PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   napajanje HITNO! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=11493)

noob 13.07.2004. 22:46

napajanje HITNO!

otvorio sam napajanjne i umjesto limenih stranica stavio plexi.međutim,kad sam pokušao upalit komp,ništa.očito je napajanjje riknulo.šta sam krivo napravio i jel ga mogu kako složit?

LorD ClockaN 13.07.2004. 22:56

Možda ti je napajanje vuklo neku masu sa metalnih ploča. Probaj sve vratit nazad, pa probat

noob 13.07.2004. 23:03

jesam,ali ništa...definitivno je napajanje.s drugim komp radi.šta je moglo otić?kondenzatori,trafo?možda zbog statičkog elektriciteta?

bude 13.07.2004. 23:18

Citiraj:

Originally posted by noob
jesam,ali ništa...definitivno je napajanje.s drugim komp radi.šta je moglo otić?kondenzatori,trafo?možda zbog statičkog elektriciteta?
Nema ti sta u napajanju otic od statickog elektriciteta...
Jel bilo kakvih pucanja ili sl kad si upalio napanjanje? Ili samo nije proradilo?

noob 13.07.2004. 23:36

nije bilo pucanja,kondenzatori su čitavi,barem izgledaju čitavi.ventilatori su se zavrtili na jednu sekundu i onda stali...to je to.svaki put kad ga probam upalit,proradi na jednu skundu...

LorD ClockaN 14.07.2004. 07:02

Citiraj:

Originally posted by noob
Kažeš da napajanje kod frenda radi???

Onda ti je nešto drugo. Probaj resetirat bios, probaj izvadit cpu i vratit ga nazad, isto to sa memorijom i svim karticama u kućištu i priključcima za hard diskove

mirkoB 14.07.2004. 08:30

Ako nije full mrtvo, nego proradi na 1 sekundu i ugasi se, onda vjerojatno imaš neki kratki spoj zbog kojeg proradi ugrađena zaštita u napajanju i zgasi ga.
Druga stvar je što napajanje mora biti u vezi s matičnom preko kućišta zbog uzemljenja (tome služi onaj jedan vijak za pričvrstiti matičnu za kućište).

Rivi 14.07.2004. 09:15

Prvo, ne ostavljaj isti post na više grupa na forumu. u kejs modingu ti nije puno ljudi odgovorilo, pa sam se raspisao, ali bespotrebno. Jesi probao vratiti lim? Skini plexi, vrati na staro. Pa vidi.

noob 14.07.2004. 12:33

neznam fakat kaj se desilo.uglavnom,napajanje od frenda radi na mom kompu!mora da je neš s kondenzatorima.čujem da ljudi prije neg idu rastavljat napajanje ne uključuju ga par tjedana da se naboj iz onih velikih kondezatora isprazni...

Rivi 14.07.2004. 13:44

A, ne virujem. Da su se kondenzatori ispraznili, primijetio bi, vjeruj mi. Barem iskru. Mene je puk'o kondenzator od mašine za pranje robe. Opržilo me za popizdit. Istina, taj je masu jači, ali i ovog malog bi primijetio.

noob 15.07.2004. 01:02

riješen problem!trebalo je samo ispraznit ona dva velika kondenzatora.nakon toga je proradilo.hvala svima na pomoći!!!:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:43.