PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Overclocking (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=2)
-   -   hlađenje OC-anog mobilca-preporuke hlađenja molim-SAMO SUPERTIHO! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11529)

dr.fiksi 15.07.2004. 16:24

hlađenje OC-anog mobilca-preporuke hlađenja molim-SAMO SUPERTIHO!

Dakle, slušam vas!Tišina je imperativ, kao i dobro hlađenje.
Zalman?

LorD ClockaN 15.07.2004. 16:31

zalman

tor 15.07.2004. 16:38

Potpisujem.
Ili to ili neka kombinacija PAPST+pasivni TR.
Sve ostalo otpada, ako želiš vrh ponude.

dr.fiksi 15.07.2004. 16:52

Citiraj:

Originally posted by tor
Potpisujem.
Ili to ili neka kombinacija PAPST+pasivni TR.
Sve ostalo otpada, ako želiš vrh ponude.

Mora li biti onaj supemasivan Cu ili Al-Cu kombo dobro radi?
Po testovima sam vidio da nema nikakve razlike(ili gotovo), a ovaj je bitno teži.I da, ima li problema s instalacijom na matične?Mislim, trebaju li neki posebni uvjeti?

rendula 15.07.2004. 16:59

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Mora li biti onaj supemasivan Cu ili Al-Cu kombo dobro radi?
Po testovima sam vidio da nema nikakve razlike(ili gotovo), a ovaj je bitno teži.I da, ima li problema s instalacijom na matične?Mislim, trebaju li neki posebni uvjeti?

Cu hladi 2-3 stupnja bolje od AlCu. Na Zalmanovim stranicama ( www.zalmanusa.com ) pronađi svoju ploču na popisu kompatibilnih ploča da vidiš jel stane.

tor 15.07.2004. 17:03

Ploča ti mora imati rupe oko socketa. Koja MBO?

Isus 15.07.2004. 17:07

i nemoj 100% vjerovat Zalmanovim stranicama ak imaš Abiticu pitaj ovdje kak staviti Zalmanana nju.

dr.fiksi 15.07.2004. 17:12

Ploča je epox 8rda3i

Našao sam slijedeće->

Motherboard component interferes with CNPS7000A/B's clip, preventing proper installation. If the clip is cut off as shown in the picture, the cooler can be installed.
:fuming: :fuming:

Jel dobijem noževe za kirurgiju:confused: ?

tor 15.07.2004. 17:21

Jebiga, niš posebno. I ja sam svoj pilio da stane na Abiticu tak da se ne uzbuđuješ. To čudo je ogromno. Promjer venta je 92 mm a OKO njega je još hladnjak tak da ...

dr.fiksi 15.07.2004. 17:23

Citiraj:

Originally posted by tor
Jebiga, niš posebno. I ja sam svoj pilio da stane na Abiticu tak da se ne uzbuđuješ. To čudo je ogromno. Promjer venta je 92 mm a OKO njega je još hladnjak tak da ...
A dobro, prebrzo sam reagirao.Sad sam pogledao slikicu-samo treba ispiliti clip, to ću vrlo lako, izgleda jednostavno.

tor 15.07.2004. 17:27

Citiraj:

A dobro, prebrzo sam reagirao.Sad sam pogledao slikicu-samo treba ispiliti clip, to ću vrlo lako, izgleda jednostavno.
Ma naravno, napraviš to zatvorenih očiju. Samo ga dobro isturpijaj da ne bude oštrih rubova jer ipak, naslanja se na kondić...

dr.fiksi 15.07.2004. 17:29

Citiraj:

Originally posted by tor
Ma naravno, napraviš to zatvorenih očiju. Samo ga dobro isturpijaj da ne bude oštrih rubova jer ipak, naslanja se na kondić...
Što ti misliš, isplati li mi se ići na Cu, zbog dobitka u temp?Gad je i poprilično teži...

munst0r 15.07.2004. 17:56

Ja sam nedavno kupovao novi cooler, ali sam odustao od zalmana zbog tezine... dosta cesto nosim kuciste na LANove i slicno pa sam se bojao da mi zalman ne otrgne socket i sparkira se dolje na grafickoj...
zato sam uzeo Thermaltake Silent Boost... ima nesto manje od 500g, stvarno je tih, i hladi dosta dobro...

Isus 15.07.2004. 17:57

Citiraj:

Ili ak si vanturstički raspoložen monitar ga dijagonalno, (ili na hero) pitaj tor za uputsva oko nahrenih Zalmana.:D

tor 15.07.2004. 18:03

Citiraj:

Originally posted by Isus
Ili ak si vanturstički raspoložen monitar ga dijagonalno, (ili na hero) pitaj tor za uputsva oko nahrenih Zalmana.:D
Podjeb a?:D
Citiraj:

Što ti misliš, isplati li mi se ići na Cu, zbog dobitka u temp?Gad je i poprilično teži...
A čuj, isplati se uzeti AL CU. Puno je lakši a razlika je mala u temp.

Isus 15.07.2004. 18:14

1 privitaka
Citiraj:

Originally posted by tor
Podjeb a?:D

Ma neee. :D
Citiraj:

Originally posted by tor
A čuj, isplati se uzeti AL CU. Puno je lakši a razlika je mala u temp.
:D

Da i jeftini je.

A može ga i dijagonalno ko na ocom umjetničom djelu u attachu.

soda 15.07.2004. 23:12

Da li kasnije (nakon piljenja HSF) moguce montirati 7000A na A64 plocu?

Isus 15.07.2004. 23:18

Vjerojatno je jer ti odpiliš samo jedna dio držača a držač ima dve rupe, odpliliš nagdje na polovici vanjske rupe

Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:20.