PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Maticna post-a samo ako izvadim CMOS bateriju (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=114838)

celduce 28.07.2008. 21:31

Maticna post-a samo ako izvadim CMOS bateriju

Pozdrav!

Opet imam problem s kojim ne znam sto da radim.

Prije dva tjedna dobivam na popravak komp jer se komp znao smrzavat u igrama.

Radi se o AM2 Athlon 3500+
ASUS M2V
Transcend 1GB DDR2 667
ASUS 8500GT 512MB
WD 160GB

Znaci komp se je smrzavao kada bi se igrale igre, nakon malo gledanja po netu otkrivam da se radi o nekompatibilnosti 8x00 grafickih sa tom plocom i da taj problem rjesava zadnji bios.
Skinem zadnji bios, flasham ga i pocinju problemi.

Kada prvi put upalim komp, onda se on uredno upali i udje u windowse i tada sve radi, ako restartam onda vise ne posta. Ako ga ugasim i ponovno upalim ponovno nece da posta. Moram izvuci kabal iz napajanja i CMOS bateriju te onda upaliti. Nakon toga komp cijeli dan radi i vrti u ovom slucaju 3D Mark 03 (nisam imao nista drugo za probu).

Vratim 3 biosa unazad i uvijek isti problem.

Dosadi to meni i posaljem ja plocu na servis te nakon dva tjedna dobijem novu plocu.

Ugradim ja komponente, upalim i windowsi se bootaju i sve radi. Restartam kad ono opet oni problemi gore navedeni. Ponovno vadi kabal i bateriju ako zelim da se komp upali.

Zatim sam na ploci isprobao jos 2 grafe, razlicita 2 sticka memorije i 3 napajanja jer mozda nesto drugo pravi probleme ali nista, uvijek isto.

Dakle sto mi jos preostaje osim da ponovno plocu posaljem na servis?

spawn 28.07.2008. 21:45

To je i meni radilo poneki put na p5b ploci. I nisam nasao rjesenje. Bas me zanima u cemu moze biti problem.
Pada mi napamet jedno rjesenje. Vrati stari bios koji je sljakao ali se smrzavao u igrama ali probaj drugu grafu.

Crash009 28.07.2008. 23:16

cold boot mozda?

Jesi probao ostaviti da radi iako ne boota? Meni se znalo desiti da se boota tek nakon pola minute, i onda sve radi normalno.

alimilano 29.07.2008. 02:00

Citiraj:

Autor celduce (Post 1098692)
Dakle sto mi jos preostaje osim da ponovno plocu posaljem na servis?

probat drugi proc........ali vjerovatno je ploča, si siguran da si dobio novu?

yedwy 29.07.2008. 07:07

Citiraj:

Autor celduce (Post 1098692)
...Dosadi to meni i posaljem ja plocu na servis te nakon dva tjedna dobijem novu plocu....

Ovako jesi ti siguran da si dobio novu ploču ili su ti samo tako rekli, mislim provjerio si da to nije tvoja ista (po serijskom broju ili nečemu) ili je bila origigi zapakirana sa tvorničkom naljepnicom i svim na sebi?

Mislim nebi bilo ni prvi ni zadnji put da servisi nonšalantno rješe reklamaciju ploče koja "radi kod njih u servisu" (POSTa) tako da ti vele da su je zamjenili i jednsotavno ti je vrate...

Ako nije to (sigurno je nova ploča) onda probaj zamjenit napajanje...

celduce 29.07.2008. 17:35

Citiraj:

Autor alimilano (Post 1098859)
probat drugi proc........ali vjerovatno je ploča, si siguran da si dobio novu?

Ploca je zamijenjena za drugu.

Nakon sat vremena naigravanja dosao sam do nekog pomaka.
Sve komponente rade u mom kompu, i radile su 2 dana bez gasenja.

Danas sam odlucio staviti drugi procesor (X2 4600+) u tu konfu i gle cuda sve radi ok.

Napominjem da je taj Athlon radio tjedan dana u mojem racunalu bez problema. Danas sam ga stavio u jos jedan komp i tamo radi ok.

Nema mi to bash nekog smisla, procesor radi ok na drugoj ploci i ploca radi ok s drugim procesorom?

alimilano 29.07.2008. 19:31

Citiraj:

Autor celduce (Post 1099255)
Nema mi to bash nekog smisla, procesor radi ok na drugoj ploci i ploca radi ok s drugim procesorom?

rijetko ali dešava se...očito se tvom procu nije svidio bios...ako možeš ostaviš kombinacije ploča i procesora koji rade

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:06.