![]() |
wifi antenna hack?
Je li netko probao radit ovaj mod: http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack/ , ja sam počeo, ali me muči ona žica, koliko sam shvatio treba bit bakrena žica, zanima me treba li bit izolirana, kao kod njega, jer ja imam samo golu bakrenu žicu, izvukao sam je iz kabla od antene?
Ako je netko probao ovo radit, koliko je djelotvorno? |
Pa potrudi se nači krutu izoliranu žicu, debljine cca 0,4 - 0,6. Djelotvorno je onoliko koliko je precizno izradiš (dužina i promjer zavojnice, ukupna dužina, . . . svaka mjera je važna). Na netu se može naći sa preciznim podacima / izračunom. Ovo je tzv. štapna antena sa zavojnicom u dnu.
|
cilj je čim preciznije napravit... ako se već ideš zafrkavat s tim, imaš na netu nacrte za omnice veće, pa napraviš još jače...
|
Citiraj:
|
žica? wire?
nemora bit izolirana... |
oprostite nisam precizirao, nisam mislio na žicu, nego na ovu antenu sa zavojnicom...
|
probaj u gugl sa homemade omni-directional antenna
|
potraži nacrte za omni direkcionalne antene, i nać ćeš ;)
|
hvala na pomoći, potražit ću malo
|
da li kako mogu povecat domet na SE555.
thx |
zalemiš veću antenu umjesto postojeće...
|
ima li netko iz hercegovine da zna gdje bi mogao kupit N konektor i ove ostale stvarčice odavde: http://www.lincomatic.com/wireless/collinear.html
|
Citiraj:
|
Netreba biti izolirana. Vidis da je on otvorio prvu i drugu. Na prvoj je sama bakrena žica...Znači raditi će i ovako i onako. ;)
|
Citiraj:
Ali ni ne želim vrijeme trošit na pravljenje ove antene ako u genelecu mogu nabavit ovu za 35 km, pretpostavljam da je ova u genelecu jača nego što bi bila ova koju bi ja napravio... |
Citiraj:
|
a koristio bi je da pokrijem kuću signalom, trebalo bi mi sa prvog kata do drugog, sada sa običnom antenom, znači ona koja dođe da kartici mi je pola prostora pokriveno...
|
i koliko bi mi se povecao domet?
|
na to pitanje ti nema konkretnog odgovora :)
sve ovisi o tvojoj preciznosti izrade, mogucnosti kartice i okolini u kojoj treba raditi :) |
pa na konkretan odgovor nisam ni mislio nego otprilike,ipak ima previse elemenata koji utjecu na domet.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:12. |