![]() |
LAN konekcija (network cable unplugged)
Imamo jedan problem - konekcija lana, uskladili smo IP i spojili kabelom 2 desktopa...
''network cable unplugged''... zatim spojimo prvi desk sa trecim laptopom... radi bez problema... spojimo drugi desk s laptopom... isto radi bez problema... ali ta 2 deska zajedno nece nikako... Windows XP na oba dva, Realtek mrezne, utp kabel.... :P Any help greatly appreciated ;) |
Kako je kabel spajan, crossover ili obični?
Kako ste podesili IP adrese? Jel ste u istom workgroup-u? |
|
@Genius: Ne znam tocno, mislim da je obicni.
Ip je jednom 192.168.0.1 a drugom 192.168.0.2 Workgroup obojici MSHOME. @Sultan: hehe znam sve to.. s laptopom rade oba a ne rade medjusobno. |
Citiraj:
Ovako, pogledaj ovo... http://images.google.hr/imgres?imgur...%3Dhr%26sa%3DG pa mi sad reci, jel spojen kao neki od prva dva, ili kao treći.... prva dva su obična, treći je crossover... Inače, dva kompa direktno se spajaju s crossover kablom, ne običnim... s običnim se spaja ako idu preko switcha ili nečega sličnog... samo mi nije jasno kako rade s laptopom....:stoopid: daj samo ovo pogledaj.... |
Imaš možda hamachi instaliran? Isključi u network connections hamachijevu vezu, zna totalno se izgubiti dok je upaljena...
|
Jel ping bar prolazi? Pogasi firewall ako vec nisi
|
Citiraj:
|
Da, obicni je kabel 100%.
Nista, kupim crossover pa javim ;) Hvala na pomoci. Ne ping ne prolazi uopce ga ne registrira. |
Citiraj:
To je 100% kabel... javi kad probaš s crossoverom.... trebalo bi raditi... :chears: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:38. |