![]() |
problemi sa sporim prženjem DVD-a
Danas sam isao prvi put spržiti dvd sa pionerom 107d kojeg sam kupio prije par dana u hgspotu.
Problem je taj sto je pržio 4gb oko 1h. Pisalo je u programu burining starts at 4x speed sto bi trebalo biti 5.5mb/s ali ja sam gledao i bilo je u prosjeku oko 1.8mb/s. Medij je bio Traxdata DVD-R 4x, progam Burn4Free, updatean najnoviji firmwire v1.16. Dvd je spojen na IDE 1 na kojem je slave a HDD je master i pržio sam dvd sa harda. U cemu bi mogao biti problem?!? hvala |
Probaj s Nerom ili s nekim kvalitetnijim DVD-om.Ili da ga probaš staviti na master?
|
Definitivno stavi snimac kao primarni uredjaj na drugi kanal i najbolje ga ostavi samog. I naravno probaj koristiti sto kvalitetnije medije.
|
Citiraj:
Jesi siguran da ti radi u dma modu a ne neki PIO?Provjeri to... Koliko ti je zauzeće cpua? |
Probaj sa necom, trebat ce ti 14 minuta maximalno:-)na mediju od 4,99 kuna u autronicu
|
pa nije traxtada opet takvo smece.
vjerujem da bi svaki snimac trebao kvalitetno snimat na te medije (g04) |
Citiraj:
Svaki dosad što sam snimio-valja, a skenovi su vrlo solidni(albeit ne vrhunski).Traxdata je prilično sigurna za uzeti.Nije to TY, ali vrlo dobra. |
...
ok probat cu s nerom.
Di se rikta to DMA mod ili PIO?!? Budem stavio na IDE 2 kao master. |
control panel, system, hardware, device manager->Ide/atapi controllers-primary(ili secondary) ide channel-advanced settings-pogledaj pod current transfer mode-pogledaj za master i slave, za OBA kanala.OK?
Trebalo bi sve biti neki DMA pod current, ako ti nije stavi dma if availble-u svakom slučaju svi bi trebali imati neki DMA, tj ultra DMA. |
...
evo pogledao sam i pise da je hdd "ultra dma 5-ultra 100" pod master a pod slave je pioner na "ultra dma 2-ultra 33".
|
Re: ...
Citiraj:
|
Probaj ovaj link-
http://www.pioneer-eur.com/eur/suppo...pport/software Vjerujem da želiš maksimalnu kompatibilnost s medijima... |
...
kao sto sam napisao u 1. postu mediji su traxdata 4x a firmwire je najnoviji 1.16.
spojio sam sad na IDE 2 kao master pržu pa cu vidit kako radi! |
Ak je najnoviji, onda OK!Ajde javi kako radi...
|
Meni na A07XLB dela sve fino, Traxdatu 4x prži uredno na 8x, Imation 4x isto...
Tvornički firmware. |
Pržilica ne treba biti na master. ili na dreugom kanalu od hsrds.
Probaj neki drugi medij. Kad instaliraš nero imaš mali programčić za testriranje brzine snimanja i čitanja, pa probaj i taj prog. |
Citiraj:
brzo:D . |
Citiraj:
Backup i tak delam na RW-u:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:19. |