![]() |
Vista se ne pali - molim pomoc
Dakle problem je sljedeći:
Moj prijatelj ima Vistu na compu i instalirao je drivere za sixaxis jojstic sa ps3-a. Međutim driveri ne podržavaju vistu pa su se "oduzeli" svi usb ulazi a tako i tipkovnica i miš. Kada ide upaliti comp ne pale se nikakvi "crni ekrani" sa uputama kako ući u bios, itd. itd. nego se tek za 20ak sekundi upali Welcome to vista ekran. Zatim se comp upali i stoji upaljen oko 10 sekundi te se onda sve boje na ekranu promiješaju i sve stane. Ima sagete Hdd 500 gb a za ostalo nisam siguran, mogu ga pitati ali recite koji vas dio konfe zanima. Hvala na pomoći :chears: |
Nek boota u safe mod ili digne last known good configuration (lupati f8 ako izleti BIOS boot selektor uređaja onda tu kresnuti hard disk pa odma dalje tuć f8) i onda maknuti te uklete drivere ili najbolje system restore na točku prije instalacije tog čuda...
|
Ništa...
Lupa on po F8 ali ništa ne izlazi. Ako ga upali bez da išta stiska onda mu se ne pali ništa prije one welcom to vista icone. Ako klikne F8 onda mu se ni to ne pali. Jednostavno comp kao da je mrtav prije nego se upali vista. Znači nama nikakvih poruka niti da upali last known configuration ništa samo crnilo i odna vistin znak. |
rekao si da ne rade USB utori.. uzmi starog misa i tipkovnicu, i pristekaj ih na ljubicasti i zeleni utor :D:D
pomocu njih pokrenite system restore da vratite na tocku prije instalacije tih drivera.. ako to ne uspije, (nisam siguran za sljedece al vrijedi pokusat) prestekajte disk na drugi komp koji NESMIJE se bootat sa tog diska, pa ubacite Vistin DVD i odaberite repair previous Windows instalation, prikazat ce vam 2 instalacije, jednu sa diska na kojem taj komp radi i drugu koja je na tom HDDu koji zajebava, pa selektirajte tu instalaciju i pokrenite system restore ili neki drugi repair tool na tom disku... ako to ne uspije... (pokusaj sve moguce prije ovog) onda neznam nist drugo osim u cmd - format C: al ovo zadnje nemojte dok ne provjerite SVE :D al ako podaci nisu vazni (radi se o 500Gb disku - nadam se da nije popunjen) formatirajte ga IMO - pricekajte jos neke iskusnjare tu na PCE da vam pomognu prije nego pokusate sta riskantno... |
Uštekajte staru tipkovnicu u ps2 utor i napravite popravak instalacije i gotovo.
|
Uštekali smo staru tipkovnicu i nemožeš jednostavno upaliti instalaciju viste niti bootati s dvd-a jedino još da provam to u drugi comp uključiti. Podaci nisu nešto važni ali ih ima jako puno. Masu filmova i igara.
|
moj savjet je da sve te filmove, igre, serije itd itd... prekopirate na drugi disk tako da ustekate u drugi komp... nakon toga jednostavno format c: i ispocetka... sveukupno ce vam oduzet par sati.. al je tada garantirano da ce sve radit...
|
Čekaj bogati pa to nemože biti mora ti biti boot screen od BIOSa prije OSa jednostavno nemože biti da se komp upali bez ili POSTa ili onog full screen boot screena (obično piše gore logo proizvođača) osim ako ste boot screen speglali s nečim crnim...
Kad upalite kantu mlatite del ili koja već tipka je za bios na toj ploči (obično je del) i odvezi se tamo, možeš i ccmos probati ali OS ili ne os mora se bios setup dignut osim ako niste skurili nešto ali onda nebi do OSa došla... |
Ma ništa ne piše ni logo proizvođaća ni ništa. jednostavno 20ak sekundi sve crno pa se upale windowsi pa se opet za 10 sec izgase.
|
na novijim pločama je obično F2 za ulaz u bios..pritiskaj istovremeno F2 i Del odmah nakon paljenja..tipkovnica neka bude za PS2, žičana naravno
|
Probaj sve F-ove. Mozda koji proradi. Ako ne spasi si podatke i format...
|
probaj sa vađenjem CMOS baterije
|
E da probaj sa Esc ne sa F8 ja sam zabrijao malo neke ploče imaju i Esc za boot selector dakle Esc tuć kod paljenja pa probati CD uređaj forsirati...
|
Samo da javim da je dao comp nekom što ih zna popravljati stvarno je čovjek dobar i sredio mu je comp već masu puta.
I zove taj čovjek njega neki dan i kaže mu da nezna to napraviti. :D |
Nema pomoći ovo se jednostavno ne pali pokusao sam sve od ovoga sta ste naveli i jednostavno nece.Ako jos tko ima neku ideju nek mi pomogne.
Moze li se kako resetirat maticna ? |
Stvarno bi bilo vrijeme da se napiše kakav je to komp. Od čega je sastavljen.
Imao sa sličan problem sa USBom kada sam stavio nešto neispravno. |
Matična:GIGABYTE X38-DS4
Procesor : Intel Core 2 duo E8400 Grafička : ATI Radeon HD 3870 RAM : KIngmax 2 gb 800 mhz Napajanje : Arkangel 850 w HD : hitachi segate 500GB |
Kakvo je to napajanje?
Jeli i prije bilo tako da nije bilo POST screena? Nesto se pricalo o pinovima u DVi kabelu kada ih nema onda se ne prikazuje sve do podizanja wina, il sam ja to krivo shvatio? |
Napajanje je odlicno novo je i skroz uredu radi nije do toga.
Prije je bilo post screena ali tek tamo prva dva tjedna kad mi je bio skroz novi PC. Nakon nekog vremena pocelo se samo od sebe loadati od viste bez crnog ekrana. A ovo sta se tice DVi kabela ocu li to promjenit ili sta? |
To je LC AFAIK, ali IMHO ovdje nije PSU problem u svakom slučaju...
Jesi napravio CCmos? Probao ući u BIOS sa del tipkom? |
Probao sam sve samo crnilo i nista drugo.
|
Neki covjek mi je rjesio problem u 5 minuta i nije mi htio reci kako.
|
ahhaha svašta :D
to neki hekler |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:38. |