![]() |
Komp se zbuta, al se vidi samo miš
Dobio jedan stroj da vidim što se događa, kao neće se startat. Uključim ga, stroj se buta i digne se do windoza, al s tim da se samo vidi plava podloga i miš, niš drugo. Safe mod - ista stvar. Probao Avastov BART CD, al neće se dignut (probao već korišteni koji dokazano radi, spržio dva nova, al uvijek ista stvar, zastane nakon što prođe onaj win dio, na avastovom 'loading...' ekranu). Probao s Mandrivom butabilnom, radi kak spada, al mi nije radio dsl tadapa nisam mogao s nekim online alatom skenirat disk. Metnuo ga u ladicu, počistio od virusa i spyware-a, vratio u stroj - isto. Zbekapirao podatke, s Acronisom prepisao disk trostruko, formatirao i nanovo instalirao winse - isto. Trenutno radi HDD Regenerator, na polovici je i nije našao još nijedan bad sector. Ak ne nađe ništa do kraja, još mi jedino preostaje MemTest da provjerim memoriju, a onda sam bez ideja dalje. Ima tko kakav prijedlog? :zdero2:
|
A jel se pokrece ako rucno pokrenes "explorer.exe"? Ctrl+Alt+Del -> File -> New task -> explorer -> Enter ?
|
Jok, ctrl-alt-del ne reagira. Niš se ne događa. Jedino što se na stroju pokrene kak spada jest butabilna Mandriva.
|
HDD Regenerator ne prijavljuje bad sectore. Memu nisam ni provjeravao već sam zamijenio s memom za koju pouzdano znam da radi i ista stvar. Probao s isključenim optičkim pogonima - isto. Zamijenio grafu - isto. Još ću probati instalirati Mandrivu na disk da vidim jel će raditi.
Zar nitko nema nikakvu ideju? kako provjeriti jel otišla matična ili napajanje? :zdero2: EDIT: Mandriva instalirana i radi. Windozeri neće. Instalacijski cd provjereno ispravan. :wtf2: |
Mozes li napisati tocnu konfiguraciju ako znas?
|
Citiraj:
EPOX 4PDA3I P4 2.4 GHz lite on ltr-52327s Maxpower ATX 12V (na napajanju ne piše koliko watta) Plus, unutra su trenutno komponente koje sam zamijenio i koje provjereno rade 1gb Kingmax DDR2 WD 40GB Radeon 9200 AGP Ista stvar se događa i sa komonentama koje su bile u stroju i sa ovima koje sam zamijenio. Totalno sam bez ideja više. Ne znam na koju foru Mandriva radi kad se instalira a XPi ne :wtf2: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45. |