequency na svom monitoru kako bi ste riješili problem?
1.U advanced postavkama grafičkog adaptera podesit ćete odgovarajući Refresh frekvenciju
2.u advanced postavkama monitora podesiti ćete odgovarajuću refresh frekvenciju
3.na zaslonu monitora imate mogućnost mijenjanja refresh frenkvenciju
4.u windows direktoriju je potrebno editirati odgovarajući file

5.Spajanjem više računala u mrežu, bez korištenja servera, nazivamo:
1.Multi Master Model
2.Peer to Peer
3.One for all/all for one
4.Round Robin

6.Zašto se DDL datoteke ne vide na "normalan" način u Windows Exploreru?
1.ta vrsta podataka je u windows-ima po defaultu skrivena
2.u windows Xp nema DDL podataka
3.zato što su ovi podaci propušteni
4.zato što se DDL podaci nalaze samo u DRAM-u

7.Klijent domene NE može biti:
1.Windows Xp Home
2.Windows 2000 Professional
3.Windows XP Professional
4.Windows 2003 Web Server

8.Šta je "zaštitni server"?
1.server koji istovremeno bavlja različite funkcije
2.server koji radi unutar mreže
3.server koji replicira sa drugim serverom
4.vatrozid (firewall)

9.Nakon instalacije printera gdje možete provjeriti ispravnost instaliranih drivera?
1.START/SETTINGS/CONTROL PANET/NETWORK AND DIALU-UP CONNECTIONS
2.MY COMPUTER/PROPERTIES/HARDWARE/DEVICE MANAGER
3.START/SETTINGS/PRINTERS
4.START/PROGRAMS/ACCESSORIES/SYSTEM TOOLS

10.Pokrenuli ste sa Windows Xp računala Command Prompt.Želite otići u sistemski direktorij.To ćete uraditi naredom:
1.cd windows
2.changedir default
3.goto home
4.rd windows

11.Imate mrežu u zagrebu i Splitu sa različitim mrežnim subnetima.Želite povezati ove dvije mreže.Koje od sljedećih uređaja ćete koristiti?
1.Bridge
2.Repeater
3.Router
4.Switch

12.Koliko korisničkih imena računa mora biti po jednom korisniku u windows domeni, ako pored windows xp professional postoji još windows 98 operacijski susatv?
1.jedan korisnički račun je dovoljan
2.i za windows xp i za windows 98 potreban je po jedan račun
3.u jednoj windows domeni nemogu biti windows 98 klijenti
4.ako jedan korisnik hoće raditi sa oba sistema, onda se mora koristiti račun za windows 98

To je zasad to.Ja neču pisati.možda jesu banalna pitanja ali ipak trebam odgovore.Hvala Vam!

DjedMraz 11.08.2008. 23:38

Malo su ti puno banalna pitanja ... a da prosurfaš internetom?
1. pitanje :HTML je kratica za HyperText Markup Language — što znači prezentacijski jezik za kreiranje web stranica.

A ovo sam uradi
10.Pokrenuli ste sa Windows Xp računala Command Prompt.Želite otići u sistemski direktorij.To ćete uraditi naredom:
1.cd windows
2.changedir default
3.goto home
4.rd windows

FitzTN 12.08.2008. 00:00

A ovo 10. ... šta je sistemski direktorij? Tamo di su instalirani windowsi, dakle u vecini slucaja c:\windows? Ako da onda ga ni jedna komanda nece direkt odvest tamo, osim cd c:\windows

3. vjerojatno d)
4. b)
9. b)
7. a)

hash 12.08.2008. 04:15

vise si vremena potrosio registrirajuci se na forum nego sto bi ti trebalo da izguglas to, a o tome da bi uz drugu opciju nesto mogao i naucit ..... sutim

naram-sin 12.08.2008. 12:12

Tu je valjda razlika izmedju ucenja i strebanja (ili mozda salabahtera). :D

skater_7 12.08.2008. 20:04

misliš da su vrlo jednostavna pitanja.pa ajde onda položi online ispit na algebri MCSA.Ako budeš imao 50% skidam kapu. Nije to samo na brzinu, skoro svako pitanje sam tražio na netu.nigdje nema konkretan odgovor.znam ja šta je šta ali je to igra riječi, u tome je problem.sistemski direktorij, naravno da rd windows ali ulaziš na cd windows,. ili win, svejedno. ali dali je to sistemski direktorij.takve stvari

skater_7 12.08.2008. 20:09

a za treće pitanje, Usenet je internet servis ako neki nisu znali tako da mislim na SMTP su svi ostali internet servisi uglavnom a ovo je za mail.

atha 13.08.2008. 07:09

Citiraj:

Autor skater_7 (Post 1109854)
misliš da su vrlo jednostavna pitanja.pa ajde onda položi online ispit na algebri MCSA.Ako budeš imao 50% skidam kapu. Nije to samo na brzinu, skoro svako pitanje sam tražio na netu.nigdje nema konkretan odgovor.znam ja šta je šta ali je to igra riječi, u tome je problem.sistemski direktorij, naravno da rd windows ali ulaziš na cd windows,. ili win, svejedno. ali dali je to sistemski direktorij.takve stvari

Ok, ako ti odgovorimo na pitanja, diploma ide nama jel? :)

skater_7 13.08.2008. 11:30

ako i položite diploma neide nikome, to je samo preduvijet za upis.
Inače, dao bi ju ja vama, ma bez problema. :-)

skater_7 13.08.2008. 21:20

dakle ako ima netko da zna odgovore na ova pitanja bio bih mu zahvalan. ali da je siguran u svoj odgovor.

skater_7 21.08.2008. 15:09

dajte narode pa ako netko zna točne odgovore neka mi kaže.hvala

Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:12.