![]() |
Dosad sam imao scart priklljučak koji spaja dvd player i TV, međutim više ne mogu naći sliku, tj. ne pokazuje uopće video na kanalu na kojem je uobičajeno bio(na daljinskom za TV to je gumb "TV/AV").
Sad bi htio priključiti one šarene žice- žuta, crvena i bijela(mislim da se te žice zovu S-video), na TV-u ih je bilo lako priključiti jer su samo te tri boje/3 utora no na dvd playeru ima puno tih istih boja sa različitim oznakama, koje oznake/slova odgovaraju za koju boju? EDIT: Da li su te šarene žice dovoljne za spajanje dvd playera i TV-a? Na dvd-playeru odostraga piše ispod žutog utora "video", a ispod je skroz drgačiji crni utor ispod kojeg piše "S-video". |
S-video je ovo: http://akamaipix.crutchfield.com/gra...oConnector.jpg
Tebi treba cinc kablovi...uglavno, Žuti ti je video(slika), crvena i zuta su lijevi i desni kanali(tj. zvuk)...Koji DVD player imas i ako mozes priloziti sliku da ti pojasnim gdje sto ide...I nauci koristiti EDIT |
znači to je žica za s-video...a ti cinc kablovi su ti kablovi sa te tri boje?
Ja sam sad priključio TV na DVD player(vivax), znači na TV-u te pripadajuće 3 boje a na dvd playeru: žuta-->"video" crvena-->"R" bijela-->"L" Pustio sam dvd film, na LCD prikazu dvd playera lijepo piše da se vrti DVD ali nigdje ne mogu naći sliku. Kad kliknem gumb na daljinskom za TV-->"TV/AV" samo se pojave dvije vrste plavog ekrana na kojima piše-"EURO AV" i "AV" a ispod AUTO. kablovi ovako izgledaju- http://www.orbiter-g.com/slike/CABLE-521_5-BL.jpg |
Jesi li TV stavio na drugi AV ulaz? Onaj koji si imao za scart nije isti koji ti sad treba i za činčeve/RCA konektore.
|
Citiraj:
Već sam rekao kako sam spojio ove kablove, nema druge opcije spajanja. |
Koji TV imaš uopće? Na njemu imaš samo scart ili i scart i činč/RCA konektore? Ako je ovo drugo, onda moraš imati i AV1 (za scart) i AV2 (za činč/RCA).
|
TV ima utore za cinc kablove, SCART i S-video.
Sad sam spojio scart i te cinc kablove na DVD player i sad je umjesto plavog ekrana crni ali sa zvukom, znači film se samo čuje. |
Ajd ovako, reci koji TV i DVD player imaš, jer ovo ne vodi nigdje..
|
Ma sve je od vivaxa, i TV i DVD player, premda ne vidim kakve to veze ima...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:50. |